Iyi trol basti. Hele ki OTVnin hukumetin sacmak icin enn buyuk gelir kaynaklarindan biri oldugunu dusunursek.
% 37 ÖTV sınırı 250 değil de, 500 cc'ye çekilse dahi, kâfi miktarda satış olur.
10.000 liraya, 500 cc'ye kadar olan bir motora binmek bu ülke insanının hakkıdır.
devlet bize yardım etsin, aloo!!
Yanlış hatırlamıyorsam ÖTV 1998 depreminde sadece 1 veya 2 yıl alınacaktı diye hatırlıyorum. ( yanlışım varsa düzeltin ) Şimdi %45'e varan ÖTV'ler mevcut...
Ben asla ama asla inanmıyorum ÖTV'de indirim olacağını.
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
İndirim beklemek hayalden öteye gitmez
İndirim bekleyenlere iyi rüyalar
Vergi indirimi olabilir gibi birşey yalanın kuyruklusu, deprem zamanını hatırlayan arkadaşlar yazmışlar, ÖTV bize kazığın yağlısı olarak girdi daha çıkmaz, artık geleceğimizi satın almalarına izin vermeyin, almayın elinizdekini kullanın, satın aldıkça aziyor hem satıcı hem siyasiler.
Ne kadar çaktırmamaya çalışsam da ayran içtiğimi anlamış biri
Arkadaşlar son gördüğüm istatistiklere göre Türkiye'de ki motosiklet kullanıcılarının %55 civarı 100cc ve altı motosiklete biniyor.
%25-30 arası bir kesimde 100-250cc arası motosiklet kullanıyor.
Yani ötv indirimi yarayacak kesim %15 gibi küçük bir kesim.
Velhasıl ötv indirimi piyasada otomobil gibi bir hareketlilik yaratmaz.
Fakat 2. Elde fiyatların düşmesine sebep olabilir ve bu olursa piyasaya bir hareket getirebilir.
Tabi devlet vergi kaybını artan satıştan telafi etmediği sürece böyle işlere bildiğiniz gibi girmiyor.
Yani evet geçmişte otomobilde bir ötv indirimi yaptı ama aradaki vergi kaybını artan satışlardan kapatacağını öngörmüştü ve tahmin ettiği gibi de oldu.
Oysa motosiklette böyle bir telafi imkanı yok çünkü pazar küçük.
Hükümet adamlarını yakında ellerinde kerpetenle mezarlıkta altın diş sökerken göreceğimiz günler çok yakın.
Bu nedenle böyle bir işe kalkışırlarmı bilmem.
Yapsalar uzun vadede piyasaya müthiş katkısı olur ama bizimkilerin uzun vadeli hesaplar yapabilecek kapasitelerinin olmadığını uzun zamandır yaşayarak görüyoruz.
Bırak uzun vadeli düşünmeyi, bu güne kadar meclise sunup sonradan yanlış yaptık diye değiştirmedikleri tek bir kanun veya karar yok.
Kendi yaptıklarını kendileri bozuyor.
Bakın yakında referandum var.
Meclise yirmi küsür madde getirip kendileri onsekize indirdi.
Ne yaptıklarının kendileri bile farkında değil vatandaştan destek istiyorlar.
Referandumda olurda evet çıkıp ertesi gün yahu biz yanlış yapmışız referandumu sayıklamıyoz deseler gram şaşırmam
Siz yinede umudunuzu kaybetmeyin.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Zor ama imkansız değil, yapsalar bile geçen senenin fiyatlarını anca yakalarız, Malum döviz çok fazla arttı.
Gayet açıklayıcı güzel olmuş Yalnız verilen hesapta şöyle yanlış var. şimdi verdiğiiniz yüzde 30 luk 250cc pazarı ve 15'lik 250cc üstü pazarı varya.
ÖTV eğer 650cc ye kadar yüzde 37 fahiş vergiden olması gerekn yüzde 8 e inerse o yüzde 30'luk 250cc müşterisinin yüzde 10'u 400-500cc lere yöneleceğinden 250cc üstü pazar yüzde 25'e çıkar
27 binlik cbr 500R 22.500 bin
24.500 lük yeni 390 KTM 20.500
Çok konuşulan ve fiyatı beğenilmeyen dominar Bajaj 400cc 14.000 seviyesine iner
Kawasaki Z300 ABS nin de fiyatı 24 ten 20.000
CB500f ABS 21.250 seviyesine iner.
