Anket: hangisi?
- Katılımcı sayısı
- 84. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
Asgari Ücretle - MT-09 mu? ys125 mi? almalıyım?
Reklamlar
-
Ergün Er. adlı üyeden alıntı
Kardes sana ve senin gibi ulkemizi surekli avrupaya karsi asagi gorenlere MT09 la mutluluklar dilerim.. 1 dk durmayin derim ardinizdan su da dokeriz.
Almanya’da bir ekmeğin fiyatı en az 1 euro,
Domates en ucuz mevsimde 1.5 euro , domates kokusu bile alamazsın.
Patates 1 euro,
Kabak gibi , iri salatalık "tanesi" 50 cent (oyle kiloyla badem salatalik yok, iyi maaş almalisin asgari ucretle anca reyon izlersin) ,
Etin ortalama fiyatı 8-9 euro, tavuk 3 euro, balık 5-9 euro,
Sabit telefon aidatı 15 euro,
"TV vergisi" ayda 17 euro (sosyal yardım alanlar ödemiyor), ikinci tv ye ayrica ekstradan vergi. Obur vergilere hic girmiyorum (oluktan akan suyun bile vergisi var malum yagmur cok ,kafalari yakmayalim)
Birkaç ay giyebileceğiniz kalitede bir ayakkabı 30-50 euro.
Bir-iki yıl giyebileceğiniz kalitede takım elbisenin fiyatı 100-200 euro,
Bir paket sigara 5 euro (örn. L&M)
Türkçe günlük gazeteler 1 euro, Almanca bulvar gazeteleri 80 cent, ciddi gazeteler en az 1 euro 50 cent, dergiler ortalama 4 euro..
Esi de calisan varsa eve giren ikinci maasa vergi /kesinti 3/1 i alaman devletinin yok oyle cukka ..
Daha elzem gida ve ihtiyac urunlerinin fiyatları keza ayni pahali...
Saygilarimla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Eklemeyi unutmusum 1+1 ev kirasi 500 euro dan basliyor eger tek basina 2 yada 3 odali ev tutarsan ona da vergi var bilgin olsun sonra niue uyarmadiniz bilgi vermediniz gibi aglamalar vs olmasin..
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Reklamlar
-
Ama alamanlar donuz eti yiyor??? Helal helal ys125 al bin
-
alamanyada hava souk, popon üşür.
al ys yi kordon da şort atlet takıl bütün sene
-
-
Kardes sana ve senin gibi ulkemizi surekli avrupaya karsi asagi gorenlere MT09 la mutluluklar dilerim.. 1 dk durmayin derim ardinizdan su da dokeriz.
Patates 1 euro,
Kabak gibi , iri salatalık "tanesi" 50 cent (oyle kiloyla badem salatalik yok, iyi maaş almalisin asgari ucretle anca reyon izlersin) ,
"TV vergisi" ayda 17 euro (sosyal yardım alanlar ödemiyor), ikinci tv ye ayrica ekstradan vergi. Obur vergilere hic girmiyorum (oluktan akan suyun bile vergisi var malum yagmur cok ,kafalari yakmayalim)
Türkçe günlük gazeteler 1 euro, Almanca bulvar gazeteleri 80 cent, ciddi gazeteler en az 1 euro 50 cent, dergiler ortalama 4 euro..
Esi de calisan varsa eve giren ikinci maasa vergi /kesinti 3/1 i alaman devletinin yok oyle cukka ..
Saygilarimla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Eklemeyi unutmusum 1+1 ev kirasi 500 euro dan basliyor eger tek basina 2 yada 3 odali ev tutarsan ona da vergi var bilgin olsun sonra niue uyarmadiniz bilgi vermediniz gibi aglamalar vs olmasin..
E herşey çok ucuz işte?
Bizde 500tl kira mı var?
9tl ye et mi var?
5tl ye sigara mı var?
1.5tl ye domates mi var?
200tl ye takım elbise mi var?
1tl ye patates mi var?
Kaldı ki en pahalı seçip yazıyorsun bunları.
Bak 5000tl ye audi a3 mü bar demiyorum.
1 liraya mazot mu var demiyorum
700tl ye ayfon 7 mi var demiyorum.
-
-
En çok hoşuma giden konu başlığı bıçu olsa gerek
-
Almanya da çok vergi alıyo falan denmiş de orda topladığın vergi ile eş dost akraba tanıdık kim varsa uçağa doldurup afrikaya gezmeye gidemezsin. Vergiler amacına uygun olarak kullanılır. Hem de sokağa çıktığında sağlıklı insanlara bile panik atak geçirtecek, her an ölme ihtimalinin veya vatan haini ilan edilme ihtimalinin olmadığı, geceleyin kafa rahat uyuyabildiğin yerde devlet yüzde 50 vergi alsa ne olur.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Almanya da çok vergi alıyo falan denmiş de orda topladığın vergi ile eş dost akraba tanıdık kim varsa uçağa doldurup afrikaya gezmeye gidemezsin. Vergiler amacına uygun olarak kullanılır. Hem de sokağa çıktığında sağlıklı insanlara bile panik atak geçirtecek, her an ölme ihtimalinin veya vatan haini ilan edilme ihtimalinin olmadığı, geceleyin kafa rahat uyuyabildiğin yerde devlet yüzde 50 vergi alsa ne olur.
