Arkadaşlar görüşlerinizi merak ediyorum.Net bir bilgiye veya tecrübeye vakıf olmadan önyargı ile yaklaşmazsanız çok sevinirim. Başlangıç motoru olarak CF Moto 150 nk almayı düşünüyorum. Aynı segmentte en iyi altarnatif olarak bajaj pulsar 150 ns var.İki motoru uzunca bir kıyaslama yapmak istiyorum.
1.YAKIT TUKETIMI VE TITREŞİM: İkiside az yakıyor,kullanıcı yorumları ve vıdeolarda gordugum kadarıyla ikisinde de titreşim yok denecek kadar azmış.CF Motodaki bosh marka ateşleme yakıt tuketımıne buyuk katkısı olacaktır. Bajaj zaten çok iyi.
2.TASARIM: Bana göre CF Moto açık ara önde (z250 sl e çok benziyor ) Tasarımını KTM nın motorlarını da çizen KISKA fırması yapıyor.TR de Turkuaz rengı var ve benım en beğendıgım renk.Bu motoru Yamaha-Honda-Kawasaki gibi japon markalarından birisi üretmiş olsa ve 0-200 cc arasında oylama yapılsa 1.MT125 bu motorda ya 2. ya 3. olurdu.Bajajın da kendıne özgü çok güzel bir tasarımı var Bajaj da KTM ile ortak zaten. Ama CF Moto forumlarda oy olarak 200ns i bile geçmiş.
3.LASTİKLER: Öncelikle ikisininde lastik kalitesinin çok kötü oldugunu rahatlıkla söyleyebılırım.(Honda ve Yamaha bile motorları dandik lastikle piyasaya sürülüyor. Birtek KTM diablo rosso II ve metzeler lastiklerle ve Kawasaki dunlop lastikler ile satılıyor onlarda 250cc ) Bajaj 150 ns in lastik ebatları CF motora göre daha düşük, sırayla(BJ-CF) ön lastik 80/100-17 , 100/80-17 arka lastik 100/90-17 , 130/70-17. CF Motonun lastık ebatları Bajaj pulsar 200 ile aynı. Lastik ebatlarınında görünüşü etkilediğini unutmamak lazım.
4. FRENLER : Bajaj pulsar 150ns ön fren: 240mm disk
arka fren: 130mm kampana
CF Moto 150nk ön fren: 292 mm disk arka fren:220mm disk
CF Moto 4 pistonlu hidrolik kaliper(sanırsam 250 cc yamahada bile 2 pistonluydu emin değilim araştırmak lazım ) standart çelik fren hortumu ve ebs diye bir sistem var abs den kötüdür büyük ihtimalle ama bu da bir + diyebilirim frenleri çok iyiymiş. Bajajın arka frenı kampana, genel olarak frenlemesine iyi diyorlar ancak CF Moto bariz bir şekilde üstün durumda.
5.AYDINLATMA KONFOR VE GENEL ÖZELLİKLER:
Aydınlatmanın farkedilebilme için çok önemli olduğunu düşünüyorum. CF Moto da Led gunduz farları var.Bajajda yok diye biliyorum. Bajaj ve CF motoda sinyaller ve arka stop lambası led ışık. CF Moto da analog motor devir saati, digital hız sıcaklık km benzın göstergesi var.Vites göstergesi yok sanırsam. Bajajda da tatmin edici bir devir saati mevcut. Beni en çok şaşırtan 600 cc üstü motorlarda bulunan sürüş modlarının bu motorda da olması(CFmoto) ekonomık ve spor surus modu olmak uzere 2 mod mevcut ve bence cok elite bir özellik.
EN BÜYÜK FARKLARDAN BİRİSİ; CF Moto sıvı sogutmalı Bajaj Pulsar 150 ns hava soğutmalı motor blogu ile satılıyor.
Bajaj 140 kg 12.4 lt benzın deposu CF Moto 135 kg 10 lt benzin deposuna sahip
İki motorda çok rahat titreşim yüksek devirlerde kendıni hissetirir yol tutuşu ikisininde güzel ancak artçı konforu çok az sonuçta naked motordan çok şey beklememek lazım.
6.TORK-GÜÇ-KULLANIM-Ve daha fazlası
:
Hızlanma ve güç olarak Bajaj Pulsar en iyi 150 cc diyebilirim. Kağıt üzerinde CF Moto çok kötü ancak kullanıcı yorumları ve videolara baktıgım zaman çok güzel sonuçlar verdiğini gördüm. Top Speed de CF moto 122-128 Bajaj pulsar 128-134 civarı hız yaptıgını gördüm.150 lik motordan çok birşey beklememek lazım. CF moto da değerler daha düşük ama aynı zamanda daha hafif bir motor..Ben çok hız meraklısı bir insan değilim şehir içinde de çok yuksek hızlara ulaşmak mumkun değil ancak motorumun seri olmasınıda isterim 0-50 ,0-70 arasına yuksek torkla kısa surede cıkabılıyorsa hadi 0-100 ü de tatminkar bir seviyede naked motora yakışır bir şekilde çıkabılıyorsa benim için tamamdır.100 den sonra zorlaya zorlaya yokuş aşağı 135-140 yapmısım hiç zevk almam motora da yazık titreşimden mahfolacak bana da
Ses olarak Bajaj daha iyi ama ben CF Motonun sesini de sevdim. ilk 10 bin km artçı almayı düşünmüyorum. Kullanıcı yorumlarında ıkı motorunda artçılarının rahatsız oldugunu ama özellikle CF Moto kullanıcılarına artçı ile yokuş yukarı nasıl diye sordugumda bir sıkıntı yaşamadıklarını soylediler. Sonuçta Naked motorla arçıyı alıp Karadeniz turuna çıkacak halim yok
Ben artçımla uzun yol yapmayı dusunmuyorum sadece 15-20 km oda gezmek ıcın degıl bir yere gideceksek binerim önce uzun bır tecrube edınmek ıstıyorum.
7 KİŞİSEL ÖZELLİKLERİM VE MADDİYAT: 179 boyunda 77 kilogramım 24 yaşındayım bu arada buradan abilerime ablalarıma saygılar motorsevdalısı kardeşlerime sevgiler...
chopper,cruiser,naked başlangıç motorlarından az yakan bir motor arıyorum bugunki sorum naked ile ilgiliydi aklımda süperlight 200 regalraptor e150 gibi motorlar da var ama naked almayı daha uygun buldum. commuter motor düşünmüyorum hele CBF 150 felan diyorlar gülesim geliyor(ucuz da değil 6350 civarı )
YBR 125 bi nebze daha iyi oda 6600 ama ben sevmiyorum. Neyse maddiyyata gelelim CFMoto 6999 düz 7
bajaj 150ns 6590 Bajaj 200 ns de 8850 (bazı yerlerde 8500 8300 felan ) Bazılarınız 2. el pulsar al diyebilir ama onunda en kotusu 6500 den başlıyor onlarda 40 bin km üstü temiz birşey almak istesek ona da 7500-8000 civarı para vereceğiz onunda 5-10 bin km si olacak. 7 bine 0 motor alıp rodajını kendım yapman herzaman daha iyidir.Motor bu karpuz taşımıyor can taşıyor. 2. ele zaten pek guvenmıyorum. İllaha 2. el alacaksam CF Motonun 2. elini hatta 5 bin km ye kadar tertemız motoru 5000-5500 e alabılırım. İki motorda tutmuyor.CBF bile daha çok tutuyor.Ben bu motoru alırken zaten maddiyatımın sınırlarını zorluycam uzerıne bıraz daha vermem imkansız denecek kadar az,daha ekipmanlara 2 bın tl kadar para harcayacagım ıcın 2 bın tl daha verıp pulsar alayım demesı yapmasından daha zor
.Eski ve yuksek cc motor hıc dusunmuyorum.Ne bileyim cbr 125 biraz daha eski yfz r125 felan bakayım desem onlarda ucuz değil, temiz hiç değil. Aslında kıyas yaparken sıfır fıyatına gore yapmayı daha doğru buluyorum. CBR 125 11400 yamaha r125 abs 19250
r25 17750 mt125 16750 vay anam vayy...
bazende diyorum nekadar ekmek okadar köfte ama çin malı hey çın malı hoy çin malı loyy
demezsek CFMotonun köftesi baya bol gibi geliyor. Bizde öyle bir algı varki hindistan malı çin malından daha kaliteli diyoruz direk. herşey çinde üretiliyor ve üretilen herşeyde kalitesiz değil bence siz ne düşünüyorsunuz ?