Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Arka frenden gelen ses

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    Merhabalar,

Bu sesi farkettinten sonra kaydetmeye karar verdim ve kaydettim. Durum şu; arka freni ne zaman sıksam tıkı tıkı tıkı yapıyor. 2 gün önce açtığım pas konusunda arka diskimi görüp değiştirmemi söylediler. Bende disk ve balata aldım. Daha önceden de bu ses vardı ancak şimdi freni sıkmadan da geliyor bazen. bu nedir? neden gelir. Ayrıca bugün ustadan motoru aldıktan sonra farkettim ki gıcır gıcır diye seste gelmeye başladı motordan. Eskiden bu yoktu. Kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin.

https://www.youtube.com/watch?v=dTLEwFqNwqo

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    kardeşim yatağın yayları esnekliğini kaybetmiş. yay değilde normal metale dönmüş özelliğini kaybedince. bu yüzden sen yatağında sağa sola dönünce falan yatağından ses geliyor. yataştan biz geçen 630 tlye aldık çift kişilik yatak baya indirimdeydi. tavsiye ederim. yatağın model adı blue star diye geçiyor.

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim yatağın yayları esnekliğini kaybetmiş. yay değilde normal metale dönmüş özelliğini kaybedince. bu yüzden sen yatağında sağa sola dönünce falan yatağından ses geliyor. yataştan biz geçen 630 tlye aldık çift kişilik yatak baya indirimdeydi. tavsiye ederim. yatağın model adı blue star diye geçiyor.

bende ciddi ciddi okudum lütfen yardım bekliyorum
    Jemand bunu beğendi.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    bana daha çok dişli nin tırnakları yamulunca zinciri salmadığı zaman yaptığı ses gibi geldi

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    Alıntı Mertcan39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana daha çok dişli nin tırnakları yamulunca zinciri salmadığı zaman yaptığı ses gibi geldi
    hmm ancak bu ses freni sıktığımda daha çok geliyor. Hani en sonda arka freni sıkıyorum hep geliyor. Bu dişliler frenle bir bağlantısı olabilir mi?

Motosikleti
    videodan pek bir şey anlayamıyorum fakat 2-3 ay serviste çalıştığımda çokça başıma geldi bakımsızlıktan dişler bükülüyor tekerleği geri çevirdiğimizde yada yavaşlamaya başladığımızda dişli zinciri salmıyor takur tukur ses yapıyor

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    videodan pek bir şey anlayamıyorum fakat 2-3 ay serviste çalıştığımda çokça başıma geldi bakımsızlıktan dişler bükülüyor tekerleği geri çevirdiğimizde yada yavaşlamaya başladığımızda dişli zinciri salmıyor takur tukur ses yapıyor
    anladım belkide frene basınca ses gelmesinin nedeni yavaşlamam. Peki ben bu durumda ne yapabilirim? ne yapmalıyım?

Motosikleti
    önce sorunu tam olarak teşhis etmelisiniz benim buradan konuşmam sadece varsayım aklımda uçuk bir ihtimal daha var kendi motosikletimde görmüştüm balatayı tutan ince bir sac var o düştüğünde ses yaparmı acaba ?

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    önce sorunu tam olarak teşhis etmelisiniz benim buradan konuşmam sadece varsayım aklımda uçuk bir ihtimal daha var kendi motosikletimde görmüştüm balatayı tutan ince bir sac var o düştüğünde ses yaparmı acaba ?
    yani balatayı bugün değiştirttim. eğer öyle birşey olsa usta söylerdi.

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Videodan hiçbir şey anlamadım ama yapabileceğiniz birkaç test biliyorum.

1) Arka tekeri havaya kaldırıp vites boşta frene basmadan çevirin. Rahat dönüyor mu? Dönmüyorsa dönmesini engelleyen şey ne? Ses nereden geliyor?

2) Arka tekeri havaya kaldırıp viteste gaz vererek tekeri hızlandırın. Ardından arka frene yavaşça basarak frenin normal çalışıp çalışmadığına bakın. Frene basınca ses nasıl değişiyor?

3) Yine arka teker havada vitese alıp gaz vererek tekeri iyice hızlandırın. Ardından debriyaja basıp arka frene basıp çekin. Fren takılı kalıyor mu inceleyin.

4) Tekeri elle çevirince ses gelmiyor ama motor gücüyle çevirince ses geliyorsa sorun zincirde olabilir. Zinciri temizleyip yağlayıp gerin. Ses kesilirse sorun zincirde demektir.

5) Ses süspansiyon yaylarından gelebilir. Motor çalışmıyorken üzerine oturup kalkın. Gıcırdama yapıyorsa wd 40 sıkın.

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Videodan hiçbir şey anlamadım ama yapabileceğiniz birkaç test biliyorum.

1) Arka tekeri havaya kaldırıp vites boşta frene basmadan çevirin. Rahat dönüyor mu? Dönmüyorsa dönmesini engelleyen şey ne? Ses nereden geliyor?

2) Arka tekeri havaya kaldırıp viteste gaz vererek tekeri hızlandırın. Ardından arka frene yavaşça basarak frenin normal çalışıp çalışmadığına bakın. Frene basınca ses nasıl değişiyor?

3) Yine arka teker havada vitese alıp gaz vererek tekeri iyice hızlandırın. Ardından debriyaja basıp arka frene basıp çekin. Fren takılı kalıyor mu inceleyin.

4) Tekeri elle çevirince ses gelmiyor ama motor gücüyle çevirince ses geliyorsa sorun zincirde olabilir. Zinciri temizleyip yağlayıp gerin. Ses kesilirse sorun zincirde demektir.

5) Ses süspansiyon yaylarından gelebilir. Motor çalışmıyorken üzerine oturup kalkın. Gıcırdama yapıyorsa wd 40 sıkın.
    dönüşünüz için teşekkürler. Şimdi benim kafamda çok büyük bir sorun daha doğdu. Bu motorda orta sehpa yok. ve çok ağır bir cruiser. Ben bunun arka tekerleğini nasıl havaya kaldırabilirim?

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Alıntı slifer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dönüşünüz için teşekkürler. Şimdi benim kafamda çok büyük bir sorun daha doğdu. Bu motorda orta sehpa yok. ve çok ağır bir cruiser. Ben bunun arka tekerleğini nasıl havaya kaldırabilirim?
    İhitiyacın olan alet bu. Fiyatı yaklaşık 100 lira.

Ben onu alamam şimdi masraf çıkmasın dersen araba krikosu kullanarak da arka tekeri kaldırabilirsin.

Önce motosikletin yan ayaklığını açıyorsun sonra sağ arka maşadan araba krikosu ile kaldırıyorsun. Sonuçta sola doğru eğik de olsa arka teker havalanmış oluyor. Yalnız bu yöntele arka tekeri kaldırınca ayaklık müşürü açık kaldığı için motoru çalıştıramazsın.

İnsanların sabrını deneyen bir arkadaş canı da sıkılıyor sanırım. Umarım eğlenmişsindir bence komik değil

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    az önce motosikleti ustaya gösterdim. Lastik ortasındaki bilyeden geliyo dedi. umarım doğrudur ve sorun giderilir. Yani tek isteğim sorunun bulunup giderilmesi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:12 ----------

Alıntı slifer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az önce motosikleti ustaya gösterdim. Lastik ortasındaki bilyeden geliyo dedi. umarım doğrudur ve sorun giderilir. Yani tek isteğim sorunun bulunup giderilmesi.
    evet motosikleti aldım. Bilyaların arasına 65 tl kaçmış. onu çıkarttı aldı usta sağolsun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)