Haklı ama ölü olma da gerisi mühim değil. Geçmiş olsun.
Haklı ama ölü olma da gerisi mühim değil. Geçmiş olsun.
Sol şeritten sağ şeride geçecek kişi öncelikle sinyal vererek amacini belli etmeli , sonra sağ aynadan arkadan gelen trafiği kontrol etmelidir. Sağ şeritteki trafik akışına uygun bir şekilde şerit değiştirdiyse sorun yok ama sağ sertitteki eleman hız limitlerinin üstünde seyir ediyor ediyor ve sağ şeride geçen kişiye çarpıyor ise takip mesafesini korumadigi için suçludur ama kanun ne der bilemem. Kanıtlara ve itiraflara bakmak gerekir.
Hocam, ben sanki gösterge de bir ara 70'i gördüm, eğer doğru gördüysem, hata paylaştırılır. Ölümlü kazalar harici uğraşmıyorlar ancak emniyet isterse standart kameralardan alınan görüntülerde şerit çizgisi vb. sabit cisimler arası mesafeleri kat ediş süresi hesabı yaparak kaza öncesi süratinizi tespit edebiliyor. Dahası, bariz davet ediyorsunuz riski, kavşak değilse bile, yol kesişmesi var orada. Tamam geçiş üstünlüğü sizde, ama burası da Türkiye.
Edit: Fark ettim ki ben de sizin gibi kullanıyorum. Hatta bu gün, ıslak zeminde, sol şeridi kapatmış 130 km hız ile giderken birden sinyalsiz falan 70 km hız ile sol şeride çıkan arabaya (ayna kontrolü ve sinyal yok) arkadan giydiriyordum az daha. Rossolar sağolsun. Bir an için çarptığımı var sayalım. (ki çok az kalmıştı) Tamam adam aynasına baksa, veyahut vaktinde sinyal verse o kaza olmayacak. Ama arkadaş, ben de hız sınırına (80 km/h) uysam, yine kaza olmayacak. Çarpsam muhtemelen sol arka kapı veya sol arka çamurluğa olacak ilk temasım. Hatalı olacağım haliyle. Kazadan sonra bir şey anlatacak durumda olmayacağım için muhtemelen, adam çarpışmadan sonra sinyalini açacak, polis gelince "geldi çarptı amirim, anlamadım, zaten çok hızlıydı" diyecek. Haber olacağım "hızla ölüme gitti" diye.
Dolayısı ile, haklı olmak her zaman haklı olmak değildir. Hız sınırını aşıyorsak, bunun bir de bedeli vardır.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Unutmayın,
Size boş olan yol başkasına da boştur
Akan trafikten ziyade boş yoldan korkarım ben..
Bu gün kameramın kaydettiği, benim lütfedip korna bile çalmadığım 40 saniyelik bir video. İzleyin. Sonra düşünün ki ben 140 ile gidiyordum, duramadım ve çarptım, sizce haklı olmam bir anlam ifade edecek mi?
Mecburiyet. Yoksa sabırla alakası yok. Bazen aracı durdurup iniyorum ama herkesi dövemeyiz
Hocam bu bölgede eğitim seviyesi düşük. Gelir seviyesi de düşük. Altına 6-7 bin liraya tofaş alan kendini bir bok zannediyor. Lambalarda kamera yok, olanlar da normal mobese, ceza gelmiyor kırmızıda geçince felan. O yüzden kimsenin umrunda değil trafik kuralları.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)