İlk hastane girişinizde açık yarayla gittiğinizi varsayıyorum, kaza sonrası acilden giriş yaparsanız SGK, 15 lira katılım payı hariç hiçbir ücret talep edemez. Zaten etmemişler 15 lira kesmişler. Yanık, trafik kazası, kalp krizleri, kanser bulgusu gibi acil durumlarda acilden giriş yapabilir, pratisyen hekim uzman hekime sevk etse bile sevk edilen bölümlerden bu fark ücretleri talep edilemez.. (Bazı istisnalar var uzatmama gerek yok) Çünkü bunlar kırmızı alan kapsamındadır. Kısacası doktorlar kaza sonrası sizi hayatta tutmak için ellerinden gelen her müdahaleyi yapar her türlü ilacı kullanır. AMAAA
Siz acilden tekrar giriş yapıp ben pansumana gelmiştim derseniz, kullanılan ilaç, tıbbi malzeme ücreti sizden kesilir. Çünkü acil için yeşil alandasınız yani en son sırada beklemeye mecbur acil hasta. Devlet hesapta parasız gibi lanse etse de katılım payı özel hastanelerde peşin alınır buna yüzde 200'e kadar alınabilen fark ücreti de eklenebilir, diğerlerinde eczaneden tahsil edilir. Burada algı parayı devlet değil de eczacı alıyormuş gibi lanse etmek. Bir nevi eczaneleri tahsildar olarak kullanır.
Yani sağlık hizmeti ülkemizde parasız değil aksine paralıdır. Tamamen parasız sağlık için Suriye'li olmanız gerekmektedir. Eğer bir Suriye'li iseniz acil doğumla gelip en güzel odada paşalar gibi 3-4 gün geçirip beş kuruş ödemeden evinize dönebilir, ilaçlarınızı ücretsiz alabilirsiniz.
Ülkemizde tüp bebek tedavisinin ilk denemesi, vatandaşlarımız için devlet tarafından teşviklidir. Ancak 2. 3. denemeler tam tabiri ile yüksek meblağlardadır ve bu sebepten birçok ülke vatandaşı yüksek fiyatlardan dolayı 2. ve 3. denemelere giremez ancak Suriye'li iseniz ülkemizde hiçbir ücret ödemeden olana kadar ücretsiz tüp bebek tedavisini istediğiniz
ÖZEL HASTANE de dahil yaptırabilirsiniz. Özel hastanelerde paşalar gibi yatar, tedavi olursunuz. Özel hastane faturayı keser, valiliğe bildirir ve ücretini devletten alır. Kısacası sağlık hizmeti ücreti ödenerek alınan bir hizmettir, Suriye'liler için ise tamamen ücretsizdir.