Bu modeller ciddi derecede 250cc ye göre mantıklı gelir ve müşteri çalar.
Türkiyede 400-500cc en güvenli mantıklı motosiklet tipi. çünkü avrupa 120-130 la giden motoru kimse bir metre dibinden şıkıştırmz veya 20 cm yanından silme, öldüresiye hatta gidon topuzuna vurarak geçmez
Bu 400-500 cc pazarının gelişmemesinin sebebi devlet ve yönetenler.
Aslında 125 cc kullanıcısı 10-20 bin kullandıktan sonra 250cc yerine 400-500cc alması çok mantıklı hem al sat tantanasıve para kaybı olmaz hemde 125 cc den sonra alınan 2. motor gayet tatmin eder insanları.
birde Türkiyede ki kazanç seviyesi ve yakıt fiyatları oranı düşünüldüğünde dominar, duke 390 ve cbr vr cb 500 serileri Avrupaya göre ülkemizde çok daha fazla ilgi görecekti.
inazuma 250 vs beton mikseri deyip kaçıyorum Malum inşaat sektörü ile dünya liderliğine soyunan, dünyaya kafa tutan Türkiye de beton mikserleri ve hayvan, katil tipi sürücüleri yolların gerçek hakimi...
Ben de aynen böyle düşündüm.
Hatta fiyat hesaplaması bile yaptım.
Sonra muhtemel ötv indirim rakamlarını ve satışa göre sipariş edilmiş olan motosiklet sayısını düşünüp yazdıklarımı sildim.
Neden vazgeçtiğimi yazayım.
Şimdi %8'e karşı %37 gibi bir ötv olayı var.
Ötv 37'den 8'e inerse motosiklet firmalarının çoktan sipariş ettiği ve muhtemelen parasını bile önceden ödediği küçük cc motosikletlerin hepsi ellerinde kalır.
Yani ötv indirimine ilk karşı çıkacak olan satıcılar olacaktır.
Yüksek segmentte satışlar ancak onların getirdikleri tüm motosikletleri satıp bitirmelerine yarar.
İstediği kadar talep olsun fazladan 1 tane bile motosiklet getirmezler.
Kendi verdiğim oranlardan örnek vereyim.
X markası 2017 yılında satmak üzere 100 motosiklet ithal etti.
Bunların 55 adedi 100cc altı
30 adedi 100-250cc arası
Kalan 15 adedi de 251 ve üstü.
Ötv indirimi ciddi oranlarda olursa 15 motor satılır geri kalan elinde kalır.
Çünkü ötvnin 37'den 8'e inmesi demek 500-600cc motorların 125-250cc motorlarla aynı fiyat hatta daha ucuz olması demek.
Hiç bir motosiklet markası bu işe yanaşmaz.
Devlet zorlarsa dövizi bahane edip zam yapar yine eski fiyattan satarlar.
Dürüst olmak gerekirse haksız da olmazlar.
Bu nedenle ötv indirimi olsa bile küçük cc satışlarını etkilemeyecek miktarda olur.
Fakat devlet bugünden açıklama yapıp gelecek yıl ötvyi indireceğiz derse o zaman firmalar siparişlerini ona göre vereceklerinden itiraz etmeden karara uyarlar.
Daha önceki ötv indirimi otomobillerin elde patlamasından dolayı olmuştu.
Aynı şeyin olması için motosiklet satışlarının durması gerek.
Piyasayı sallayacak bir durgunlukta küçük cc satışlarını etkileyeceği için bir ötv indirimi olsa bile ufaklıklarda olur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
güzel günler göreceğiz arkadaşlar
arkadas espri yapmis orada. yani sorsan kris yok anlaminda
Zamlar yağmur gibi gelmeye başladı.İlk zıplatan yamaha oldu.haftaya Honda'dan da bir atak bekleniyor.Kawasaki,ktm, vs zaten takip edemiyoruz zamlarını artık.
Arkadaşlar dediğim gibi ötv indirimi olacak ama anca 2016 fiyatlarına çekilir en fazla.O indirim buraya "Seve,seve" gelecek merak etmeyin.Bu konudaki tahminlerimde hiç yanılmadım.Bekleyin,izleyin ve görün.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)