Motosiklete eğitim alarak başladım. İlk olarak eğitim motosikleti ile 3'er saat seanslarla farklı günlerde toplamda 12-15 saat temel eğitim aldım. Bu eğitmenim tek silindirli ve 250 cc'den biraz daha güçlü bir motosikleti sürebileceğimi söyledi. Başka bir eğitmenden görüş alarak kendi motosikletimi aldım. Bu ikinci eğitmen ile kendi motosikletim üzerinde bir tam gün eğitim yaptık. Bir iki hafta sonra aynı eğitmenden kendi motosikletim ile bir tam gün eğitim daha aldım. Ardından yol eğitimi almadan virajlı, zevkli bir parkurda arkadaşlarla sürüşe katıldım. Motosiklet hayatımın 700. kilometresinde düştüm. (bkz:
İlk kazamı 4 yıl önce yapmışım: Yol sanatı kafasına geçiş)
İlk motosikletim 2008 model siyah bir MT-03'tü.
Başlangıç motoru olarak kesinlikle tavsiye
etmem. Gaz hassasiyetini oluşturmak için çok zaman gerekiyor. Sürücünün gelişimini biraz baltalıyor. Normalde daha az km yaparak gelinebilecek sürüş becerisine çok daha fazla yol kat ederek gelebiliyorsunuz.
Titreşimi şunu bunu dert değil, acayip zevkli bir motosiklet. Sadece şehir içinde değil virajlı uzun yollarda da çok zevkli. Ama ABS'si yok. ABS, hem yeni başlayan hem de tecrübeli her sürücü için kesinlikle gerekli.
Hali hazırda scooter kullanmış trafikte biraz tecrübesi olan bir kişi için 250 cc ABS'li bir motosiklet ideal olur. ART Motoakademi'den (veya benzeri bir yerden) kişinin
kendi motoruyla aldığı, yol sürüşünü de
içeren bir
başlangıç eğitimi alınırsa mis...