"Güvenlik için yüksek sesli egsoz" kandırmacası
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
Reklamlar
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Egzozlara bakarsaniz hepsi geriye bakar = sesi geri verir, ileri degil. Yani yolda giderken gelisinizi farkettirmeniz acik egzozla mumkun degildir. Dilediginiz gibi test edebilirsiniz.
Egzozunuzun sesi geriden ancak sesin bir duvar ya da yansima yapacak objenin yanindan gecerken duyulabilir ileriden. Trafikte boyle bir ortam bulmaniz imkansiza yakin.
Evet duran trafikte ilerlemeniz daha kolay olur, ancak bunu kornayla da yapabiliyorsunuz.
Ben de susturucusuz geziyorum, ancak sesli egzozun daha guvenli oldugu tamamen bir sacmaliktan ibarettir. "Guvenli" kavrami surucuyle ve onun surusuyle alakalidir, motosikletle degil.
İyi de ses dalgaları havada her yöne yayılıyor. Bağırdığınızı arkanızdaki de duyuyor değil mi?
-
-
Stock egzozlu Mt-07 yi 2 ay kullandıktan sonra susturucusuz akrep taktim ve gördüm ki egzoz un farkedilirlige etkisi büyük. Akrep sonrası önüme atlayan insan sayısı kafadan %50 azaldi diyebilirim.
Bir nevi Algida seçicilik etkisi yaratıyor açık egzoz. O sesi duyunca insan bakmak , sesin kaynağını görmek istiyor.
Keza trafikte de öyle. Stock egzozda yüksek devir cevirtmeyince araçlar beni duymuyorlardi. Ama açık akrep sonrası önümdeki araca yaklasip , selektör ile yol istememe gerek kalmadan , sağa kayıp yol veriyorlardı.
Çevreye verilen rahatsızlığa gelince, en büyüğünü motorun üstündeki yaşıyor. Bütün yol o sesi kaldirmak zor oluyor. Açık yada stock fark etmez kulak tıkacı ile yolculuk yapmak kadar keyifli birşey yok. Dikkatli olunduğunda çevreye verilen rahatsizlik makul seviyelerde oluyor. ( Yeri gelince yankinin çok olduğu yerlerden aksam gecmeyerek, insanların çok olduğu yerlerde düşük devirli seyir ederek...)
Son olarak da şu ses konusuna değinelim. Arkadaş demiş ki egsozun ağzı arkaya bakınca öndeki duymaz diye. 4 silindir motorla yüksek devirlere çıktığında 1 km² lik alanda o sesi duymayan kalıyor mu ? Hatta bu ses nereden geliyor diye bakıyoruz.
-
Eski fortçular bilir. YBR'ye bundan taktırmayı düşünüyorum.
-
Osm@n adlı üyeden alıntı
Allah askina biri bana bunun hikayesini anlatsin...
-
siyahus adlı üyeden alıntı
Yok hocam tanımıyorum korkma �� havalandırma kanalları, kapı kolu, ayna qashqai olduğunu belli ediyor. 2014 sonrası ueni kasa dolayısıyla 2012-2013 olmalı. Aynadan renk belli oluyor, ya siyah ki pek alanı görmedim yada üzüm siyahı olacaktı ki en güzel rengi bu. Kapı kolunda pek soyulma yok çok az var. Dolayısıyla km düşük. Az kullanılıyorsa dizele para vermek saçma olurdu. Yılda 10-12 bin yapsa yaklaşık 40-50 bin km ki bunda yanıldım, CVT DE diyecektim ama az km yapıyorsan otomatik almazsınız diye düşündüm. Bende de aynısı var 2012 ama 100bini devirdim. Selamlar ��
yılın yorumu ilan ediyorum hocam bunu bravo. :D
-
Geçen fındıkzadeden geçerken sanırım egzoz diye sattıkları şeyi takan mavi R25 sahibi arkadaşı, benim yeni küfürler geliştirmeme sebebiyet verdiği gerekçesiyle tebrik ediyorum. Takmayın onları arkadaş. Ananız bu kadar mı önemsiz.
-
valla kimse kusura bakmasın. bilhassa mt07 lere takılan egzoslar için konuşuyorum.
motosiklet kullanıcısı olarak arabamla giderken her motora yol veririm.
ama insanlık dışı ses çıkaran motorlara vermiyorum. vermeyeceğimde...
-
Gördüğüm çoğu r25in egzozu zaten o kadar kötü ki. Yahu diyorum Şahine egzoz takanların sesi bile daha çekilir. Halbuki hiç egzoz takmasa o r25in 7 bin devir üstünde uzama sesi o kadar tatlı ki.
-
Hak edene hak ettiğini vereceksin!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)