YBR CBF den 600 lira fazlaya satılırsa yamaha bu sene YBR satamaz.
YBR CBF den 600 lira fazlaya satılırsa yamaha bu sene YBR satamaz.
Motosiklet fiyatları yüksek. Çünkü ÖTV var. Yat satışlarında ÖTV sıfırlanmış. Yat alsam işe gidip gelmede sorun olur mu acaba?
Yamaha standinda da tracerlarin 2016 modellerinin tukendigini soylediler. Halbuki bayiler telefonda oyle soylemiyorum.
Ne yapmak istiyorlar anlamadim, 2017 i kitleme derdindeler heralde yuksek fiyattan.
Bir gün tracer 700 alabilir miyiz acaba.
G310R fuardavardı..yetkilisi 25 bin lira civarı olacak dedi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------
Satılacak; fuarda HRC renk şeması ile vardı,fiyatı 50bin lira olacak dediler, içimden Ohanesburg dedim-tüydüm.
The Power of The Dreams.
yzf r 125 abs fiyatı nedir öyle 19.250 tl. R25 daha ucuz.
Fiyatlandirma mekanigini son kullanicinin dimagi kaldirmamasi normal.
Burada enteresan seyler devreye giriyor. Simdi mesela Honda dunyanin en cok motosiklet satan ureticisi. Dolayisiyla akan gelir acisindan hammaddeye ve motosiklet uretimi icin ihtiyaci olan meteryallere en ucuz ve kolay erisimi olan firma. Senin boyle bir firmayla yarisabilmen icin ucuzluktan farkli kulvarlarla karsina cikman lazim, fakat adamlar devamli yeni bir satis yaratacak olanaga ulasiyorlar (DCT teknolojisi gibi).
Dolayisiyla Japon pazarinda Honda karsisinda Yamaha, Kawasaki, Suzuki gibi firmalar yalnizca farkliliklariyla fark yaratmaya calisiyorlar (Yamaha burada en radikal tasarima sahip denenmemis yollari deneyem motorlarla karsimiza cikarken Suzuki daha cok mecbur kalmadikca eski sistem iyidir, eskiyi sevenlere kafasiyla gidiyor).
O yuzden mesela ayni teknolojilere sahip R1M 110 bin liralar fiyat bicilirken Honda 1000rr SP yalnizca 84 bin. (yalnizca kismi yamahaya kiyasla)
Velhasilkelam konumuza donelim, Yamaha globalde oldugu gibi Turkiye'de fiyatlandirma yaparken yalnizca, yalnizca ve sadece kazanacagi paraya bakiyor. Kur ve OTV umrunda degil. Sattigi motordan elde ettigi gelir gecen senekine gore 50 kurus bile dusuk olursa onlar icin buyuk olay.
Motosiklet sektoru otomobil degil, bir zarari baska bir acidan kompanse edemiyorlar. Sattilar, sattilar. Satamiyorlarsa o ulkeye motor satmakla ugrasmaz cekilirler.
Ve ilginctir, tum sikayetlerinize ragmen fuarda peynir ekmek gibi son akillara zarar fiyatlarla motosiklet satmaya devam ediyor japonlar.
Bu sene 0 alinmis motorlari yollarda gezerken gorerek inanabilirsiniz.
Bmw bu sene fiyatları Arjantin Pezosu üzerinden satış yapacak.
7.000 TL ye herkes 1000RR alabilir, hadi herkes 1000RR için Evet desin
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
Amerika'da 2017 Model Motosikletler ve Fiyatları
Bu da bir motovlog arkadaşımızın değerli paylaşımı ,bize Türkiye fiyatlarıyla karşılaştırma şansı sunmuş, emeğine sağlık diyorum.
Örnek vermek gerekirse CBR600R 'ın Amerika satış fiyatı 11.800 $ yani ''42,600 TL '' . Türkiye satış fiyatı ise 46.400TL
https://www.youtube.com/watch?v=Dx9A5be0rFY
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)