+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Yazılanları okudum. Anladıklarım;hırsızlık korkusu, sigorta belası, benzin parası, dolar ve euro, güvenlik sistemi eksikliği, konforsuzluk... Neyse; bugün de buna yakıyoruz.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Hocam absyi bilmem ama kesinlikle hirsiz takintiniz var.calinmaya musait yerdeyse yazdiginiz modellerden hangisi olursa olsun calinma riski var zaten.Hepsine ayni seyi yazmissiniz,mt25 r25 karakterinde ne alaka onu anlamadim,ayni motor blogu kullaniliyor.Ben yazdiklarinizda hicbi mantik bulamadim
konu isabet olmuş bende aynı ikilemdeyim; kawasaki z250 ile duke250 absli modelleri arasında gidip geliyorum birinin artısı birinin eksisi hep var. Hadi kusuru olur aletin keşke döviz kurları yüksek olmasa ucuza kusurlu bineriz en fazla ama bu şekilde insan en iyisini istiyor haklı olarak.. Kaliteli birşey binelim desek bakımı parçası yüksek kötü binsek yolda bırakacak jant kıracak soğutacak.. Modeller makyaj geçirse bir an evvel ülkemize gelse bi ihtimal alınası olabilir.
nacizane tavsiyem ınazuma olur...hem commuter değil hem pahalı değil..hem geniş lastik..hem gerçek bir naked..2.el 12-13 e temiz bişey rahat bulursun..paran çok kıymetliyse cbf al keyfine bak derim..ama statü itibar eş dost çevre iş ortamıvs beni bunla görmesin diyorsan paramda çok gitmesin dersen ınazuma tam senlik..
Fuara gidip Dominar400'ün selesine oturdum. Oda al beni demedi. Z650'nin yanına gittim. Aynen şöyle dedi;
https://youtu.be/-BN6OwJazqU
Sonra etiketini gördüm. 8500 Euro. Oda şöyle dedi;
https://youtu.be/LplCwCLjFS8
İkinci el bir duke 250 derim. Ben öyle yaptım şuan mutlu bir birlikteliğimiz var
Başlığı açmamı tetikleyen şey 'ybrnin yerine gelecek model 10000 tl fiyatlanacak'oldu.'Hangi motosiklet' diye düşünürken kafamda;
Enflasyon artışı kadar, gelirler artmıyor.
Karşılıksız çek oranlarında belli bir seviyede de olsa artış var.
Bir bakıyorsun dolar indeksi artarken döviz düşüyor,aksi şekilde borsa da düşüyor,sonuç merkez bankası rezervleri azalıyor.
Yıl içi ülkenin yüzmilyar dolara yakın ödeme yapması gerekiyor ve maliyetleri ne olacak, bize nasıl yansıyacak..
Krediyi krediyle kapatma oranları artmış durumda..
Esnafta ve şirketlerde durgunluk hakim çevremde, düşük çaplı da olsa kapananlar oluyor.işsizlik zirvelerde..
Markete gidiyosun üç parça alışveriş yüz lira,lokantaya gidince 15tl olmuş 25 tl gibi düşünceler yerini aldı..
Ekonominin ne şekilde gideceğini az buçuk biliyorum diyeyim, işimle de alakalı zaten.Ona vereceğim
parayı başka şekilde değerlendirmeli..
Bu arada motorlara fahiş zam yapıyorlar demiyorum kurdan kaynaklı olduğu besbelli, fakat yazdan beri dükkanda
yatan 2016 modelin üzerine satıcı üçbeş bin koyunca insanın canı sıkılmıyor değil.Hiçbir motosiklete de çamur atmadım fakat 250 dolar maliyetli motosikletin üzerinde vites göstergesi varken 2500 dolarlıkta olmayışını 'hepsi böyle' diyerek de hoş karşılamıyorum.Dörtte miyim beşte mi diye bazen lazım oluyor..
Farklı tarzların yazıldığını söylemişler haklılar, naked düşünürken diğerlerine de neden olmasın diyorum, kıyas yapmadım.
Hırsız da bahane, abs de,kawanın stop'uda-arada zincir ayarı ve benzinden olabiliyor diyor bir kısım kullanıcı sadece.
Konuya bakınca üst kısmın neredeyse tamamen bahane olduğunu bildiğimden son kısmında zaten belirtmiştim, biraz motosiklet tartışmasına döndü..
Konuya gelirsem buralarda kaçımız keyfe keder cc yükseltebiliyoruz? Hele şu sıralar.
Duke 200'e binen arkadaşım 390 alsam mı acaba deyip; 'dursun şimdi' demiyor musun?
Arabasını değiştirecek arkadaş; 'kalsın' demiyor musun?
Çinli kardeşim; thriller alacakken ertelemeden mi hiç?
Bi bakmışım motosiklet değiştirecekken vazgeçmişim ve bolca bahaneler sıralıyorum kendime.
Keyfi harcamalar için kemer sıkma psikolojisine büründüğümü farkettim biraz, sıkmadan motosiklet'e bağlansın istedim.
Öneride bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.Fakat erteledim belli bi süre için..
Sanırım daraldım, derdimize derman motosiklet olacak yine.
Ben bi çıkayım hava alayım yeni motosiklet yerine..
2. Ele yönelmeni ve ya yeni motorlari beklemeni öneririm. 10 bin civarına abs li pulsar gelecek bence yeni yılın en iyi motoru o olacak. Kesinlikle kaçırılacak bir motor değil bu fiyata. Ayrıca illa sıfır diyorsan dominar 400 de gelecek. O da duke 250 ve 390 arsında bir motor. 17 18 den gelecek yedek parca ve bakımlar ucuz olur. Ama 2. El Duke 250 de alabilirsin. Yeni seri gelirse eger 14 e bulursun rahatça.
ARKADAŞLAR BANA YARDIMCI OLABİLECEK İRİ VAR MI kymco dink 200 i sahibiyim cuma günü şanzımanından ses geleye başladı motorcuya gittim varyatör dişleri bozulmuş krank dişlisini yemiş şanzıman dişliyeri değişeck dedi 1980 tl fiyat çıkardı bilgisi olan var mı yardı edecek birkaç sorum var
Frensiz olsun motor freniylede dururuz yeterki ucuz olsun :=)
Almak isteyene de bahane çok, almak istemeyene de..
yok mu yardım edecek
buradan daha iyi bilen birisi çıkabilir
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/75046-y-e-n-i-d-i-nk-200-i.html?prefixid=23_Kymco_Motosiklet&daysprune=-1
bu arada bir nevi dertleşme konusu olmuş bu. maaşlar aynı masraflar artıyor ve bir tutku hobi olarak motosiklet giderek pahalılaşıyor. bugün çeşitli renklerde 3 kawasaki versys gördüm.bu veya muadili bir motor alsam sanırım 10 sene sürerdim. bir kaç sene önce bu motora " belki bir gün" derken şimdi bana ferrari kadar uzak geldi.
''Almıyorum lan bu yıl! Vur çamura, dağa taşa,nadir olan redlinedan korkma,egzosuna bi zımpara bi boya
var mı senden iyisi. Gerekirse fıtı fıtı şehirdışı..İşte bugün ikiyüz km tık dedin mi demedin.Daha güzel
bakacağım artık sana..''
demişken iki gün önce; bugün başımıza gelen ''önemsiz-belki önemlidir- bir park dokunuşu''konusu oldu ne talih..
Nazar değdirdim, ustaya bi yüzlük vereceğiz hayrına artık..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)