Bajaj Dominarin cikis fiyati 16 bin tl yada cok yakinlarinda olsaydi yollar dominardan gecilmeyecekti. Fiyat 400cc icin normal ama bajaj olmasindan oturu 18 bin biraz fazla gozukmekte. Cok yazildi forumda ama bende yazayim alternatifleri cok fazla ...
Belki cok yuksek devir cevirmiyor tek silindir ancak dominarin bir cok avantaji var ;
1) Bakim maliyeti mt25 e gore cok uygun olacaktir
2) Yakit olarak mt25 e gore cok daha iyi olacagini dusunmekteyim
3) Dominar cok kalipli bir motosiklet olarak gorulmekte ve kocaman selesi cok daha konforlu surus yasatacagini dusunuyorum.
4) Yedek parca olarak bajaj cok daha uygun fiyatli olacagini dusunuyorum..
5) 400cc nin verecegi eminim ki tork mt25 den cok daha tatli ve kesin olacaktir
6) Yuksek cc nin egzoz sesi bende daha tatli bir ses uyandiriyor.(silindirden bagimsiz)
7) ABS gunumuz trafiginde aklimizda onca sey varken hayat kurtaran bir detay... Tek basina karsilasmada benim icin dominari ustun kiliyor. Zaten guvensiz olan bir motosikleti daha guvenli yapmak benim tek istegim...
8) Onde ve arkadaki daha buyuk disk frenler daha iyi frenleme saglayacagini dusunuyorum..
9) Kaydirmali debriaj mukemmel bir arti.. Umarim sıkıntısız calisiyordur
Surucu hatalarini tolere ederek hem balata hem disli omrunu arttirdigi gibi insan omrunu de arttirabilen bir detay.
10) Yeni nesil led farlarin daha iyi aydinlatacagini dusunuyorum
11) Daha kalin lastik hem sekil olarak hemde viraj konforu olarak bir arti.
Simdi denilebilir ki sen Bajaj fan boyu musun neden mt25 in hic mi + si yok onlardan da bahset diye...
1)Yamaha cephesinde ise saglam bir marka ve marka degeri var..
2)Insana acikcasi daha fazla guven veren bir motor ...
3)Parca kalitesi olarak Yamaha iste kalitesi yillardir ispatli.
4)Ikinci elde deger kaybetmedigi gibi deger kazanir.
5)Yol bilgisayarinin olmasi tuketim verilerini yazmasi vs (bajajda goremedim belki vardir ) daha teknolojik bir motor oldugunu hissettiriyor..
6)Suana kadar ki dikkat ceken en iyi motor blogu diyebilirim. Iki silindir 250 cc olmasina ragmen gorunenin ustunde iyi performansi var...
7)Kronik sorunlari cok cok az diye biliyorum. Sadece bazi arkadaslar yaglama konusunda sorunlari vardi yoksa sorunsuz bir makina diyebiliriz.
8) Kafenin onunde sekil sukul icin gercekten karizmatik bir makina..
Bunlari dusundugum zaman gercekten zor bir tercih olacaktir ama benim icin guvenlikten oturu Bajaj 1 tik onde ...
Ben Dominar diyorum keske dominarin fiyati 16000-16500 bandinda olsaydi tartismasiz dominar diyebilseydim..
Tabi bu arada dominarda Abs olmasaydi yada mt25 de de abs olup ayni fiyatta olsaydi tercihim yamahaya kayardi.