Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

RacE motora geçiş

REKLAM ALANI
    merttunax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Sevgili MT'li arkadaşlar abim senelerdir bir motor sever belki bana da ondan geçti bu motor tutkusu. Uzun süredir scooter tarzı motorlar sürüyordu. Şimdi arabasını da satması sebebei ile daha büyük güçlü bir race (600cc bi tane bulmuş bile) almak istiyor. Bizim forumda okuduğum kadarı ilşe race tarzı motorlara geçiş deneyim gerektiriyor. (benim de görüşüm bu yönde) Zaten altında güç var ise kullanmam diyen yalan söyler(alıntı) Bende onun race motorda olan deneyimsizliğini bilerek almasını pek de tavsiye etmedim. İlk olarak cbr125 falan veya ufak bir chooper almasını önerdim. Bir yandan da senelerdir 150cc 100cc kullandığı scooterlar gözümün önüne geliyor deneyim kazanmıştır diyorum. Sizce geçmesinde bi sakınca var mı? Kullanır bee race motoru sürmede ne war? Ufak bişeyden başlasın? Scooterla deneyim mi olurmuş ?
    Kararsızım ona ne önereyim
    İlginize teşekkürler arkadaşlar
    Kaza Anında Sizi Korur...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    speedygonzales - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    :-(
    walla bence yıllardır moto kullanıyosa debriyaj- vites kombinasyonuda iyise kullanır.

@sppedygonzales

Racelerde iş sadece debriyaj-vites kombinasyonunda bitmiyorki. Çok güçlü makinelerden bahsediyoruz sonuçta (çinlileri saymayın) . Güçlü olmanız gerekli ki makineyi kontrol edebilesiniz Özellikle bel ağrılarına talimli olmanız lazım. Race yerine chopper falan alsa daha iyi olur cruiser yada enduro dfa olabilir. Race kullanmak öyle göründüğü kadarda kolay değildir. (125 liklerden lerden bahsetmiyorum onlara race denmez zaten).

okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    600 cc yı zaptetmek cok zor onu zaptetmek ıcın kesınlıkle deneıyım olması lazım en azından 20 beygırlık bır motor deneyyımı olması gerekır kesınlıkle tavsıye etmem
    Yeni yine yeniden

unsalyzf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2004 Kanuni Hussar 125 - YZF R1 2006
    Uzun zaman scooter kullanmışsa denge deneyimi kazanmıştır. Ama vitesli motorda kullansaydı daha iyi olurdu 600 cc bir makina alsın O yeter zaten türkiye şartları 600 ccden yukarısı için uygun değil çok yüksek süratlere çıkmanında anlamı yok.

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    al gitsin bence bende mondial 110ft(1000km yaptım) den er6n e geçtim.belki race değil ama garanti veririm deli akina,.olay sende bıtıyo.al yavas yavas piş
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şahsen ben de böyle bir gaza gelme durumumun kurbanıyım . Ama herkes aynı duruma düşecek diye birşey yok . R6 aldım ve scooter dışında hiçbir tecrübem yoktu . Scooter ile uzaktan yakından alakası olmadığını öğrendim . Kolayca öğrenirim diye düşünüyordum ama öyle olmadı . o ivmelenme vites kombinasyonları sesi bile farklı hiç gaza gelmesin bence cbr 125 ya da Hyosung 250 olabilir ama 600 lük cıss . BEn aldım ve aldığım gibi satıyorum nitekim ilanım da var forum da. Tecrübesi olmayana da samimiyetimle tavsiye etmem . ( Herkes benim gibi olmayabilir ben kendi adıma konuşuyorum ) ( Gerçi benim vaktim olmadığı için kendimi geliştirme şansım olmadı bilmiyorum insandan insana değişebilir )

FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Direkt 600 cc ile başlayan da var zamanla yükselten de.Biraz da insanın kendi olgunluğuna bağlı.
    Ben de zat150 kullanıyorum amacım sağlam bi race almak ama direkt 600cc alırsam ilk hafta da bi yere patlarım kendimi tutamam biliorum ve tecrübesiz bi şekilde bu çok daha kolay olur.
    O yüzden önce GT 250 R alınacak sonra 600cc alınacak

okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    yok eger 600 cc alıp hepsını kullanmayacaksa bısey olmaz ama gaza gelırse affetmez
    Yeni yine yeniden

Selamlar;

Yeni başlıyacak gibi sayılan biri için 180HP çok çok çookk fazla, motor konuşulunca hacim değilde beygirlerden bahsetmek gerek. Konuyla ilgili bir detaylı bir makale sitede mevcut. 125-250 cc hacme sahip ama üretim teknolojisi sebebiyle 30hp civarında motorlar var. Bu işler ööle çocuk oyuncağı değil 1000cc'lik makinalara binenlere çevir sor bakalım kaç yılını vermiş bu işlere kaç tane platin taktırmış vücudunda kırılan kemikleri onarmak için. Denklem çok basit aslında, kimse kızmasın ama scooter kullanmış birisi için Hayabusa tekerlekli tabut olur, örnekleri çoğumuzun yakın çevresinde mevcuttur sanırım. Motosiklet öldürür derler ama halt ederler, motorcu kendi kendini öldürür. Tekrar söylüyorum 600-1300 vs. hacimde SS kullanan arkadaşlara biraz saygı gösterin, çok düşük toleranslı makineler her yiğidin harcı değil.

