Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

4silindir ciğerli 230-240 hızları görebilecek biraz yakışıklı motor tavsiyeniz Lütfen

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    HONDA CBR 600
    Maddı durumun nasıl bılmıyorum ama cbr 600f 2011-2013 650f 2014 -2017 kasaları senın ıcın bencedüşünce acısından
    T.Happy''RR' bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    14 CBR 250R HRC (eski) CBR 650F 2017 RED (YENİ)
    CBR 650F aslında güzel motor fakat titreşimi biraz fazla sürme şansım oldu bide biraz dar motor kısa yani Teşekkürler bu arada tavsiyen için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

Arkadaşlar Lütfen Sadece Bana Tavsiye Edebileceğiniz Model Yazalım Konu Gerçekten Amacından Çıktı...

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Canım benim,
    babanın sana o motoru alacak kadar sorumsuz olacağını zannetmiyorum.

Burda yedi kat el yapma tehlikeli diye uyarırken bir babanın kendi canından üstün tutacağı evladını böyle bir riske atacağını düşünmek bile korkunç.

Bu nedenle daha gerçekçi ve daha az tehlikeli modeller üzerinde durmanda fayda var.

Yok benim babam sazanın önde gidenidir alır diyorsan, telefon numarasını bi yaz da az konuşalım babanla.

Anlaşılan dünyadan haberi yok.
    Biraz uyandırsak iyi olacak.

Motosikleti
    CBR 250R 2016 (S) - NC 750X 2017
    Bende şuanda aynen senin gibi düşünüyorum. CBR 250 sahibiyim. Uzun yol yapacağım fakat bu makineyi yormadan gidebileceğim hız 100-110. 4 silindir yorulmadan 160 larda gidecek bir motor araştırdım. Sanırım şuanda yakıt olarak da aralarında en uygun olanı CBR 650 F ve CB 650 F. Ben bunlara bakıyorum. Hem motorumu yükseltmek hem de uzun yolda rahat gidebilmek için.

Bir de senin yerinde olsam bu forumdan böyle bilgi almak yerine motosiklet kullanan guruplarla yüzyüze bilgi almayı tercih ederdim. Malum forumun kalitesi git gide düşüyor.
    T.Happy''RR', Salurbey ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Fikrimizi sordun dilimiz döndüğünce fikrimizi paylaşıyoruz. Ege de boş yolda 230la gitmeyi planlıyorsan başına ne geleceğini yazdık.Ne istersen yapabilirsin. Seni tutan yok.

Motosikleti
    Babam Barkın abiyle bizzat konuştu o da beni göstererek kurtulmak mı istiyorsunuz diyerek takıldı bana :D R6 alma dedi şiddetle babama. Zaten bu olaydan sonra babamla farklı bir model arayışına girdik fakat yardımcı olan kimse yok buna kızıyorum amacım zaten konuyu açma bu farklı model arıyorum şuanda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------

mümkünse birdaha yazma sen. Herşeyin bi adabı üslubu vardır düzgün ve tatlı bir dilde yazsaydın aynı şekilde cevap alırdın zaten yukarıda örneklerini görürsün okursan akıllı ol falan bunlar hoş karşılanmaz bilginiz olsun...

Sen al r6 ını ölürsen kurtulursun, amaaaa sakat kalırsan evlenemezsin sürünür bibine de yukardan bakarsın.
    Ailen sana yaşadıkları sürece bakarlar onlarda göçtümü, sokaklarda yatar kalkar acı içinde ölürsün karar senin.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı T.Happy''RR' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abicim nedir bu ön yargınız anlamış değilim ben ya 250cc bir motosikletin ünüğünü sıkıp motoru elime almaktansa, 600cc bir motoru yormadan kullanmak istiyorum bu mu sizi rahatsız eden yani ? 230 görüyor diye illa tapa gaz 230 mu gidilecek bu motosikletle ? Az biraz mantıklı konuşun ya 230 top speedi olan bir motosikletle 150 160 ideal hızlardır motoru zorlamazsın benim amacım bu. ben diyorum ki motosiklet tavsiyesi istiyorum sizlerden siz bana alttan alttan giydirdiğinizi sanıyorsunuz ne diyeyim sende bundan zevk alıyorsun anlaşılan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

R6'da kaydırmalı debriyaj olduğu için daha sıcak bakıyorum teşekkürler değerli yorumun ve tavsiyen için. Ön yargı ne kadar kötü bişey yaş 19 600cc ahaha direk akış bu yorumlar standart zaten yok ölücen yok bilmem ne ben motosiklet tavsiyesi istiyorum akıl değil üzerine alınma lütfen.. bu konudaki anlayışın için ayrıca teşekkürler
    Adam haklı şimdi bi 240 250 gören makine ile 130 civarı gitmek var bir de son sürati 160-170 olan motorla 130 civarı gitmek var... arabanın göstergesinde 260 yazıyor diye herkes 260 ile mi gidiyor?
    T.Happy''RR' bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Hellvaaaa.. son mesajım. Bi daha da yazmam.

