Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İlk Motorumu Aldım Süremiyorum

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    selamlar, öncelikle hayırlı olsun. yapman gereken şey motorunla nispeten sakin olduğunu düşündüğün 70-100 km lik bir yola gitmek. seçeceğin rota minimum virajlı, eğimli olsun ollaki bölünmüş yol olacak. çok erken saatte çık böylece seni görende olmayacak trafikte minimum olacak. bu durum özgüvenini arttıracak. özellikle ilk km lerde hiç durma. şehir dışına çıkınca bir benzinlikte mola ver ama kısa olsun. bu senin motordan inme tekrar binme sistematiğine katkı sağlayacak. eğer kendine güven oranının arttığını hissedersen planı değiştir yolu uzat molaları kafana göre ver. uzattıkça yorulacaksın ve bu heyecanını sıfıra indirecek iyice. dönüş yolunda inan bana bedenin motora öyle adapte olacak ki kendini yorgun ama matrix i çözmüş gibi hissedeceksin. 48 yaş ( 35 i motor üstünde ) 16. motor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    geçen hafta sahil yolundan pendiğe kadar gidip geri döndüm. Çok faydası oldu. Hatta yol kenarına motorunu çekmiş bir abi el salladı çok hoşuma gitti Tavsiye ederim.

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayırlı olsun..Olur öyle.
    Başlamadan önce neden sürücü belgesi aldığını aklına getir.Kişisel olarak ne motive edecekse bulmalısın,orasına diyecek
    bir lafım yok(işe gitme-zaman kazanma-hobini gerçekleştirme vs neyse artık) Ve olabildiğince olumluya odaklan zaten
    sınavı geçmişsin, maksat biraz makineye alışmak öyle değil mi?Neşelen..

Neşeli bi anında tam takım giyinip motorun yanına gidilir.
    Üzerine oturup, çalıştırmadan bir metre ileri bir metre geri yapılır.(beş-on dakka )
    Birinci viteste dur kalk çalışması yapılır.(en az yirmi kez)
    İkiye de atarak dur kalk çalışması yapılır.
    (Bunlar eve en yakın müsait yerde yapılacak mümkünse pazaryeri gibi boş bir yer)
    Dur kalk yapmaktan bıkınca;

Dönüş çalışması yapılacak aynı mekanda,üç kez beş kez değil enaz yirmi otuz tur her iki yöne..
    Sürücü kurslarında ya da eğitimlerde olduğu gibi slalom yapılır..
    (maksat gidon turu-uzaklığı-frenin yeri-sele yüksekliği farklı olacağından motor üstünde rahat hissedene kadar yapmak)
    En az bir kaç saat geçirmelisin bu şekilde..

Bunları yapmadan ne boş ne dolu trafiğe çıkmanı tavsiye etmem, hele 5-10-70! km yola çıkmanı hiç tavsiye etmem.
    Belki bişey olmayacak fakat neden bu riski alasın peşin peşin.
    Yavaş kullanamıyorsan, tedirginsen,kaygı, korku oluşmuşsa hızlıyken nasıl kullanacaksın o yolda,
    dönüş yolunda kötü hissedersen zorla mı getireceksin?Hızlanırsan, panik yaparsan ne olacak..En azından
    yola bi köpek fırlasa frenin yerini mi arayacaksın?

Alıştıktan sonra nispeten boş yollarda kısa yolculuklar yapmalısın bence..

Yarın da pazar zaten, miss.Eninde sonunda denemen gerek
    Mümkünse ayrıca eğitim alırsan daha iyi olur tabii,kendi kendine yapılacak olanlar bunlar gibi..

Motosikleti
    mct 250 honda titan,mr 150 ydi satıldı
    öncelikle yeni motorun hayırlı olsun bizler iki teker aşığı olduğumuz ve bu tutkuyu hep kalbimizde yaşayacağımız için tarz çok önemli faktör ve sen tarzını bulman ve yaşatman lazım.benim tarzım chopper senin tarzın reyzıngmı choppermi veya diğerlerimi önce bunu belirle ondan sonra motor arayışı yaparsan daha keyifli olur ALLAHA emanet ol kardeşim.

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TheSaviors adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

A2 ehliyetimi aldım,ardından kuba superlight 200 aldım.

Ehliyet sınavında ve sürüş derslerinde pulsar 200 ns sürüyorduk,gayet alıştım ve sınavı geçtim.

Fakat superlight 200 farklı geldi oturuş cok rahat fakat,farklı geldi.

Şuan kapalı otopark'da duruyor,okula metrobüsle gidiyorum koyuyor açıkcası, kendimi gerizekalı gibi hissetmeye başladım

Ne önerirsiniz çok heyecanlanıyorum, motor benim ya düşersem ya bir şey olursa stress'i ile sanki ehliyeti geçmemiş 0 bilgiyim gibi oluyorum üstüne çıkınca
    Boş trafiğin olmadığı bir yerde yavaş yavaş sür, sağa dön sola dön vites büyüt küçült. Böyle böyle alışırsın. Sonrasında trafiğin minimum olduğu yerlerde sürmeye başlarsın.

Bu iş ancak sürerek öğrenilir, başka yolu yok.

Eğitim almanı da şiddetle tavsiye ederim. Artık Honda Güvenli sürüş olur, motto akademi olur.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)