Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Akıllı debriyaj sistemi?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 100 MG Superboy
    Herkese kolay gelsin hero'nun ürünlerine bakarken glamour dikkatimi çekti biraz araştırdıktan sonra da 4 vites olduğunu farkettim ve vites sisteminde şu yazıyor:

Debriyaj Akıllı Debriyaj Sistemi (Çoklu Islak Plaka)

Ve şu linkte 7.02 ye bi bakın https://youtu.be/gevRq6qfyQ8
    Öne doğru sadece boş falan var diyor kafam karıştı nedir bu olay?
    Birde 4 vites olması ve vites sisteminin böyle olması sıkıntı yaratır mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Şunu anlamadım, topuk falan hikaye de, yukarı kaldırınca büyütüyor. Aşağı basınca boşa geçiyor ise, 4. vitesten 3. vitese nasıl geçiyor bu meret? Eskiden birkaç markanın kullandığı ters bir şanzıman sistemi vardı, yukarı doğru sırasıyla boş, 1, 2 , 3 , 4 , boş, 1 , 2 diye gidiyordu. 4'den 3 e çekmek için boş, 1, 2, 3 yapılıyordu, eğer öyle bir şey ise, hiç getirmesinler...

Motosikleti
    Mondial 100 MG Superboy
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şunu anlamadım, topuk falan hikaye de, yukarı kaldırınca büyütüyor. Aşağı basınca boşa geçiyor ise, 4. vitesten 3. vitese nasıl geçiyor bu meret? Eskiden birkaç markanın kullandığı ters bir şanzıman sistemi vardı, yukarı doğru sırasıyla boş, 1, 2 , 3 , 4 , boş, 1 , 2 diye gidiyordu. 4'den 3 e çekmek için boş, 1, 2, 3 yapılıyordu, eğer öyle bir şey ise, hiç getirmesinler...
    Arayıp bi sormak lazım heroya. Gerçi ben bikaç güne bayisine gidicem öğrendiğim zaman yazarım buraya

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Böyle şeylere gerek yok.Alıştığımız bir düzen var biz yeniliklere açığız ama bu yenilik mi yav.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Şunu anlamadım, topuk falan hikaye de, yukarı kaldırınca büyütüyor. Aşağı basınca boşa geçiyor ise, 4. vitesten 3. vitese nasıl geçiyor bu meret?
    Bu nasıl bir cümle arkadaş. Buarada anlatılmak istenen ne ?

))))))

diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    bunda anlaşılmayacak ne var ki dostlar benim 91 honda cg 125 öyleydi.

şöyle ki;

vites boşta. ileri bastın 1, ileri 2, ileri 3, ileri 4.

geri bastın 4 ten 3 geldi, geri bastın 2, geri bastın 1, geri bastın boş.

sıralı sistem işte. hep ileri hep geri ben öyle motor sürmeyi öğrendim. sonra şimdiki standart sisteme geçtim. çok daha kolay bence öğrenme aşamasındayken.

tek sorun sınava yeni motorla girmiştim onda da 2. vitese alıyorsun bir daha da sadece duruyorsun o kadar.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster

))))))
    Sizin oralarda başka dil mi konuşuluyor? Unutmuşsun zira Türkçeyi. Gayet anlaşılır bir soru oradaki. İmlası falan da düzgün. Nereden mi biliyorum? Eh işim bu. Gene de açıklayayım;

Bites kolunu yukarı kaldırdığında bites bir üst vitese geçiyormuş, aşağı bastırdığında ise boş vitese geçiyormuş hangi vitester olduğu önemli olmaksızın. İyi de, 4. vitesten 3. vitese nasıl geçecek lan bu? Zaten iki hareketli mekanizma vites kolu. Yukarı (vites büyütüyor) ve aşağı (boşa geçiyor) ise mantıksal olarak 4. vitesten 3. vitese direkt bir geçiş yok demektir.

İlle böyle turistlere yol tarif eden information desk çalışanları gibi her şeyi yazayım mı tek tek?

Sana gelince, "Buarada" ayrı yazılır birleşik değil. "Bu nasıl bir cümle arkadaş" cümlesi de soru kipindedir, nokta ile bitemez. Soru işareti ister. Bir kişinin yazdığının anlaşılırlığı ile sidik yarıştırırken bence biraz kendi yazdıklarına bak.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    Sizin oralarda başka dil mi konuşuluyor? Unutmuşsun zira Türkçeyi. Gayet anlaşılır bir soru oradaki. İmlası falan da düzgün. Nereden mi biliyorum? Eh işim bu. Gene de açıklayayım;

Bites kolunu yukarı kaldırdığında bites bir üst vitese geçiyormuş, aşağı bastırdığında ise boş vitese geçiyormuş hangi vitester olduğu önemli olmaksızın. İyi de, 4. vitesten 3. vitese nasıl geçecek lan bu? Zaten iki hareketli mekanizma vites kolu. Yukarı (vites büyütüyor) ve aşağı (boşa geçiyor) ise mantıksal olarak 4. vitesten 3. vitese direkt bir geçiş yok demektir.

