Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

RacE motora geçiş

Motovento
    REKLAM ALANI
    watergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Race motorlara oldum olası ısınamadım.
    Sebebine gelince;
    hava atma motoru.
    Kullanım şekli çok yorucu. Kollar ilerde, Kafayı sürekli dik tutmalısın kesinlikle bol miktarda kulunç yapar.
    Yüksek cc li endurolar varki şimdilik hayalimi bunlar süslüyor. Oturuş pozisyonu itibarı ile çok rahat. Çok oturaklı bir havası var. Dolayısı ile kullanıcısına da bu ağır havayı yansıtıyor. Saygı uyandırıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kendi adıma yazıyorum:Ben yapmam.

Mayday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı merttunax adlı üyeden alıntı
    naturalist
    Race kullanırken korumalıklarını kullanacağını zannetmiyorum (tembeldir de) ama bakıcaz çaresine.
    Korumalar tam olmadan racing motorun üstüne cıkıp 5 m bile gitmeyi dusunmesin.)

scooter tecrubesinin bence en fazla bisiklet tecrubesi kadar faydası var race için.

ben scooterda kendimi guvende hissediyorum. tecrubem var.

chopper da tecrubem yok ama yinede kullandıgımda guvende hissediyorum.

fakat bir kere race'e bindim, sudan cıkmıs balık gibi oldum. diğer tecrubelerin hiç faydasını hissetmedim.

korumasız ustune bile oturmam. en basitinden az fazla gaz verip arka tekeri kaydırıp bile kotu dusebilirsin. 125 cc bir race alsın baslamak için, yada 250 cc naked bir motorda olabilir.
    Gece iyi uyumak için, gündüz uyanık durmak gerekir.

zxalper 6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yzf600
    arkadaşlar benim hiç vitesli motosiklet deneyimim olmadan yzf600 üzerinde vitesli motosiklet kullanmayı öğrendim ama hiç kimseye tafsiye etmem

naturalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLR 650, Husaberg 650 fs ,CBR 600 F

her tür ün ayrı bir güzelliği var dostlar

Motor Türleri ve kullanım amaçları
    Scooter:
    Pratik ve kısa mesafe için idealdir ekonomikdir. (örneğin honda aktiva, honda beat, pieggio skipper, vespa Et4 v.s.)

Maxi Scooter:
    scooter a ek olarak konforludur ve uzun yola yatkındır. bozuk yolda ve asfalt dışında küçük ebad lastikleri yüzünden tehlikeli olabilirler. Fazla pratik değillerdir. ama yormazlar, 2-3 saat nonstop gidebilir ve fazla yorulmazsınız. (suzuki burgman,honda silwerwing,aprillia atlantic, nexus,yamaha majesty v.s.)

Enduro/Turing:
    aslında town and country yani şehir ve şehirdışı kullanımı içindir.
    yüksek kiloları trafikte yormasına rağmen uzun yolda harika işler başarırlar hatta yarı Off road dırlar yani asfalt dışındada sürüş zevki sunarlar. (honda africa twin, bmw f650, yamaha tenere,kawasaki KLR v.s.)

Kross:
    sadece off road içindir yani asfaltdışında toprak, kum ve çimen de çok işe yararlar ama asfaltta yüksek yapıları vibrasyonlu motorları ve aşırı dişli lastikleri ile eziyet olurlar. (suzuki RM250,kawasaki KDX200, KTM EX 125 v.s.)

Chopper Cruiser:
    Yüksek torkları ve konforlarıyla göz dolduran chopperlar özellikle uzun yollar için tasarlanmışlardır. şehir içinde ağır kiloları sebebiyle yorucu olurlar. (Harley Davidson V-Rod, Yamaha dragstar, Kawasaki EN500, suzuki intruder vs.)

Race:
    adındanda anlaşılacağı gibi yarış tipi motorlar. tek amaçları yukardaki YBR li arkadaşımızın dediği gibi hava atmak değildir. bu tip motorların tek yapılış amaçları vardır asfalt yolda sürat. trafikde dur kalkda yorucu olurlar. sert süspansiyonları sebebiyle uzun yolda bile 2 saat yolculuk dan sonra dinlenme ihtiyacı duyarsınız. hatta sürekli gaz çekerken motorun üzerinde durabilmek için ellerinizi sıkmakdan bileklerinize ağrı girer

Yeni bir tür (naked) :
    Hem asfallat hız yapabilen hemde asfaltdışı yollarda yol tutuş gösteren yeni bir tür doğdu çaktırmadan aslında ilk başta race lerin çıplak ve ucuz modeli olarak üretildiler ama bu aralar lastik ve süspansiyon sistemleri her yola uygun hale getirilmeye çalışılıyor. asfaltta race e yakın performans asfalt dışındada enduroya yakın performans sergileyebiliyor bu keratalar, (örneğin kawasaki ER-5, ER-6, f750, Honda CBF 500, Suzuki GSR 600, yamaha FZ-6 v.s.) fiyat olarakda fazla uçuk değiller. (benim tercihim bu türdür)

Gördüğünüz gibi; yok race iyidir yok scooter iyidir denilemez... Çünki kategorileri ve kullanım amaçları farklıdır..nasılki As-900 kamyonmu iyi yoksa anadol kamyonetmi diyemeyeceğimiz gibi şu tür daha iyi gibi bir yorum yapmak yanlış olur.

Önemli Not:
    Size bir dost tavsiyesi yeni bir motor almadan önce kesinlikle kullanın o motoru, yani ben cruiser leri beğeniyorum diye cruiser almam öncelikle 1 saat civarı kullanır denerim bana uygunmu değilmi diye. motorsikletler arabalardan farklı olarak sevilmek isterler yani bindiğiniz motoru sevmeli ve ona ısınmalısınız ki yolda bütünleşebilesiniz, onu elbise gibi giyebilesiniz.

Her türün yeri de ayrı, güzelliği de kötü yanlarıda..

O yüzden 5 tane motorum var, sermayeyi motorlara bağladık.
    Hız virüsü bulaştırdı bu motorsiklet denilen meret..
    ama doğayla teknolojiyi aynı anda yaşamayı da ondan öğrendim..

merttunax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    naturalist Yine çok güzel anlatmışsın ama o da diyor ki "herkesin hayali vardır, benim de güzel bir race motorumun olması" Ben de race kullanıyorsa güvenli ve tecrübeli bir geçiş yapması veya öğrenmesi. İlk olarak küçük bir vitesli motorla başlasa fren debriyaj kombinasyonu açısından ama söz dinlemiyor bekliyoruz. Arabayı satılığa çıkardı satılırsa race alır kesin Herkese teşekkürler
    Kaza Anında Sizi Korur...

V&B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYUSONG GV 650 dermişim :)
    naturalist ben siteye 2 gündür üyeyim ve bu kadar açıklayıcı ve güzel cevap yoktur herhalde eyvallah.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler