Maddı durumun nasıl bılmıyorum ama cbr 600f 2011-2013 650f 2014 -2017 kasaları senın ıcın bencedüşünce acısından
Maddı durumun nasıl bılmıyorum ama cbr 600f 2011-2013 650f 2014 -2017 kasaları senın ıcın bencedüşünce acısından
CBR 650F aslında güzel motor fakat titreşimi biraz fazla sürme şansım oldu bide biraz dar motor kısa yani Teşekkürler bu arada tavsiyen için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
Arkadaşlar Lütfen Sadece Bana Tavsiye Edebileceğiniz Model Yazalım Konu Gerçekten Amacından Çıktı...
Canım benim,
babanın sana o motoru alacak kadar sorumsuz olacağını zannetmiyorum.
Burda yedi kat el yapma tehlikeli diye uyarırken bir babanın kendi canından üstün tutacağı evladını böyle bir riske atacağını düşünmek bile korkunç.
Bu nedenle daha gerçekçi ve daha az tehlikeli modeller üzerinde durmanda fayda var.
Yok benim babam sazanın önde gidenidir alır diyorsan, telefon numarasını bi yaz da az konuşalım babanla.
Anlaşılan dünyadan haberi yok.
Biraz uyandırsak iyi olacak.
Bende şuanda aynen senin gibi düşünüyorum. CBR 250 sahibiyim. Uzun yol yapacağım fakat bu makineyi yormadan gidebileceğim hız 100-110. 4 silindir yorulmadan 160 larda gidecek bir motor araştırdım. Sanırım şuanda yakıt olarak da aralarında en uygun olanı CBR 650 F ve CB 650 F. Ben bunlara bakıyorum. Hem motorumu yükseltmek hem de uzun yolda rahat gidebilmek için.
Bir de senin yerinde olsam bu forumdan böyle bilgi almak yerine motosiklet kullanan guruplarla yüzyüze bilgi almayı tercih ederdim. Malum forumun kalitesi git gide düşüyor.
Fikrimizi sordun dilimiz döndüğünce fikrimizi paylaşıyoruz. Ege de boş yolda 230la gitmeyi planlıyorsan başına ne geleceğini yazdık.Ne istersen yapabilirsin. Seni tutan yok.
Babam Barkın abiyle bizzat konuştu o da beni göstererek kurtulmak mı istiyorsunuz diyerek takıldı bana :D R6 alma dedi şiddetle babama. Zaten bu olaydan sonra babamla farklı bir model arayışına girdik fakat yardımcı olan kimse yok buna kızıyorum amacım zaten konuyu açma bu farklı model arıyorum şuanda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
mümkünse birdaha yazma sen. Herşeyin bi adabı üslubu vardır düzgün ve tatlı bir dilde yazsaydın aynı şekilde cevap alırdın zaten yukarıda örneklerini görürsün okursan akıllı ol falan bunlar hoş karşılanmaz bilginiz olsun...
Sen al r6 ını ölürsen kurtulursun, amaaaa sakat kalırsan evlenemezsin sürünür bibine de yukardan bakarsın.
Ailen sana yaşadıkları sürece bakarlar onlarda göçtümü, sokaklarda yatar kalkar acı içinde ölürsün karar senin.
Hellvaaaa.. son mesajım. Bi daha da yazmam.
Sadece konu bağlığı dahi arkadaşımızın tezcanlı olduğuna işaret eden sağlam kanıt. Sağlıklı gazlamalar dostum.Alllah kaza bela vermesin
Abilerim Ablalarım Kardeşlerim Anlatamıyorum Sanırım Derdimi Konu Amacından İyice Saptı Bundan Sonra Kimse Yazmasın Lütfen Bende Okumayacağım. Bugün Şunu Görmüş Oldum Forumun Amacı Tamamıyla Laf Sokmak.(Saygılı Bir Şekilde Yorum Yapan Birkaç Kişi Hariç Onlara Sonsuz Teşekkürlerimi Sunuyorum...)
http://www.turbotuning.gen.tr/wp-con...tor-cg-125.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------
Kardeşim işin şakası bir tarafa, 19 yaşındayım diyorsun 230 yapabilen motor soruyorsun.
Genç adamsın, kanın kaynıyor tamam ama bu iş çok ciddi bak. 27-28 yaşına geldiğinde tecrübe eğitim vs hepsini tamamladığında kendi paranla istediğin motoru alırsın.
