dostum farklı konjektör ve statör sorun yaratır mı? sorusunun cevabı şu şekilde;
sen statörünü de konjektörünü de çıkar al eline madem değiştireceksin. bu arada kitapçığından bir şekilde statör çıkış değerini öğren, yaklaşık olarak 250 cc chopper dersen 3 aşağı 5 yukarı aynı değerler çıkacaktır. bunlar birbirinin kopyası motorlar zaten. tiger, regal, daelim, mct. (reklam olsun hepsi honda rebel kopyasıdır
) parçaları rahatlıkla birbirine uyar.
sonrasında da olay şu şekilde;
3 adet sarı kablo var statörden gelen. bunlardan gelen voltaj aynı. atıyorum 28v. herhangi ikisini ölçünce aynı değer geliyor. o yüzden konjektörün 3 sarı kablosunun herhangi birisine bağlasan yeterli olur. sorun olmaz.
konjektör çıkış fişleri isi daha önce de anlattığım gibi azami sayıda birbirine yakınını alırsan bağlantısını yapabilirsin, yada usta yapar.
ama zaten tiger ın kendi statörünü ve konjektörünü rahatlıkla her yerden bulabilirsin.
fazıl ustamın söylediği konjektörü de araştırdım ben daha önceden ama denemedim. yapılabilir, eğer istersen öyle bir çözüm de olabilir. orada dikkat etmen gereken şu olur, o konjektörlerde giriş ve çıkışlarda kablo değil, sadece soket yeri var. bir ustaya götürüp bağlattırabilirsin eğer kendin bilmiyorsan nasıl bağlanması gerektiğini yada hangi çıkışın hangi girişin ne olduğunu.
kolay gelsin.