İyi Seyirler...

tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer
    ben de super sport makina hastasıyım o ivmelenmenin hızın vs. ancak gerçekten bu tür bir makinayı kullanmak deneyim isteyen birşey.Aldım bir tane cbr 125 şu anda baya alıştım sayılır.Daha önce benim hiç motor tecrübem de yoktu. Cbr 125 i aldığımın ikinci günü çoğu kişinin başına gelebilen gaza el takılması olayı başıma geldi ve düştüm.Kaskım montum dizliklerim tam olduğu için sadece ayak bileğimi burktum ve 10 gün üzerine bile basamadım. Eğer bu olay 600 lük bir makinayla başıma gelmiş olsaydı 50 km hızla değil , büyük ihtimalle 100 km hızla düşmüş olucaktım ve alacağım darbe çok daha fazla olacaktı.Neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

naturalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLR 650, Husaberg 650 fs ,CBR 600 F

Race motor a geçiş.. scooter danmı? eywahhhh

öncelikle selamlar..
    merttunax kardeşim in abisi senelerdir scooter kullanıyormuş
    scooterlar (maxi ler hariç) azami 100 km hız yaparlar
    ki o kilometrede de siz scooter ı değil scooter sizi kullanır
    onu yolda tutmak için çaba sarfedersiniz..

Racelerde kalkış ;600 lük bir race makina R ve RR serisi ise 1. vites de bu hıza ulaşabilir.daha yukarda 5 tane daha vites var.
    Race motorlar ile 1500-2000 devirde kalkış yapabilirsiniz. fakat 4000-5000 devirde de kalkış yapabilirsiniz. bilinçli ve kontrollü yapabilirseniz ne âlâ ama yanlışlıkla gazı fazla çektim gibi bir hata da motor bulunduğu yerden 15 metre ileriye 1,5 saniyede gidiverir... ( acaba önünüzde 15 metre boşluk varmı yoksa trafiktemisiniz.. )

Race lerde akselerasyon scooterların yaklaşık max. sürati olan 80 km den 160 kim hıza ulaşmanız sadece 3,5-4 saniyedir 600 lük bir race de.. 160 dan 260 km sürate 5,5-6 sn yede ulaşırsınız.
    yani scooter la kıyasla scooter 100 e çıkmadan (honda activa,beat baz alınmışdır) 600 lük bir race 260 a ulaşır (Honda CBR 600 RR baz alınmışdır)

Racelerde frenaj;race motorlar hız artımındaki ivmeyi hız düşürürken başaramaz
    buda belkide race motorların en büyük handikapıdır.
    race motorlarda tehlike anında durmayı düşünmeye fırsat dahi bulamazsınız
    çünkü alışma dönemini geçirdiğinizde race motorların duruş mesafesindeki uzunluğu farkedeceksiniz.
    bunun sebeplerinin başında lastiklerindeki desenin tipidir.
    race lastikleri süratte ısınmamaları için en az sürtünme yapacak şekilde tasarlanmıştır.
    fakat hızlanmaya yardım eden bu lastik tipi.. durma sırasında size yardım etmez ve kayma yapar, bu da duruş mesafesinin uzamasına sebep olur.. ( veya duramadan devriliverirsiniz..)
    yani yeni race cilerin kaza sebeplerinden biridir bu lastikler.. o iştah kabartan gözümüze hoş gelen lastikler.. ahh o lastikler ahh.

tabiki usta kullanıcılar ön ve arka fren kombinasyonunu ABS den (Anti Blocking System) iyi kullandıklarını biliyoruz ki yinede o tip sürücüler dahi fren yapmakdansa bana delik gösterin geçeyim derler..
    tabi o derece iyi race sürücüsü olmak en az 2 yıl race kullanmayı gerektirir.
    Dünya race şampiyonunun günde 8 saat antrenman yaptığını ve 8 senedir race kullandığını biliyormuydunuz..

Race motor da kıyafet
    kesinlikle gravat veya papyon takmak gerekir (şaka tabi ki.. )
    kesinlikle takım olarak (mont pantolon veya tulum) giyilmeli; dirseklik, omuzluk, dizlik ve sırtlık olmalı, eldiven ( motorsiklet kazalarında en çok hasar alan bölgelerdir eller) ve bot ( ayak bileğini koruyan özel botlar ilk kazamda sağ ayak bileğim çıkmışdı ) ve tabi gerçek bir kask (çin malı 40-50 ytl lik kasklardan bahsetmiyorum örneğin Nolan marka)

Kıyafette Bilmeniz gereken en önemli şey bu full kıyafet bile sizi sadece asfaltta düşmelerinizden korur, 150 km ile bir otomobile arkadan çarparsanız bu kıyafetlerden bile mucize beklemememiz gerekli yani belli ölçülerde koruyacaktır tabi ama sonuçta zırh değil bunlar.

daha önceki yazımızda yazdığımız gibi 600 lük race motorların şakası olmaz..
    bu tip bir makinadan önce mutlaka en az 2 ay her gün 1-2 saat vitesli bir motor kullanılmalı

seçim sizin hayat sizin..

Ama tanımadığımız motorcuların bile kazaları görmek ve duymak bizim moralimizi
    bozuyor.. kimse kaza yapmasın emiiii
    Kazasız sürüşler dilerimm..
    Hız virüsü bulaştırdı bu motorsiklet denilen meret..
    ama doğayla teknolojiyi aynı anda yaşamayı da ondan öğrendim..

FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    naturalist verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
    Çok açıklayıcı ve bilgilendirici oldun.

SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    Yıllardır motor kullanıyorsa deneyim değilde belki mantık kazanmıştır nerde nasıl basılcanı bilir
    büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    cruiser hastası olmama rağmen; 2 gun once 600f ve 900rr kullandım. ikisi de bırbırınden karıka motorlar ve kesınlıkle bır tane alacagım.sahsen cok zorlanmadım tecrube olarak ilk defa race kullandım. ve yaklasık 1,5 senelık cruiser,enduru,scooter tecrubem var. olay denıldıgı gıbı kalkıs ve debrıyaj-vıtes ayarını ii yapmak.racıngler gercekten ucuyo
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Bu tabutları hiç anlamadım ve ısınamadım. O kadar beygir gücünün trafkte ne işe yaradığı ayrı. ihtişam ve sese gelince iyi bir chopper her zaman başkadır. Belki ben sürmeyi, hızı varyeteyi değil motoru nesne olarak sevenlerdenim.

Erudite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI ER-6N
    Alıntı wincih adlı üyeden alıntı
    @sppedygonzales

Racelerde iş sadece debriyaj-vites kombinasyonunda bitmiyorki. Çok güçlü makinelerden bahsediyoruz sonuçta (çinlileri saymayın) . Güçlü olmanız gerekli ki makineyi kontrol edebilesiniz Özellikle bel ağrılarına talimli olmanız lazım. Race yerine chopper falan alsa daha iyi olur cruiser yada enduro dfa olabilir. Race kullanmak öyle göründüğü kadarda kolay değildir. (125 liklerden lerden bahsetmiyorum onlara race denmez zaten).

Güçlü olmak gerekiyor doğru ama cruiser ( burada chopper denilen) motosiklet türü bel kısmına race den daha fazla yüklenir. Dik oturduğunuzdan dolayı. bel sürekli baskı altında olur ve tecrübesizseniz bu inanılmaz bir ağrıya dönüşebilir. Çoğu cruiser kullanıcısı motosiklete beli ile yön vermeye çalıştığından dolayı 7-8 viraj sonrasında ağrı hisseder. Özellikle kullanılan cruiser Suzuki introduer 800 cc gibi bir motorsa (250 kg olması gerekiyor eğer yanlış hatırlamıyorsam) ve bu motora özel direksiyon hareketleri ile değilde bel ile yatırmaya çalışmak. viraj çıkışında tekrar 250 kg ı bel gücü ile kaldırmaya çalışmak ne kadar belimize zarar verir sizde tahmin edebilirsiniz. race de ise dik oturmadığınızdan dolayı aynı ağırlık bel, kollar ve vücudun büyük kısmına dağıtılarak bel kısmına yapılan yükleme azalır. Eğer bildikleim yanlışsa abilerimiz düzeltsin lütfen...
    Everything goes the way it should...

N_O_S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alsın baba bişe olmaz rahat ol:D
    YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
    HONDA FAN ..!

merttunax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    naturalist Çok güzel anlatmışsın, diğer arkadaşlar sizin de yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Uzun süredir scooter kullandığı için dengesi ve fren kullanımı oldukça iyi olarak gözlemledim (scooter' da)
    Bir yandan kullanabilir diyorum (kullanır kullanmasına) Ama çabuk gaza gelir. O yüzden korkuyorum deneyimi olmadığı haliyle çok kötü kazalar atlatabilir. Ona chooper falan önerdim ama biz race 'ciyiz falan dio nası ikna ediceğim bilemiyorum.
    Bu arada boyu uzun ve kilolu race kullanması (ağrı falan yaparmı?) Vücudu nasıl etkilenir.
    Race kullanırken korumalıklarını kullanacağını zannetmiyorum (tembeldir de) ama bakıcaz çaresine.
    Kaza Anında Sizi Korur...

mustafayazici33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ TİGRİNA 100
    bende bir tane racıng almak istiyorumm uafklıktan belli şuan elimde 100cc var 250 hyosung gt alacam saol biz bilğilendirdiğin için

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler