11.300 tl plaka ruhsat ıvır zıvır 12.300
Şimdi 12.500 e 2. El sağlam japon alaman var fiyata bu açıdan bakarsak bana göre mantıklı değil
11.300 tl plaka ruhsat ıvır zıvır 12.300
Şimdi 12.500 e 2. El sağlam japon alaman var fiyata bu açıdan bakarsak bana göre mantıklı değil
görünen o ki bajaj bir şekilde piyasanın belirleyicisi olma yolunda.
avrupa ya da japon markalı ürünlerin alım gücüne kıyasla ulaşılabilirliğinin ve işletme maliyetlerinin artışı ise tartışılabilir.
gerçi ne'sini tartışacağız o da ayrı.
gönül ister ki piyasanın belirleyicisi medeni ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi japon ya da avrupa üretimi motosikletler olsun.
olmuyor.
düşük gelir grubu olarak tanımlanacak asgari ücretli vatandaşlar da hiçten ziyade motosiklete binebilsinler.
bajajın fiyatlarının ekrem beyin açıklandığından farklı olmasını beklemek hayal olurdu.
fiyatlama nihayetinde kar amacı güden bir firmanın ürün satış stratejinin parçasıdır.
alım gücünün yüksek olması firma için önemlidir.
ekrem bey güzel bir noktaya parmak basmış;
yalın olarak motosiklet fiyatının yanında sabit ve demirbaş giderlerin düşürülmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor.
sigortalar, koruma ürünleri gibi ürünler motosiklet kadar önemli ve fiyat artışı yüksek.
bu konulardaki çabalarından dolayı teşekkür ederim.
sanırım taksicilere yapılan vergi indirimleri motosikletlerden toplanmak isteniliyor.
hayır'lısı olsun.
Dolarmı düştü,enfilasyonmu???
http://103.15.74.236/media/19889/fiyatlistesi.pdf
Bajaj pahalı değil.
Türkiye pahalı diyerek uzaklaşıyorum.
aynı motor blokuna sahip olması aynı özelliklere sahip olacağı anlamına gelmez. İçinde teknik olarak krank milinin yerleşiminin yeri bile torkta farklılık yaratabilir. Bu işler biraz mm hesaplar içeren teknik bilgi içerir (benim öyle bir bilgim yok lakin :D )
Fakat Euro4 normlarına uygun ve fiyat olarak en makul aracın yine dominar olduğunu düşünüyorum.
Valla Emre kardeşim paylaşana kadar bende görmemiştim net rakam hala var kendisinde ben 11.800 gibi hatırlıyorum bu civarlarda yani tabi saolsun millet görmeden kaldıralım demişler.
Hani derler ya sana bir KAZ yollasam yolarmısın ( hemide ciyaklatmadan AĞAM ) o hesap yani.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Ben olayı anlamadığım için paylaşmıştım,anlayan olursa bizide aydınlatsın diye.Zamanında pulsar için ne kadar koşturdum çoğu arkadaş hatırlar.Çok savaş verdim fiyat için.Çokta dalga geçtiler benimle.Topu devlete atmak çok kimse için bulunmaz fırsattı.Ne diyelim,gerçek motosiklet sevdalıları elbet birgün kazanacak.Bajaja tavsiyem reklam giderlerinden vazgeçsin,motosiklet fiyatından düşsün.Mesajımın silinmesi beni üzdü,o fiyatları ben yazmadım,hakaret etmedim,sadece bajaj sitesinde bulunan fiyatı paylaştım,paylaşmamın sebebi de anlamadığım içindi.Hiç bişey yazmadan ??? koyup paylaştım.Anlaşılan iki yıl önce pulsar için yaptığım tezim doğruymuş.
Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...
Ben internette öyle bir liste görmüştüm.Dominar'ın toptan fiyatı 12 bin felan görünüyordu.O liste gerçek mi? Gerçekse en yakın zamanda bajaj bayiisi açmak için teklifte bulunacağım.Tek motordan 6 bin kar varsa mesleği bırakalım bu işe girelim ya.Bir dükkan ikide usta mis gibi iş yeminle.
Volkswagen/Doğuş = Bajaj/Kuralkan
Ekrem Başgan dan açıklama bekliyoruz...
Değerli arkadaşlar; seyahatteyim ama mesajı gördüm. Açıklama yapmam uygun olacak.
Arkadaşlar bayilerimize gönderdiğimiz fiyat listesini siteye koymuşlar anladığım.
Gizli bir durum yok.
Tüm ürünlerde bayi karı % 8 dir. Ödenen damga vergisi ve yapmış olduğu pazarlıklarla bu rakam daha aşağı düşer.
Dominar 400 toptan fiyatı 12164,30 tl dir.
%37 ötv satış esnasında bayi tarafından maliye bakanlığına ödenir. 4.537 tl. Zaten anlatmak istediğimiz ürün üzerindeki ağır vergi yükü budur.
Yani toplam bayiye maliyeti 16.702 tl dir.
Bu rakamın üzerine 56 tl damga vergisi yatırılır. 16.758 tl toplam maliyeti olur.
Ayrıca bayi kesmiş olduğu faturanın % 18 KDV sini de öder.
Sektörde kar marjları bu kadar dar.
Çok açık olarak izah ettim.
1 tl eksik ya da fazlası yoktur.
İnanıp inanmamak arkadaşlarımın insafındadır.
İzmir'den Selam ve saygılar....
Şu açıklamayı yapmak zorunda bırakılmak hoş değil.
Ama ülke gerçeklerini görmek için etkili olmuştur diye tahmin ediyorum.
olabilir ama motosiklet.net yönetiminin resmi kaldırmasını açıklamıyor kendi insiyatifleri ilemi kaldırdılar yoksa birilerinin ricasıylamı bilmiyoruz.
aklıma takılmışken sorsam siz burdayken
maliyet damga vergisi dahil 16.758 TL + %18 KDV 3.016,44 TL = 19.774,44 TL
bu hesapta şirket batar
Kimseyi yargılamak haddim değil İkna olan arkadaşlara derin sevgiler.
SAYGILAR...
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)