Şu aşamada sana önerilebilecek motorlar belli, KTM Duke 200, Kawasaki z250SL, Suzuki İnazuma vb vb. (Özellikle grenajsızları yazdım)
Diyeceksin ki "bende CBR vardı, bunların ne farkı var?" ben de "bunlara bir bak" derim ne diyeyim
Cbr600f hayallerimin motoru.
Selesi yeter onun.
Honda NC serisi al,eğer derdin düşük devirde konforlu yolculuk yapmak ise,
130km hızda 4.500 devir çevirir en fazla,motorun sesini dahi duymasın, senin alacağın 4 silindir motordan herşekilde daha az devir çevirir,
300.000 km yaparsın motor açmadan.
Hep kaçırıyorum böyle konuları yav.
Elemana hep haksızlık etmişsiniz. "250 basacağım." demiyor. "160 (!!!!) la yavaş yavaş gidicem ama motor yorulmasın istiyorum." diyor.
Kimsede demiyor ki "memlekette max hız 120.
Şimdi böyle konular açıp tepki gören bu ve bunun gibi arkadaşlara sıkıntının ne olduğunu açıklamaya çalışayım. Kısaca "neden tepki görüyorsunuz?"
Tepki çok doğal arkadaşlar.
Arkadaşım 250 km/s hıza ulaşabilen motor hacmi, ağırlığı fiyatı uç seviyelerde olan motosikletler bu vasıtanın en üst seviyeleridir. Bunları deneyimsiz kullanmak uçak kullanmaktan daha tehlikelidir. Ki biliyorsunuz her heves edene, parası olana uçak kullandırmazlar. Belirli şartları var.
Tabi sohbete gelince "deneyimim had safhada" deniyor ama hepimiz biliyoruz ki bu canavarların hakkından gelebilecek kadar usta motosiklet sürücüleri foruma konu açıp motosiklet önerisi istemez. O adamın bir sürü motorcu arkadaşı vardır, onlara geziye katılmıştır, piyasayı günlük takip edendir. Senelerdir otura otura poposunda selenin izi çıkar o adamın. O adam motosikletini değiştirecekse alacağı motor çok önceden bellidir. Ne olur, tam alacağı sırada yeni bir model çıkmıştır, kararsız kalır, sorar.
Şöyle bir soru olabilir mi? "Süper lig teknik direktörüyüm, hangi oyuncuyu transfer edeyim?" Abi sen bilmezsen biz nasıl bilelim.
Eğer böyle bir konu varsa durum söz konusu olabilir arkadaşım. Ya deneyimin yok yada sohbet olsun diye "mesela yani" diyorsun.
Yorum yapmiyim bari ama CBR 650 F al abicim sen en hayırlısı olur ve mutlu da eder
Hic kullanmadim ama r6 icin kullanimi zor iyi teknik isteyen bir motosiklet diyorlar. Onun yerine daha dik oturuslu daha sakin alt devirlerde de torku olan bir motor bakmak cbr250den sonra daha mantikli.
Benim de durum senin gibi aslinda cbr250yi sattim motor bakiniyorum. Yas 35 olunca ssleri direkt eledim. Kafamda cbf1000fa var. Sen tipini begenmemissin.
Cbr650f 4 silindire yakismayan bir titresime sahip onu da gecmissin. Cbr250 kullanan bir arkadasim diversion f e gecmisti cok da memnundu sadece abs yok (guncel modellerde var) ama frenleri gayet iyi anlattigina gore. Diversion cepte kalsin.
Vfr800ü ben de cok arastirdim dunya genelinde kendi hayran kitlesini olusturmus alinacak bir motor. Halen daha aklimda ama bana fiyatlari sisirilmis gibi geldi. Gerci 2. El her motorun neredeyse fiyatlari sisirilmis.
İlla ss dersen 600rr kullanan arkadaslarim gayet mutlu mesut motorlariyla yasiyorlar. R6 kadar havali degil belki ama daha bir kulanici dostu.
Onun disinda tarzin olmayabilir belki ama tracer7 tiger800 kawasaki versys bakabilirsin.
R6 ile Ege turu yorucu olmaz mı ?
Abin olarak söylüyorum alınmak yok: bu kadar tecrübem var demişsin; 240 yapacak motor arıyorsun, pekçok motoru tecrübe etmişsin. Peki neden bize soruyorsun? Biz binmeyeğiz ki; sen bineceksin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)