Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kawasaki ER-6N yakıt sorunu !

REKLAM ALANI

Alıntı Baris Yzc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi forumlar,

Sizin motorunuzun, f kasası olan 2013 Kawasakı Er6f kullanıcısı olarak yanıtlayım.

Arkadaşların söylediklerine ek olarak,

Deponuzu motosiklet sol ayak sehpasında iken tam doldurun, aksi halde dik konumda dolarsa, tahlıye borusundan fazla yakıtı atıyor.

2. Olarak motosikletınızın km sı ve genel durumu çok önemli.

Örneğin motosikletim 22.000 km de orjınal bujılerım var, orjınal hava filtresını temızleyıp takmıştık, bakımlı olmasına rağmen son 1000 km dir yakıt tuketımım bir miktar arttı, bujıden olduğunu düşünüyorum.

Agresif kullanımda canını çıkardığım takdirdr 210 km leri goruyorum ki bu en en kötü durumda ve eski bujılerle.

Yanıltıcı bir nokta ise göstergenın son çizgi yanıp sönen çizgisi yaklaşık 60 km kadar gıdıyor sakın kullanımda. Onun da sizı yanılmış olabileceğini tahmin ediyorum.

Hava sartları da malum oldukça yükseltiyor tuketımı.

Depoyu, dediğim formülle kendiniz bakarak fulleyın, 100 km kullanıp gene aynı noktaya kadar fulleyın, boylece gerçekçi rakamları elde edersiniz.

Bana özelden ulaşırsanız daha çok bilgi verebilirim.

Iyı forumlar,
    Evet bu testi yaptım bire bir. Sonuçlar bu yönde çıktı işte Buna bir bakım yaptırmadan muhtemelen işin içinden çıkamayacağım gibi görünüyor. Benzini aynı istasyondan aynı pompa numarasından aynı şekilde aldım. 180 km çıktı ki bunun % 90'ı ECO mod kullanım olmasına rağmen.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Suzuki Gw250
    Hocam o zaman buji, hava filtresi ve lastik basıncına bakmakta fayda var.

Onun haricinde arkadaşın dediği gibi yakıtın beklemesi buharlastırır ve oktanını düşürür. Yani yanma verimi düşer.
    Bu yuzden yakıtı da olabildiğince kullandıkça almayı tercih edin

Motosikleti
    Artık Yok...
    verdiğin değerler 8-9 litre arası yaktığını gösteriyorki çok fazla normal değil.. öyle basit şeylerle ondan bundan açıklanabilicek basit nedenler değil.. belliki makinede bir sıkıntı var ustaya götür göster burda ne yazılsa çizilse boş.. senin motorunla kasanlar 4.5 leri bile görüyor ortalamanda 5-5.5 arası olması lazım..

er6-n pazarda en az yakan 600-650 cc motorlardandır ondan daha az yakan scarver var o kadar..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler