- Enflasyon çift haneleri gördü.(Son on yılın en yükseğindeymiş.) (Şubat ayı için böyle çıktı. Sonraki aylarda yine tek hanelere çekerler)
- Döviz alıp başını gitti ama aslında normal seviyesine geldi. Son 15 yıldır TR ve USA enflasyon oranlarına bakarsanız USD/TL nin olması gereken seviye 3,7
- Ohal nedeniyle iflas erteleme veremiyorlar. İflas vermek isteyen verebiliyor.
- Kar etmelerinden ziyade işin aslı farklı. El koyulma korkusu ve acil nakit ihtiyacı diyelim.
- Kriz ülkenin yarısı için var. Bir yarısı hala inkar ediyor.
- Seçim için Evet oyu tarafına çekilecek kesimin araç ÖTV'sini düşüneceğini sanmıyorum.
Yatlardaki ÖTV indirimi ticari yat sahipleri için yapılan birşey. Turizm'i biraz canlandırma odaklı. ÖTV indirimi ülke içinde üretilen ürünler için yapılırsa çok mantıklı olur. İthal mallar için yapılacak ÖTV indirimi krizi derinleştirir. Ayrıca otomobil için ÖTV indirimi yapmaya gerek yok. Satışlar rekor kırıyor. Daha yeni ÖTV zammı geldi. Bence araçlarda ÖTV indirimi olması düşük ihtimal.
Bu ,ülkede Vergilerde indir bekleyen insanlar olduğunu bilmiyordum. Demek bu ülkede hala hesap kitap tecrübe bilmeyenler var. Krdeşim siz ne yiyip içiyorsunuz ? Nasıl varlık gösterebiliyorsunuz ?
Yaş 44 T.C nin herhangi bir gelirinden feragat ettiğini görmedim. ( bütün hükümetler dahil )
Yaş 44 T.C nin Kar eden kurumlarını sattığını gördüm. ( bütün hükümetler dahil )
Yaş 44 Tecrübeyle öğrendiğim şu dur ki: Bir kanun çıktığında o gün itiraz ettin ettin. Sessiz kaldın mı arkası kesilmez. Bu zamlar için de geçerli.
Şu an ki hükümetin geldiği durum gerçekten içler acısı. Bu halk buna nasıl dayanıyor bilmiyorum.
neyneyyneeyy ötv indiri
Ötv indirimi olur mu bu ülkede vs demeden önce araştırınız.İlk emir neydi : " Oku"
https://www.google.com.tr/amp/www.hu...gecti-12017564
Ne zaman indirim deseler bindirdim oldu.
Beyler; Kemerleri çözün.
evet Keoma arkadaşın dediği doğru
2009 da ötv indirimi olmuştu ,hatta ben o zamanlar 2 ci el araba arayışı içindeydim,bu arada ötv indirimi oldu ve fırsattan istifade sıfır golf almıştım,,hemde 2 ci el fiyatına
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------
yazdıklarına genel olarak katılsamda ilk paragrafa katılmıyorum,hani devlet herhangi bir gelirinden feragat etmez diye yazdığına
şöyleki
eskiden yani 2002 den önce 2 ci el otolarda aynen sıfır arabalar gibi alım satım vergisi vardı ,yani 2 ci ele bile ötv ödüyorduk ,oranını tam olarak hatırlamıyorum ama 99 yılında 2 ci el kartal araba almıştım 1,800,000 liraya o zamanın parası ile ve 400,000 tl alım satım vergisi tutuyordu hiç unutmuyorum,evlat acısı gibi koymuştu ozamanlar
bu yüzden kimse 2 ci el araç alırken üstüne almıyordu,hatta arabayı satmak için vekalet bile verilemiyordu sırf alıcının vekaletle arabayı alıp kullanıp satıp vergiden kurtulmaması için
sonradan 2 ci ele alım satım vergisini devlet kaldırdı,,burda devletin bir feragati sözkonusu
ondan beri şimdi olduğu gibi 120 tl ye noterde alım satımı bitiriyoruz
orta yaşlılar bilir bu olayı
Krizden dolayı satışlar azaldığından, aynı vergi gelirini elde edbilmek adına vergileri yükseltir bunlar. Böyle kafalar yönetiyor bu ülkeyi. Destekleyenlerin motosiklete ihtiyaçları olmadığından sorun değil ama...
"125 likler 20 bin lira olacak" diyen arkadaş deseydi bunu, inanırdım.
Otomativ sektörü,yüklü miktarda dövizin dışarı çıkmasına sebeb oluyor,
Azalan döviz miktarı sonucu döviz değer kazanıyor tr ise değer kaybediyor,
Şu an zaten döviz oldukça yüksek ÖTV indirimi intihar etmek gibi birşey olur,
Ekstra vergi gelmez ise iyidir,gümrük sınırının 30€ ya düşmesi,
Yine cep telefonuna gelen vergiler,yurtdışından telefon almanın yasak olması veya taksit yapılmaması buna yönelik bir uygulama,
Millet bir telefona 4000tl veriyor akıl almaz bir durum,
Pazarlama evrim geçirdi,eskiden ihtiyaca göre pazarlama yapılırdı,
Artık pazarlamanın kendisi size ihtiyaç yaratıyor,hemde ona ihtiyacınız yokken.
Aradım Fatih Met' i birazdan burda olur.
ÖTV nin başta çıkış sebebi bu değil miydi ? Bırak indirimi daha bindirim yaparlar bindirim :=)
Bu da mantıklı bir açıklama ama yeterli değil.Dövizin dışarı akmasını istemeyebilirler ama ülkemiz vergi cenneti.Satış olmazsa vergi alamaz.Bu sadece ötv ile sınırlı değil biliyorsunuz.Kdv si var zartı var zurtu var plakası var sigortası var kaskosu var oğlu var.Satış olmazsa bu kalemlerden de gelir elde edemez.2009 yılında ötv indirimi oldu.neden?Bu senede aynı şey geçerli olacak.
ÖTV ve motosiklet kan kardeşidir. Bu ikisini birbirinden ayırırsan motosiklet diye bir şey kalmaz ülkede.
Bakın sigortada tavan fiyat uygulaması başlıyor.Sonra Kdv indirimi ardından ötv indirimi gelecek İzleyin ve görün
beyaz eşyada veya lüks yatlarda ötv indirimleri halk için yapılmadı, firmalar için yapıldı. türkiyede motosiklet üreticisi, ya da motosikletten iyi para kazanan insanlar olsaydı onların da satışını arttırmak için ötvyi indirirler. bize ancak pantolon iner daha çok beklersiniz bunu okumak da bu kadar zor değil.
Turkiye'deki arkadasla araba muhabbeti yapiyoruz, arada dayanamadi dedi ki:
- Oglum "orta sinif" deyip duruyosun da, 2.5 litre motorlu Honda Accord, Toyota Camry orta sinif degil burada...
Burada sifir 2500cc motorlu Toyota Camry, tum vergi ve masraflar dahil $22000'i gecmiyor...
26 gün içinde indi, indi. İnmezse bir dahaki seçime kadar inmez.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)