Hem forum hem de motor acemisi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
debriyaj, kalkış, gitmek-durmak vs. bunları bir haftada öğrenirsin. biraz pratik lazım sadece, önemli olan yeni bir kulanıcı olduğunu hiç bir zaman unutmayıp kendini tehlikeye sokacak hareketler yapmamak. R25 oldukça güçlü bir motor, acemi kullanıcının hatasını affetmez. bunun bilincinde kullanmak lazım.
en temizi eğitim almak ama alamıyorsan internetten ve çeşitli kaynaklardan motosiklet tekniklerini ve güvenli sürüşü öğrenmeye çalışmalısın.
-
hoş geldin başlangıç motoru olarak yzf r25 250 cc pek uygun değil 190 km hıza kadar çıkan bu alet forumdaki büyüklerimiz bakalım ne diyecek
-
-
Tamam bir tane R25 al fakat yanına mutlaka bir küçük ucuz motor daha al vitesli Çin malı cg falan bununla trafiğe gir ilk önce trafik tecrübesi kazan mutlaka düşersin kalkarsın, r25 i sadece sakin yerlerde kullan düşersen parçası pahalı bu arada korumalı kıyafetlerine unutma
-
İşin özü doğru bilgiye ulaşıp fazlaca pratik yapmak.Motoru aldığında ilk yapacağın şey lastik almak.Ekipmanlarını almak.Daha sonra temel kavramları pekiştir gaz-fren-debriyaj-vitesler vs. Bu arada motorunu tanımış olursun.Daha sonralarda ufak ufak trafiğe çık.Zaten trafik bilgin vardır diye sanıyorum.Motorunun trafikte neler yapabildiğini gör.Sonra zaten bilgi sürüyle var forumda bir parça daha diye diye üstüne koya koya iyice kaparsın işi.
-
Felis Leo adlı üyeden alıntı
Tamam bir tane R25 al fakat yanına mutlaka bir küçük ucuz motor daha al vitesli Çin malı cg falan bununla trafiğe gir ilk önce trafik tecrübesi kazan mutlaka düşersin kalkarsın, r25 i sadece sakin yerlerde kullan düşersen parçası pahalı bu arada korumalı kıyafetlerine unutma
Adını yanlış hatırlamıyorsam yakın bi arkadaşımda Cb125 e var kullanmıyor cc yükselttiği için boş zamanlarımızda onunla antrenman yapma fırsatımız oluyor. Önümüzde de üç ay kadar bi süre var açıkçası başka bi motor daha alırsam kask mont vs ekipmanlara para ayıramam. Onlar olmayınca gerginliğim çok daha fazla oluyor ve kullanamıyorum malesef
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:30 ----------
whitedeamon adlı üyeden alıntı
İşin özü doğru bilgiye ulaşıp fazlaca pratik yapmak.Motoru aldığında ilk yapacağın şey lastik almak.Ekipmanlarını almak.Daha sonra temel kavramları pekiştir gaz-fren-debriyaj-vitesler vs. Bu arada motorunu tanımış olursun.Daha sonralarda ufak ufak trafiğe çık.Zaten trafik bilgin vardır diye sanıyorum.Motorunun trafikte neler yapabildiğini gör.Sonra zaten bilgi sürüyle var forumda bir parça daha diye diye üstüne koya koya iyice kaparsın işi.
Arkadaşlarımda söylemişti kendini ve motorunu çok iyi tanımalısın aranızdan su sizmamali en arkadaşın o olsun falan diye, sizde söyleyince bir gülümseme geldi. Şuan ufak ufak antrenman yapıyoruz hocam ama ikisi arasında fark var onunla da sık sık antrenman yapmam gerekiyor sanırım alışmak için. İki üç senedir trafikteyim hocam arabayla kendimize göre tecrübelerimiz var trafik konusunda ve benim gerilmemin asıl nedeni de bu sanırım. Bir kere çıktım trafiğe ana yola yani, yanımdan araçlar geçerken fazla geriliyorum kaçmaya çalışıyorum sürekli bu da benim dikkatimi dağıtıp hem kendi canımı hemde diğer insanların canını tehlikeye atıyor. Bu durum ne zaman düzelir sizce? Birde yaz için lastik tavsiyeniz var mı? Yorumlarınız vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim hocam
-
Uygun olsun istiyorsan pilot street yada metzellerin güzel modelleri var.Bütçe olursa rossoları al geç.Ama özellikle metzeller f/p lastikleridir.Söylediğin durum tabi şartlara göre değişir ama tahmini ilk 2000 km içinde düzelir.Motoru tanıdıkça zaten kendine güvenin gelecek.Altındaki makinanın limitlerini bilerek kullanacaksın o yüzden nerede ne yapacağını ve makinanın ne yapabileceğini bileceksin.Zaten bu söylediğim olursa paniğin falan kalmaz.
-
Alp gardaşım, bu işte her zaman biraz korku, hani korku demesek bile temkin iyidir. Seni daha duyarlı yapar. Önünde zaman var, madem başka motor da var, güzel güzel yap antrenmanını.
-
o motorda abs yok; ilk panik frende 2.80 uzarsın asfalta.
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Uygun olsun istiyorsan pilot street yada metzellerin güzel modelleri var.Bütçe olursa rossoları al geç.Ama özellikle metzeller f/p lastikleridir.Söylediğin durum tabi şartlara göre değişir ama tahmini ilk 2000 km içinde düzelir.Motoru tanıdıkça zaten kendine güvenin gelecek.Altındaki makinanın limitlerini bilerek kullanacaksın o yüzden nerede ne yapacağını ve makinanın ne yapabileceğini bileceksin.Zaten bu söylediğim olursa paniğin falan kalmaz.
Hocam frenlemede tatminkar olması kaydırmaması yol tutusunun iyi olması kafi benim için sanırım. Değerli yorumlarınızı tavsiyelerinizi dikkate alacağım burası çok güzel bi topluluk olmuş bilgi isteyene istediği kadar veriliyor bi karşılık beklenmeden. Güzel bi amaca hizmet ediyor eksik olmayın tekrardan teşekkür ederim
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Paran varsa eğer, R25 başlangıç motoru olur. Paran yoksa olmaz. O motor düşecek. ufak kozmetik hasar değişimde 500TL civarında.
Aşağıdaki videoyu izlemeni tavsiye ederim.
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Alp gardaşım, bu işte her zaman biraz korku, hani korku demesek bile temkin iyidir. Seni daha duyarlı yapar. Önünde zaman var, madem başka motor da var, güzel güzel yap antrenmanını.
Bende biraz fazla olduğu için sorun yaşıyorum ustam. Umarım azaltılırım ve ayarında gerekli olduğu kadar kalır çok teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------
shruikan adlı üyeden alıntı
Sonucun öyle olmaması için çabalıyorum. Uzun uzun tecrübe edip kademe kademe ilerleyeceğim R25 e geçince de. Hakkımızda hayırlısı olsun yine de, umarım kimse yaşamaz bu tarz durumları.
Ek olarak abs yapabiliyor muyuz motora peki?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------
000000 adlı üyeden alıntı
İkinci El almayı düşünüyorum. Sıfır almak isterdim ama biraz çekindim hem ilk motorum hem ufak bi cizikte falan çok üzülürüm kaygısıyla ki dediğin gibi illa ki düşecek. Video için de teşekkür ederim İngilizcem yeteri kadar iyi olsaydı gayet faydasını görürdüm ama anladığım kadarıyla yetiniyorum
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Tam ben yazacaktım, erken davranmışsın üstad
Bu arada profil fotonu beğendim ama onun beğen butonu yok maalesef.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)