Deaffrog adlı üyeden alıntı
İlk konumu açtıktan sonra forumda şöyle bir dolaşayım , hangi konularda tartışılmış bir bakayım dediğimde gördüğüm en ateşli konular ;
"600-1000 cc ile başlayacağım ,motor tavsiye edin" , "1000RR alıcam ehliyet lazımmı ??" , "Yeni başlıyorum hayabusa çok yakarmı" türünden başlıklardı. Bu tür başlıklar altında , konu sahibine fena halde giydirmiş , adamları dövmekten beter etmişsiniz.
Niye kızdınızki ????????
Bu arkadaşlar (kabul ediyorum bazıları troll ama) arasında samimi şekilde bu başlıkları açanlar SİZLERİN ESERİ.
Forumun büyük kısmında ahali motor hacmine tapar olmuş , cc büyütmek büyük motorcu olmak için tek yol olarak algılanıyor. Adamın altında litrelik motoru gören otomatik olarak "vay usta motorcu abimiz" etiketini yapıştırıveriyor.
Hacimli motor kullananların yorum ve eleştirileri ciddiye alınırken ,küçük motor kullanan kişilere "Sus bakayım önce büyükler konuşsun" muamelesi çekiliyor.
Forum ahalisinin genel görüşüne göre 250cc den 600cc ye geçiş yapmak , tıp fakültesinden mezun olmaktan daha zor bir iş.
Hanımlar , beyler !!!
Önce bizler hacme/güce tapanlar olmaktan çıkıp kendimize bir çeki düzen vermeliyiz.
YBR125 ile A noktasından B noktasına saatte 50 km ile gidebilmekle , aynı yolu aynı hızda Hayabusa ile gitmek arasında teknik olarak fark yok. Bunun için özel bir bilgi veya yeteneğe de ihtiyaç yok. Hayabusa biraz daha ağır ve heybetli olmakla beraber 1. vitese takmak , debriyajı kullanmak veya gazı açmak YBR de yapılanlar ile birebir aynı. Durum böyle iken YBR ye binene "ortalama" hayabusaya binene "Böyyük usta " motorcu yaftasını neden yapıştırıyoruz.
Herhangi bir motoru 10.000 km kullanan kişi bileğine hakim olmayı çoktan öğrenmiş demektir. (Hocalar gaz hassasiyeti de derler)
Düz yolda 300 yapabilmek için insana kadar evrim geçirmiş olmaya bile gerek yok . gaz kolunu çevirmeyi öğrettiğiniz her şempanze 300 e zorlanmadan çıkabiliyor. O zaman bunu yapan adamlar nasıl "böyyük usta motorcu" oluyorlar ???????
Usta motorcu olabilmek , büyük motorcu alabilmek , tecrübeli motorcu olabilmek için binilen motorun cinsinin , hacminin , gücünün , hızının hiçbir önemi yoktur.
Bizler güce/hacme/hıza tapmaktan vazgeçtiğimiz zaman , yeni gelen kardeşlerimiz de işin doğasına uygun motorlar için bizlerden tavsiye istemeye başlayacaklardır.
Usta motorcu , motora göre değil; İnsana , karaktere , insanlığa , saygıya , sevgiye göre belirlenen bir seviyedir.
Çok büyük motorcu görmeyi isteyenler rahmetli " Ümmet Perkitan " ı araştırabilirler. Usta motorcu, büyük motorcu kimdir , nedir sorusunun en belirgin cevabıdır.
Salute