Kafa rahat kısmı öyle değil malesef.Şimdi orada türkleri sevmiyorlar falan diye sızlanmayacağım çünkü herkes aynı muameleyi görmüyor(her türk orada almanlar tarafından aynı muameleyi görmüyor)Lakin özellikle müslümanlara karşı yaklaşımları çok agrasif ve kışkırtıcı.Yani orada yaşayan herkes kafası rahat yaşamıyor.Kaldı ki "her an ölme ihtimalin veya vatan haini ilan edilme ihtimalin" var.Öncelikle müslümansan zaten söylediğin iki şeyde geçerli.Ayrıca türklerin hepsinede öyle çok bağırlarına bastıklarını söyleyemezsin.Eğer söyleyebiliyorsan Gidip sırf türk ve müslüman olduğu için öldürülen insanların ailelerine anlat bunu.
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Kafa rahat kısmı öyle değil malesef.Şimdi orada türkleri sevmiyorlar falan diye sızlanmayacağım çünkü herkes aynı muameleyi görmüyor(her türk orada almanlar tarafından aynı muameleyi görmüyor)Lakin özellikle müslümanlara karşı yaklaşımları çok agrasif ve kışkırtıcı.Yani orada yaşayan herkes kafası rahat yaşamıyor.Kaldı ki "her an ölme ihtimalin veya vatan haini ilan edilme ihtimalin" var.Öncelikle müslümansan zaten söylediğin iki şeyde geçerli.Ayrıca türklerin hepsinede öyle çok bağırlarına bastıklarını söyleyemezsin.Eğer söyleyebiliyorsan Gidip sırf türk ve müslüman olduğu için öldürülen insanların ailelerine anlat bunu.
https://twitter.com/sule_nakkas/stat...57500757733385
Şöyle bir twit atan veya bu düşüncede olan kişi ile bira seven ve Almanya'ya bira içmeye gelen, çağdaş yaşamı seven bir Türke Almanların bakışı elbette aynı olmayacaktır. Türkiyedeki laik kesim ve ateistlerin Almanyada veya diğer medeni ülkelerde bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. Kimseyle derdi olmayana kimse bulaşmaz öyle yerlerde.
-
Motor için ülke değiştiriyorsun 😂😂
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
https://twitter.com/sule_nakkas/stat...57500757733385
Şöyle bir twit atan veya bu düşüncede olan kişi ile bira seven ve Almanya'ya bira içmeye gelen, çağdaş yaşamı seven bir Türke Almanların bakışı elbette aynı olmayacaktır. Türkiyedeki laik kesim ve ateistlerin Almanyada veya diğer medeni ülkelerde bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. Kimseyle derdi olmayana kimse bulaşmaz öyle yerlerde.
Tam olarak fikri son cümlenizde anlayıp vurgulamışsınız."Kimseyle derdi olmayana kimse bulaşmaz öyle yerlerde."Bu cümle doğru.Sizin hal hareketleriniz sizi bağlar ve kim olduğunuzu belirler.
-
askari ücretle cg'yi zor aldım mt09'u nasıl alacaksınız merakla bekleyişlerdeyim...
-
Arkadaş ironi yapmış yorumların %90 nı ciddi cevaplıyor hangisine gulucemi şaşırdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
Kendi yorumunla kendi ayağına sıkmışın iki ulkedeki asgari ücretle fiyatları kendi parasından karşılaştır domates 1.5 euro yazmışın ben marketçiyim 6 lira bizde yazmak için yorum yazmayın
-
Hocam biz yinede 9950 birime YS-125 alıp mücadeleye devam edeceğiz.Bizde bırakırsak bizden sonrakilerin hali ne olur kim bilir.
-
Patates 1 euro,
Saygilarimla.
Sadece tek soru soracagim sana arkadas, bir emekli maasiyla kac litre benzin alir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:21 ----------
Ev kirasina gelince sunuda søyleyeyim egerki kazancin az ise gidersin belediyeye gelir kagitlarini gøturursun hesaplarlar aylik ev kira yardimi alirsin.Gelir durumuna gøre 500 euroluk bir eve 250-300 euro cebinden cikar.
-
-
Motosiklet Eğitmeni
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
@COQ, söylediklerinin bir kısmına kesinlikle katılmıyorum, ülkeden gidip kendini kurtarırsın, mücadele etmek lazım, zamanında Atatürk' de mücadele vermeyip kendini kurtarıp, bunlardan bi cacık olmaz deseydi bu vatanda bizim değildi. Gerçi şimdi o mirasın nerdeyse hepsini sattılar ama neyse içimi döküp mesajımı sildirmiim.
Standarttan bahsediyorsun fakat millet ciddi anlamda standart nedir bilmiyor, çok şükür diyor, sebat etmek lazım diyor, bunlara kendim şahit oldum ki bu tipler üniversite bitirmiş adamlar.
Kendi ailemde bana git diyor, hatta git bizi de al diyorlar ki bunun sebebi ekonomik değil. Artık ülkede ADALET olduğunda inanmıyor. Mal varlığına GÜVENEMİYOR.
Sinirlendim gene, susuyorum.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)