İlle böyle turistlere yol tarif eden information desk çalışanları gibi her şeyi yazayım mı tek tek?

Sana gelince, "Buarada" ayrı yazılır birleşik değil. "Bu nasıl bir cümle arkadaş" cümlesi de soru kipindedir, nokta ile bitemez. Soru işareti ister. Bir kişinin yazdığının anlaşılırlığı ile sidik yarıştırırken bence biraz kendi yazdıklarına bak.
    dostum şöyle düşün. vites pedalında 2 yer var. ayağının ön kısmı ileri topuk kısmı geri.

4. vitestesin. debriyaja bastın topuk kısmında bastın al sana 3. sıralı debriyaj sistemi nesi bu kadar karmaşık, neden 4 ten 3 e geçiş olmasın ki nasıl normal viteste 4 ten 3 e geçiş varsa bu da aynı.

tek farkı boş vites, 1 ile 2 arasında değil. geri kalan aynı. sadece terse. normalde yukarı kaldırınca vites artıyor (yani eğer uzun debriyaj kolu olsa topukla basınca) bunda öteki tarafa artıyor. hep artırma, hep azaltma mantığında boş, 1, 2, 3, 4 sonra 4, 3, 2, 1, sonra boş.
    cenkyenmez bunu beğendi.

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Gerçekten N-1-2-3-4 sıralamalı ise bana çok mantıklı geldi. Boşu bulamama, boşa geçmeme gibi bir sorun da kalmayacaktır.
    Cublarda da bu şekilde ancak debriyaj yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bites Allah iyiliginizi versin...

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı diablof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum şöyle düşün. vites pedalında 2 yer var. ayağının ön kısmı ileri topuk kısmı geri.

4. vitestesin. debriyaja bastın topuk kısmında bastın al sana 3. sıralı debriyaj sistemi nesi bu kadar karmaşık, neden 4 ten 3 e geçiş olmasın ki nasıl normal viteste 4 ten 3 e geçiş varsa bu da aynı.

tek farkı boş vites, 1 ile 2 arasında değil. geri kalan aynı. sadece terse. normalde yukarı kaldırınca vites artıyor (yani eğer uzun debriyaj kolu olsa topukla basınca) bunda öteki tarafa artıyor. hep artırma, hep azaltma mantığında boş, 1, 2, 3, 4 sonra 4, 3, 2, 1, sonra boş.
    Öne doğru sadece boş ne demek? Öne bastığında vites boşa geçer demek. Öne basmak dediği ise, bizim vites küçültmek için yaptığımız hamle.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Videodaki adam anlatmayı becerememiş aslında sistem çok basit. Genelde 4 vitesli motosikletlerde olur bu sistem bajaj boxerda da aynı sistem var. Normal motosikletlerde 1-N-2-3-4-5-6 sistemi varken bu motosikletdeki sistem N-1-2-3-4 şeklinde. Öne basınca vites düşürüyor arkaya basınca yükseltiyor. Arkaya basmak pedalı parmak ucuyla yukarı kaldırmakla aynı şey. Pedal sert olduğu için basarak vites değiştirmek daha kolay. Mesela vites boştayken öne basarsanız boşun altında bir şey olmadığı için pedal hareket etmez vites boşta kalır ama arkaya basarsanız vites 1'e geçer. Yine arkaya basarsanız 2'ye geçer. Bu şekilde 4'e kadar gider 4'ten sonra arkaya basarsanız vites yine değişmez 4'te kalır.

Umarım bu yeterince açıklayıcı olmuştur.

dundanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS JUPİTER 125
    En basit ve sade şekilde Mustafa325 açıklamış, teşekkürler.

Bencede kullanım kolaylığı sağlayabilir, belki yeni başlayana veya alışamayana bilemiyorum, bana kolaylık sağlardı sanırım.

Manuel Vitesli kullandığım sürece nereseyse hiç boş vitesi kullanmadım,kullanamadım, şu an scooter kullanıyorum, değiştirirsem sanırım yine pek boş vitese ihtiyacım olmayacak, artık nasıl alıştıysam.

Sahi ' N' vitesin kullanım amacı neydi yahu

Bir de ricam olacak arkadaşlar, çok abuk sabuk yazım tarzı olmadığı sürece birbirimize imla hatası yapıyorsun diye laf sokmayalım mümkünse konuya odaklananalım ufak tefek şeylere takılmayın lütfen.

Bakıyorum bakıyorum saçma ve gereksiz yani, üstüne işim deyip yazdığına bak

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster

))))))
    Senin şaka yalan oldu çok ciddiye aldı arkafaş. İmlaya falan girdi de inceyi alamadı galiba akdlajs
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin şaka yalan oldu çok ciddiye aldı arkafaş. İmlaya falan girdi de inceyi alamadı galiba akdlajs

Odaklanmış Bitese pardon Vitese. Belli ki Takamamış bir türlü vitese.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    N: Boş demek. Yani viteste değil. 0 (sıfır) olarak da söylenir.
    gSol bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)