100lük performans arttırma
Reklamlar
-
arkadaşlar hayırlı geceler.
motoran torro motorum var dediğim gibi ön 16 arka 36 yapmıstım gecen hafta.
debraj balatası sıyırıyor demiştim.
kendiliğinden düzeldi balata.
dün uzun yola cıktım motor düz yolda 100/110 diyor hafif meğil gördümü 125/130 u buluyor ama yokusu gördümü bi anda bayılıyor.
1. nasıl hız arttırabilirim
2. performans ve çekişi nasıl arttırabilirim bayılması cok hızlı normalın daha kötüsü teşekürler...
Reklamlar
-
Geçen konunuzda yapabileceklerinizi yazmıştım ama ekleyeyim
Shark egzoz(psikolojik +5hp)
Tel jant(kesinlikle daha hafif ve hafiflik demek hızlanma ve hız demek
Açık hava filtresi
Kaliteli lastikler
Arka çanta demirini sökün.gereksiz ağırlık
Aynaları hafiflerle değiştirin
Led sinyal takın. Daha hafif daha işe yarar
cub için ancak bunları yapabilirsin
-
1. Cc lazım
2. Cc yükseltmeden dişli ile oynamak torku yerlerde süründürür orjinal dişliye geri dön
-
Mersin İl Temsilcisi
Arka dişli bir boy büyüt
En fazla 5 km hız kaybetse bile, konfor saglarsin
-
Bayilmasi ve performans düşüklüğü tamamen dişli ile alakalı. Orjinal dişlilere dönün ve dediklerimi yapin. Birşeyler kazanırsınız.
-
Ne yaparsan yap tatmin olmayacaksin o yuzden imkanlarin dahilinde motosikletini degistir ve daha yuksek cc li bir makineye bin
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
1. Cc lazım
2. Cc yükseltmeden dişli ile oynamak torku yerlerde süründürür orjinal dişliye geri dön
cc ne demek bu arada ? orj dönmek te pek canım istemiyor işin acıkcası yüksek performans alıyorum kabul ama hızdan cok düşüyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:40 ----------
yürekçe adlı üyeden alıntı
Arka dişli bir boy büyüt
En fazla 5 km hız kaybetse bile, konfor saglarsin
arka orjinal 38 di ben 36 yaptım pek bi oynama yok acıkcası
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
sezgingulmez adlı üyeden alıntı
Ne yaparsan yap tatmin olmayacaksin o yuzden imkanlarin dahilinde motosikletini degistir ve daha yuksek cc li bir makineye bin
ya tamm haklısınız o konuda ama mesela fabrika çıkısı 150 yapan motor da alsam ben onu nasıl 200 yapacagım die yine oynama yapacagım türk aklı işte imkanları zorlamak bu da bnm hosuma gidiyor :D
-
Bir cub kullanicisi olarak diyecegim su ki sahip oldugumuz urunler iyi/kotu cesitli ag-ge ler sonucu uretiliyor. Motor, sase, frenler buna gore uretiliyor. Sahip oldugun motorun kapasitedi daha yuksek hizlara elverisli olsaydi, daha guclu uretilirdi.
Bunun gibi cok konu var, performans icin motor hafifletilip, mekanik kisim guclendirilebilir. Ancak bu trafik icin guvenli degil ve de yasaktir.
100cc lik bir cub'i sadece pistte kullanacaksan: aynalar, ibreler, granaj, camurluklar ve sele sokulur (daha hafif bir sele takilir)
Hafif jantlar ve kaliteli lastikler takilir.
Motor gelistirmesi yapilir (110 125 yada 150 lik motor, acik egsoz ve gerekli ayarlamalar)
Ancak sadece pistte kullanabilecek bir motor ayarlamak icin cub dogru motor mu, burasi kisisel bir tercih.
Gunluk kullanim icin ise en iyi motor orjinal motor dur.
Cc ise motor hacmi dir. 100luk motor 250lik motor gibi belirtilen deger motorun cc degeridir.
Yapma, uzak dur bu sevdadan.
Bunun yerine elcik isitma, cakmak cikisi gibi donanimlar ilave edip uzun ve guzel geziler planlayarak bu hobide ilerlemeni oneririm.
Hem daha guvenli hem de ne kadar goreceli olsa da daha keyifli.
Iyi gunler
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
Ek olarak:
Bu tarz denemeleri trafige acik ortamda yapiyor olmak sadece senin degil ayni zamanda bizlerinde guvenligini tehlikeye attigi icin genel bir on yargi olusmustur bu tarz meraklara karsi.
Iyi degildir, apaci damgasi vurulur aninda.
-
Düzgünce cevap verip niye sadece benim yazım alintilanmiyor ki? Bi teşekkürü de mı geçtiniz yav
-
Power control var elimizde. Yazilimiyla beraber atabiliriz. 100luk cublarda, +10, 12.5hp ile birlikte 60-70km/s hiz artışı sağlanmış olur.