Motosikleti
    Ramzey Karaca 100
    Sadece konu bağlığı dahi arkadaşımızın tezcanlı olduğuna işaret eden sağlam kanıt. Sağlıklı gazlamalar dostum.Alllah kaza bela vermesin

Motosikleti
    Abilerim Ablalarım Kardeşlerim Anlatamıyorum Sanırım Derdimi Konu Amacından İyice Saptı Bundan Sonra Kimse Yazmasın Lütfen Bende Okumayacağım. Bugün Şunu Görmüş Oldum Forumun Amacı Tamamıyla Laf Sokmak.(Saygılı Bir Şekilde Yorum Yapan Birkaç Kişi Hariç Onlara Sonsuz Teşekkürlerimi Sunuyorum...)

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı T.Happy''RR' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle herkese selamlar, Yaşım 19 Cbr 250R motorumu satmış bulunmaktayım. 3 buçuk senedir yaklaşık 55.000 Km. kadar devirmiş bulunmaktayım. Bunların arasında 3-4 bin kadar fz6, 600f gibi motorlarda sürmüşlüğüm vardır. 4 silindir deneyimi az da olsa yaşamış birisiyim fakat bana ait 4 silindir bir motorum olmadığı için kısa sürdü bu deneyimler. Neyse lafı fazla geveleyip sizi sıkmadan konuya geçeyim. Yeni alacağım motor için R6 düşünüyorum fakat R6'nın yanı sıra babama da motosiklet hastalığını aşıladığım için biraz daha oturaklı bişeyler bakmaya başladım. Aklıma ilk önce Tracer 900 geldi 3 silindir çok hoş yakışıklı da bir motosiklet fakat rakam çok yüksek benim bütçem en fazla 33 daha yukarıya çıkamıyorum. Fazer 8 ve CBF serisi çok tipsiz geiyor bana (şahsi görüşüm yanlış anlaşılmasın). Aslında çoğu motosiklet marka ve modeline hakimim biliyorum çoğunu, fakat sizlerden istediğim böyle ''VFR800 - XJ6 Diversion F'' gibi az bilinen motosikletler. Fakat biraz daha güçlü olmasını istiyorum 4 silindirin sesi varda motor gitmiyor olmasın yani xj6 gibi VFR'nin de parça sıkıntısı var maalesef, kolay kolay bişey olmaz VFR'ye fakat olursa da baş ağrıtır diyorlar riske girmek istemem.. Göze hitap etsin biraz, 230-240 hızları görsün, Uzun yol yaparım örneğin bu yaz İstanbul'dan çıkıp ege turu yapmayı düşünüyorum, bu yüzden naked pek düşünmüyorum rüzgar yemeyi pek sevmiyorum bide belli hızlardan sonra kaskla birlikte kafamda sallanmaya başlıyor . Kafama yatan yakışıklı ciğerli bi makine bulamazsam alıcam 2012 R6'yı arkama bakmayacağım (aslında isteğim bu zaten ama yinede belki Tracer 900 VFR 800 CBR 650F gibi bi alternatif fena olmazdı) R6 sürücülerinden de ricam önerirmisiniz motorunuzu ? Ekipmanımın yeterli olduğunu düşünüyorum Dainese G.Avro C2 Pelle mont sırtlığı mevcut,Kevlar pantolon kalça ve dizlik korumalarıda mevcut, Sidi B2 bot, eldiven henüz almadım alıcam haftaya Knox Handroid düşünüyorum Kask olarak Shoei alacağım. ( R6 ile uzun yolda çekeceğim sıkıntının farkındayım o konuya değinmesekte olur ) Değerli yorumlarınızı bekliyorum
    Evet şimdiden herkese
    http://www.turbotuning.gen.tr/wp-con...tor-cg-125.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------

Kardeşim işin şakası bir tarafa, 19 yaşındayım diyorsun 230 yapabilen motor soruyorsun.

Genç adamsın, kanın kaynıyor tamam ama bu iş çok ciddi bak. 27-28 yaşına geldiğinde tecrübe eğitim vs hepsini tamamladığında kendi paranla istediğin motoru alırsın.

Şu aşamada sana önerilebilecek motorlar belli, KTM Duke 200, Kawasaki z250SL, Suzuki İnazuma vb vb. (Özellikle grenajsızları yazdım)

Diyeceksin ki "bende CBR vardı, bunların ne farkı var?" ben de "bunlara bir bak" derim ne diyeyim

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ciğeri tavada severim
    Şiş'dede iyidir.
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Cbr600f hayallerimin motoru.

Selesi yeter onun.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Honda NC serisi al,eğer derdin düşük devirde konforlu yolculuk yapmak ise,
    130km hızda 4.500 devir çevirir en fazla,motorun sesini dahi duymasın, senin alacağın 4 silindir motordan herşekilde daha az devir çevirir,
    300.000 km yaparsın motor açmadan.

Hep kaçırıyorum böyle konuları yav.
    Elemana hep haksızlık etmişsiniz. "250 basacağım." demiyor. "160 (!!!!) la yavaş yavaş gidicem ama motor yorulmasın istiyorum." diyor.
    Kimsede demiyor ki "memlekette max hız 120.

Şimdi böyle konular açıp tepki gören bu ve bunun gibi arkadaşlara sıkıntının ne olduğunu açıklamaya çalışayım. Kısaca "neden tepki görüyorsunuz?"
    Tepki çok doğal arkadaşlar.

Arkadaşım 250 km/s hıza ulaşabilen motor hacmi, ağırlığı fiyatı uç seviyelerde olan motosikletler bu vasıtanın en üst seviyeleridir. Bunları deneyimsiz kullanmak uçak kullanmaktan daha tehlikelidir. Ki biliyorsunuz her heves edene, parası olana uçak kullandırmazlar. Belirli şartları var.

Tabi sohbete gelince "deneyimim had safhada" deniyor ama hepimiz biliyoruz ki bu canavarların hakkından gelebilecek kadar usta motosiklet sürücüleri foruma konu açıp motosiklet önerisi istemez. O adamın bir sürü motorcu arkadaşı vardır, onlara geziye katılmıştır, piyasayı günlük takip edendir. Senelerdir otura otura poposunda selenin izi çıkar o adamın. O adam motosikletini değiştirecekse alacağı motor çok önceden bellidir. Ne olur, tam alacağı sırada yeni bir model çıkmıştır, kararsız kalır, sorar.
    Şöyle bir soru olabilir mi? "Süper lig teknik direktörüyüm, hangi oyuncuyu transfer edeyim?" Abi sen bilmezsen biz nasıl bilelim.

Eğer böyle bir konu varsa durum söz konusu olabilir arkadaşım. Ya deneyimin yok yada sohbet olsun diye "mesela yani" diyorsun.

basto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Yorum yapmiyim bari ama CBR 650 F al abicim sen en hayırlısı olur ve mutlu da eder

Hic kullanmadim ama r6 icin kullanimi zor iyi teknik isteyen bir motosiklet diyorlar. Onun yerine daha dik oturuslu daha sakin alt devirlerde de torku olan bir motor bakmak cbr250den sonra daha mantikli.

Benim de durum senin gibi aslinda cbr250yi sattim motor bakiniyorum. Yas 35 olunca ssleri direkt eledim. Kafamda cbf1000fa var. Sen tipini begenmemissin.
    Cbr650f 4 silindire yakismayan bir titresime sahip onu da gecmissin. Cbr250 kullanan bir arkadasim diversion f e gecmisti cok da memnundu sadece abs yok (guncel modellerde var) ama frenleri gayet iyi anlattigina gore. Diversion cepte kalsin.
    Vfr800ü ben de cok arastirdim dunya genelinde kendi hayran kitlesini olusturmus alinacak bir motor. Halen daha aklimda ama bana fiyatlari sisirilmis gibi geldi. Gerci 2. El her motorun neredeyse fiyatlari sisirilmis.
    İlla ss dersen 600rr kullanan arkadaslarim gayet mutlu mesut motorlariyla yasiyorlar. R6 kadar havali degil belki ama daha bir kulanici dostu.
    Onun disinda tarzin olmayabilir belki ama tracer7 tiger800 kawasaki versys bakabilirsin.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    R6 ile Ege turu yorucu olmaz mı ?

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Abin olarak söylüyorum alınmak yok: bu kadar tecrübem var demişsin; 240 yapacak motor arıyorsun, pekçok motoru tecrübe etmişsin. Peki neden bize soruyorsun? Biz binmeyeğiz ki; sen bineceksin

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler