Geleceği gören motorunu alır
Reklamlar
-
Ticareti bilmek ayrıcalıktır (ben bilmiyorum)
Kış gelmeden bu yaz için motor almayı düşünenler ve akıllı olanları dövizdeki olayı hissedip o günkü motora vereceği parayı döviz yaptı ise yada altın. Bugün aynı parayla rahat motorunu ve ekipmanını alır
Bizim gibilerde ( ticareti bilmeyenler) yazarız Burda fiyatlar uçtu nasıl motor alınır. Haklıyım diyebiliriz ama o zamanda " git derdini Marko paşa ya anlat" derler 🙂🙂🙂🙂🙂
“Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
Reklamlar
-
Beynim durdu
-
F54 adlı üyeden alıntı
Beynim durdu
Ben 10. Ayda motoru ilana koydum. Arayan bile olmadı. Satıp döviz alsaydım ( ki alamazdım reis istemedi) şimdi 2017 modelini alırdım yanlışmı ?
-
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Ticareti bilmek ayrıcalıktır (ben bilmiyorum)
Kış gelmeden bu yaz için motor almayı düşünenler ve akıllı olanları dövizdeki olayı hissedip o günkü motora vereceği parayı döviz yaptı ise yada altın. Bugün aynı parayla rahat motorunu ve ekipmanını alır
Bizim gibilerde ( ticareti bilmeyenler) yazarız Burda fiyatlar uçtu nasıl motor alınır. Haklıyım diyebiliriz ama o zamanda " git derdini Marko paşa ya anlat" derler
Çok ufak bir hesap yaptım
'kış gelmeden'i Kasım 2016 gibi anlarsak eğer;
17 Kasım 2016 tarihinde 10.000 tl si ile motosiklet almak yerine dolara yatırım yapmış olan biri, o tarihte 3,3105 olan kurdan 10.000 tl si ile 3020$ alabilirdi. 3020 $ bu günkü kurdan (3,60 diyelim yuvarlak hesap) 10874 TL yapıyor. Yani bu hamleyle yalnızca 874 tl artırmış oluyor anaparasını. E şu anda kasım 2016'ya göre motosiklet fiyatlarının bir hayli artttığını, özellikle 10.000 tl civarındaki motosikletlerin en az 1000-2000 tl arası zamla satışa sunulduğunu hesaba katarsak, pek karlı görünmüyor senin plan Yani neredeyse dolar yerine motosiklet alıp bu gün satışa koysa daha karlı bir yatırım olacak ..
-
Anlatın şimdi marko paşaya.
[IMG][/IMG]
-
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Ben 10. Ayda motoru ilana koydum. Arayan bile olmadı. Satıp döviz alsaydım ( ki alamazdım reis istemedi) şimdi 2017 modelini alırdım yanlışmı ?
Abi sen onu satma artık herşeyi kendine göre yaptin
Vallahi bu güne kadar 33 yilda sadece 1 defa dolarim oldu oda 100 usd şansa bak 2001 develasyonu oldu
Benim 61 tl ye aldigim usd 1 gece de 160 tl oldu o kadar yani
Bu yaptigin hesap ta küçük işler
Yani bundan sonra elimde tl tutmam 50 tl kenara koysam bu usd olur altin olur euro olur ama tl olmaz
Bi abd başkanı değişir benim elimde ki 10 tl düşer 8 e :(
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Mealını acıklıyorum. Kıs gelmeden once sezonda motor almayı dusunup, motor ıcın ayırdıgı butceyı dovıze yatıranlar suan ayırdıkları o butceyle ekıpman dahı alırlar dıyor.
Yalnız dovızın bu noktalara gelecegı bellıydı, tahmın etmek ıcın "tıcaretı" bılmeye gerek yoktu. Hele su referandum gecsın gıtsın o zaman seyredın sız dovız fıyatlarını. Para harcamayın. Motor, ekıpman vs. almayın. Elınızde para varsa euro veya dolara yatırın, referandumdan sonra da yakaladıgınız en yuksek fıyata satın.
-
Grumpy adlı üyeden alıntı
Mealını acıklıyorum. Kıs gelmeden once sezonda motor almayı dusunup, motor ıcın ayırdıgı butceyı dovıze yatıranlar suan ayırdıkları o butceyle ekıpman dahı alırlar dıyor.
Yalnız dovızın bu noktalara gelecegı bellıydı, tahmın etmek ıcın "tıcaretı" bılmeye gerek yoktu. Hele su referandum gecsın gıtsın o zaman seyredın sız dovız fıyatlarını. Para harcamayın. Motor, ekıpman vs. almayın. Elınızde para varsa euro veya dolara yatırın, referandumdan sonra da yakaladıgınız en yuksek fıyata satın.
Bak ticareti bilenler nasılsa çıkıyor ortaya 🙂
-
Geleceği gören adam borsaya girip şuan zengin olduğu için bu konu onu alakadar etmiyor :D
fiyatlar artmadan önce deli gibi indirip yapıp malum siteye koydum motorumu bütün ölücüler aradı sordu
bu saatten sonra piyasa yerine oturana kadar. Hiç bir şey alıp satmam
Piyasanın yerine oturması nedir nasıl olur kendi fikirlerim ile açıklayayım (yatırım uzmanı falan değilim )
1)Referandum bitene kadar piyasa böyle sonuçların millete hayırlı olması dileği ile
2)Ülkemizin en büyük kazanç kaynağı olan turizmin ne durumda olduğunu görmek lazım
3)Sağ olsun yanlışlarla dolu olan siyasetimiz sayesinde şuan el-bab da mehmetçik bulunuyor o durumu incelemek sonuçları görmek lazım
4)Tek yatırımın köprü tünel yapıp yap işlet devreti değişip istihdam tarafına yönelip yönelmediğine bakmak lazım
( coca-cola yı döküp boykot eden halkın yediği domatesin portakalın tohumları israilden geliyor )
5)Eğitim sisteminin imam hacı hoca değilde teknik elemanlar yetiştirip yetiştirmediğini incelemek lazım
Kısacası üretimi teşvik etmek lazım benim çalışarak cebime koyduğum üç beş bişey den vergi alarak köprü yol yapıp dolar ile ücret talep ederek bu işler olmuyor sadece oluyor gibi gözüküyor
-
İleride 250 cc motoru olanı zengin göreceğiz zaten.600 yada 1000 cc hayal zaten.
-
Kasım ayında elimde 3Bitcoin vardı. O zamanki değerine göre satsam 6500-7000TL arası bir para ediyordu. Bankadan 16bin kredi çekip xmax 250 aldım. Sonra dolar yükseldi, ama BTC/Dolar çok daha yükseldi. şimdi elimdeki 3BTC arada dalgalanmalarda al satlarla 3.5 BTC kadar oldu. kredi taksitlerini BTC'leri azar azar satarak ödüyorum, yani motorun parası çıktı.
"Bitcoin candır" yazılı çıkartma geçmişti elime, ehliyet alıp motoru kullanmaya başlayınca yapıştırıcam bir yerine.
Benim xmax 250 fuarda fiyatınna baktım 18bin olmuş. şimdi olsa alamazdım, iyi ki almışım o zaman.
-
Aralık 20 de crf yi verdim 9200 tlye.
Siraç lastik, orijinal lastiği, gidon yükseltme kiti, kappa46 top case, tur camı, acerbis elcik koruma, 20 bin bakımıda yapılı, ve istanbul plaka değildi(hemide rr plaka) sigorta 300 küsür tl.
Şimdi o paraya canı çıkmışlar bile yok, çok pişmanım tülay,geri dön. :( :(
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)