-
Kdr543 adlı üyeden alıntı
Power control var elimizde. Yazilimiyla beraber atabiliriz. 100luk cublarda, +10, 12.5hp ile birlikte 60-70km/s hiz artışı sağlanmış olur.
özelden konusalım ustam istersen bu konuyu yardımcı olursan sewinirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
unoturbo adlı üyeden alıntı
Düzgünce cevap verip niye sadece benim yazım alintilanmiyor ki? Bi teşekkürü de mı geçtiniz yav
teşekkür edetim hocammm :D :D :D
-
Bu arkadaş troll galiba. Troll cevaba inanıp konuşalım diyor,düzgün cevabı gecistiriyor.
Beyinsiz karbüratörlü motorlarda yazılım olmaz olsa bile cub motorlarda verim elde edilemez
-
Bu arkadaş troll galiba. Troll cevaba inanıp konuşalım diyor,düzgün cevabı gecistiriyor.
Beyinsiz karbüratörlü motorlarda yazılım olmaz olsa bile cub motorlarda verim elde edilemez
Aynen konu trole doğru hızla ilerliyor, takipteyim. Devamında önceki yorumların saçmalık olduğunu söyleyip, kasksız binip nitro takmayı önereceğim.
-
monster stickerı ters yapıştırınca + 2 hp kazanırsın
-
cenkyenmez adlı üyeden alıntı
Aynen konu trole doğru hızla ilerliyor, takipteyim. Devamında önceki yorumların saçmalık olduğunu söyleyip, kasksız binip nitro takmayı önereceğim.
Cevap yazıp verdiğimiz vakit yazık vallahi. Hele de siz ciddi ciddi baya uzun bir yazı yazmissiniz arkadasa,olsun artık
-
Cevap yazıp verdiğimiz vakit yazık vallahi. Hele de siz ciddi ciddi baya uzun bir yazı yazmissiniz arkadasa,olsun artık
troll falan degıl ustam uşakdan uye arkadas warsa gdeyım ynına inanmıyrsanız
-
Papagan sapkami takayim: "Motorun gucu yetmiyorsa daha guclu bir motor alarak problemi cozebilirsin". Masrafi denk geliyor.
-
punishery adlı üyeden alıntı
arkadaşlar hayırlı geceler.
motoran torro motorum var dediğim gibi ön 16 arka 36 yapmıstım gecen hafta.
debraj balatası sıyırıyor demiştim.
kendiliğinden düzeldi balata.
dün uzun yola cıktım motor düz yolda 100/110 diyor hafif meğil gördümü 125/130 u buluyor ama yokusu gördümü bi anda bayılıyor.
1. nasıl hız arttırabilirim
2. performans ve çekişi nasıl arttırabilirim bayılması cok hızlı normalın daha kötüsü teşekürler...
hocamomotorun yapabileceğinin en üst noktasındasınız. Dahası olmaz. Hava filtresini sık sık değiştirebilir, kaliteli buji kullanabilirsiniz.
Buji tırnak boşluğu, subap boşluğu ve en önemlisi egzoz emisyon ölçümü yapan yerde doğru dürüst bir karbüratör ayarı yaptırırsanız biraz daha iyileşme olabilir. O da hızlanmada olur. Son süratte anlık olarak dediğiniz gibi 100'ün biraz üstü o kadar.
Bir de mümkün olan en iyi en kaliteli yağı kullanın. (debriyaj kaçırma, titreşim, ısınma vs çok daha iyi olacaktır)
Motoru sürekli sonuna kadar zorlamayın.
-
arda4 adlı üyeden alıntı
hocamomotorun yapabileceğinin en üst noktasındasınız. Dahası olmaz. Hava filtresini sık sık değiştirebilir, kaliteli buji kullanabilirsiniz.
Buji tırnak boşluğu, subap boşluğu ve en önemlisi egzoz emisyon ölçümü yapan yerde doğru dürüst bir karbüratör ayarı yaptırırsanız biraz daha iyileşme olabilir. O da hızlanmada olur. Son süratte anlık olarak dediğiniz gibi 100'ün biraz üstü o kadar.
Bir de mümkün olan en iyi en kaliteli yağı kullanın. (debriyaj kaçırma, titreşim, ısınma vs çok daha iyi olacaktır)
Motoru sürekli sonuna kadar zorlamayın.
bi sen anladın ustam beni teşekkürler .
ustam motor gün gectikce iyiye gidiyor yada ktüye gittiği için mi hızlanıyor bilmiyorum 3 de 120 diyor artık ama 4de atınca hızlanmıyor.sabit kalıyor. he tamm cupun yapacagız hız 110 max biliyorum ama işte ben daha hızlı gitmesini istiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)