Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Alamadığım kaporamı mahkeme yolu ile aldım..sevindirik

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Nasreddin Hoca'nın eşeğini önce kaybedip sonra bulunca sevinmesine benzemiş kaporayı kaptırıp sonra geri almayı başarmak ama olsun; tebrikler.

Siz yine de en başta eşeği kaybetmeye bakınız...

Yine de, hakkınızı aramanız çok iyi olmuş. Tebrikler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Bravo tebrik ederim keşke herkez senin gibi yapsa

altora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Ağustos ayında k7 burgman alacaktım sahibinden üzerinden..Şahsı aradım gelip alacağımı söyledim.. Şahıs bana gelin satışı yapalım dedi..Ertesi gün gittik elemanın yanına motor resimdeki gibi değildi anahtarı istedik..Şahıs anahtarı yok dedi..Bende nasıl olacak dedim buraya kadar geldim dedim...Bu şahıs ta bana yanınıza gelirim motorun satışını yaparız dedi..Bende eyvallah dedim..Hani insanın aklı tutulur ya bu adama ben 500 tl kapora verdim..Araya haftasonu girdi..Pazartesi aradım bunu sabah..Uğraşuyorum dedi geleceğim dedi.. ( Meğer motor rehin imiş icradan dolayı) Akşama kadar aradık en son noter kapanacağına yakın gelin dedi..( Oysa söz vermişti kendisi gelecekti).. Adamın yanına vardık motor yok bir süre sonra motoru başkası getirdi...Motora baktım kmsi 66 binde idi..Oysa ilanda 56 bin yazıyordu..Biraz sürdüm motor gerçekten gitmiyordu çok kötü idi ..Adama dedik kardeş bu motor gitmiyor kmsi fazla kaporamı ver üstelik motoru niye başkası getirdi dedim..Bana motoru haftasonu kiraya verdiğini söyledi..Bizde bağrınca üstümüze yürüdü sonra bizde tersledik bunu..Bu sefer tamam dedi üstümde yok yarın hesabınıza yatırırım dedi kimlik fotokopisine imza attı verdi bize..Oradaki esnafta kefil oldu..Ertesi gün oldu aradık..Bize motorunda hiçbir sorunu olmadığını söyledi..Sonra sizemi soracaktım motoru kime vereceğimi dedi..10 bin kilometreden öldün mü ne olmuş dedi..Bende artık dayanamadım ana bacı kalayladım oda bana küfür etti..Sonra ben bunu mahkemeye vereceğimi söyledim..Gülerek vermessen ..... diye küfür etti...Bende dururmuyum..Canım çıkıyor o parayı kazanana kadar..Gittim elemanın ilan eski ve yeni görüntülerini aldım (Km farkını bir güzel işaretledim tarihi ile ) kefil olan dükkanın resmini çekip yazıcıdan çıkardım..İlanın ekran görüntülerini de yazıcıdan çıkardım...İmzalı yazılı kimlik fotokopisini de çıkardım..Doğru adliyeye..Dilekçe yazdım koydum bir güzel dosya ya savcıya verdim...Yüzüme baktı bunu sen mi hazırladın dedi helal olsun avukatlar bize böyle gelmiyor dedi.. Sonra sahibindeni aradım durumu anlattım ( hayatımda gördüğüm en harike müşteri temsilcileri buradaymış..) uzun uzun dinlediler 24 saat içerisinde şahsın profilini kapatacaklarını ve ilanlarını sileceklerini söyledi..Başka bir isteğiniz var mı dedi kendinize iyi bakın dediler.. Sonra kontrol ettim ertesi gün adamın tüm ev araba ilanlarını uçurmuşlar.. Sonra bir kaç kere farklı profilden ilanları koydu sahibindeni aradım onları da kapattırdım..Kuduruyordu şahıs.. Dün kartal adliyesinden aradılar şahıs hakkında mağduriyetiniz devam ediyor mu paranızı alabildiniz mi dediler yok dedim..Bugün adliyeye davet ettiler o şahısta geldi..Paramı peşin aldım..Dosyaya baktım dolandırıcılık suçundan dava açılmış.. Suratına yaş tezek atsan durmuyordu beyin.. Mutlu mesut ayrıldım adliyeden... Kendimle gurur duydum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

O para ile de malzeme aldım işyerime..Kendime bir de iskender ısmarladım..
    Helal sana kardeşim. Hakkını savunan ve almasını bilen insanı takdir etmek lazım. Eski bir tarihte adamın biri arabasıyla benim arabama çarpmıştı. Raporu yazdık imzaladık gel anlaşalım dedi tamam dedim ama baktım ki pekte anlaşmaya niyeti yok en son masadan kalkarken mahkemede iki katını alırım dedim oda şeriatın kestiği parmak acımaz dedi. Mahkeme sürecini kendim takip ettim. Sonuç (Hasar bedeli olarak) o zamanın rakamı 4bin istemiştim mahkemenin kararı 9500 TL. Amma da acıdıydı parmağı parayı öderken ha ha
    muhabbeti demleyelim...

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Harikasın..
    Kötüler için, yaşasın cehennem!
    Bu konunun bu kadar kısa sürede çözümlenmesini sağlayan hukukcularimiza da helal olsun!

astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Akşam akşam keyfim yerine geldi
    Tebrik ederim,
    Helal olsun.

Tebrik ederim öncelikle, bende çok sevindim. Bu serefsizler neden böyle cesaret alıp"mahkemeye verirsen ver" diyorlar, hepimiz biliyoruz, türkiyede hakkını mahkeme yolu ile aramaya kalktığın zaman aylar hatta yıllar alıyor üstüne avukata filan borçlu çıkıyorsun.
    Allahtan bu kez arkadaş delil dosyasını güzel hazırlamış ve olay çabuk sonuçlanmış.

MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    ohh bee, uzun zamandır kendimi bu kadar ferah ve rahatlamış hissetmemiştim artık seni düşenemiyorum bile...

inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Normalde olması gereken şekilde adalet yerini bulduğunda gözlerimizi yaşartacak kadar seviniyor olmamız biraz üzücü bir durum olsa da helal olsun. Dediğim gibi gözlerim yaşaracak kadar çok sevindim. Helal olsun.
    Quad87 bunu beğendi.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Tebrikler. Avukatsız savcıya başvurulabildiğini, sürecin de böyle işlediğini bilmiyordum.

ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    kendi paramı geri almış gibi sevindim hocam helal olsun

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Keşke herkes böyle hakkını arasa da bu adamlar yaptıklarının sonuçları olduğunu, böyle rahat hareket edemeyeceklerini bilseler. Çok kez benzerlerini yaşadım, tebrik ederim.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekürler... İskender isteyen olmuş yolu düşen olursa başım üstüne gelsin iskender ne demek.. Dilekçenin örneği işyerindeki bilgisayar da olabilir Yarın bakayım yedek diskteydi bulursam metni tam buraya kopyalarım ekran görüntüleri ile..
    İşin bu kadar çabuk neticeye varmasının sebebleri şahsın kimlik fotokopisi ve imzalı kağıdı ve ödeyeceğim açıklaması.. Kendisi düşünmedi ama ben ilanın tüm ekran görüntülerini vs aldım kefil olan esnafın işyeri resimleri dahil herşeyi delil olarak tuttum kıvırma şansı olmadı.. Adliyeye gittim direk gidin savcılığa verin dediler yalan yok savcıyı görünce korkudan öldüm öldüm dirildim oda insan ama işte korkuyor insan.. Sabahtan beri yerimde duramıyorum..Para bir kenara öyle gevrek hareketleri vardı ki şahsın ne yapabilirsin ki diyordu..Artı bu süre içinde sahibinden.comu haftada en az 5-6 kez rahatsız ettim..Çünkü şahıs bu motoru defalarca farkı kişilerin üstünden satmaya kalkıştı..Bende her birini tek tek şikayet edip kapattırdım..Bu sahibinden.com yetkilileri bir kez olsun öf pöf etmediler her konuşma sonunda başka bir isteğiniz var mı dediler..Teşekkür ederim yok dediğimde..Her seferinde kendinize iyi bakın diyerek görüşme sonlandırıldı.. Yalnız çok sağlan dosya hazırlamıştım..En az 3-4 ekran görüntüsü ve bu çıktılar üzerinde açıklamalar..
    Yalnız bugün adliye de şuna çok güldüm..Led monitör almıştım kutusu eksik çıktı yolumun üzeri diyerek onuda yanıma aldım..Motora sığmıyor üstünde bıraksam paketi güvenlik nedeni ile daha sıkıntı olacak..Artık yanıma aldım adliyeye monitör kutusu ile girdim..Beni gören her görevli..Oooo hoşgeldiniz ofise getirdiniz değil mi monitörü gelin gelin göstereyim yolu dedi.. Ya yok abiler dedim motorda bırakamadım sıkıntı olur diye yanıma aldım mecburen dedim..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vay be güzel şeyler okumayalı çok olmuş. Sevindim adınıza, teşekkürler

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    4 5 ay önce bi pcx'e kapora verdim, adam yattı üstüne.200tlcik.Bide whatsappdan posta koydu bana.
    Şunuda kurtarsak ya abi.

Zenginde olmadım fakirde. Helal etmiyorum o arkadaşa..

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Tebrikler
    Savcılıkta tam olarak hangi birime ne diyerek verdiniz hazırladığınız dosyayı ve bir ödeme yaptınız mı?

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ''Güç, fiziki kapasiteden değil, boyun eğmeyen iradeden gelir''

Hakkını layıkıyla arayan insanları hep sevmişimdir.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 5 ay önce bi pcx'e kapora verdim, adam yattı üstüne.200tlcik.Bide whatsappdan posta koydu bana.
    Şunuda kurtarsak ya abi.

Zenginde olmadım fakirde. Helal etmiyorum o arkadaşa..
    Ayıpsın :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:36 ----------

Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler
    Savcılıkta tam olarak hangi birime ne diyerek verdiniz hazırladığınız dosyayı ve bir ödeme yaptınız mı?
    Ücret ödemedim..Ya yanlış hatırlıyor olabilirim sanırım Cumhuriyet savcılığı idi...Büyük ihtimal yanlış hatırlıyorum... Sadece dilekçe yazıyorsunuz boş kağıda öyle olayı hani düzgün bir türkçe ile nerede olduğunu nasıl geliştiğini şahit isimleri ile yazıyorsunuz..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Hukuk öğrencisi olarak bu olayı amfide ders beklerken okudum. Dersi şöyle bir şevkatle dinleyesim geldi tebrikler :D

okanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    senin adına bir keyif sigarası içmeye çıkıyorum şimdi... tebrikler

Motosikleti
    Honda Cbr250R -> Yamaha MT-07
    Hayırlı olsun çok iyi yapmışsınız. Yalnız merak ettiğim konu kaporayı vermeniz ile geri almanız arasında geçen süre ne kadardı?

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)