arkadaşlar bu ay yeni bir düzenleme geldi ehliyetler için motor hacmi 11 kw ı geçmeyen diye bir ibare var bu kw dedikleri şey tam olarak nedir bilen varmı sıkıştırma oranı diye düşündüm ama yanılıyormuyum
arkadaşlar bu ay yeni bir düzenleme geldi ehliyetler için motor hacmi 11 kw ı geçmeyen diye bir ibare var bu kw dedikleri şey tam olarak nedir bilen varmı sıkıştırma oranı diye düşündüm ama yanılıyormuyum
Basit anlatımla (herkesin anlaması için) motorun gücü.Ürettiği enerji.
okumayan, araştırmayan nesil...
16 nisanda biz ayvayı yiyecez gibi duruyor.
Kimse heveslenmesin. Değişiklik sadece sürücü kurslarının eğitim araçları için maalesef.
A1 ile 125 cc'ye devam.
Edit :
A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
1Kw= 1.36 HP
Okumayan, araştırmayan nesil...
16 Nisan'da biz ayvayı yiyeceğiz gibi duruyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------
Yaşının küçük olduğunu ve lisede fizik okumadığını varsayıyorum. Umarım işine yarar.
https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BC%C3%A7_(fizik)
Daha önce kilometre, kilogram gibi birimler duymuşsundur. Arada 60 Watt ampul falanda duymuşsundur. Buradan çıkar gerisini.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)