Bende sen gibi bi kaç harifi yanış dediğim için sana gözlük ve lens ibaresi koyucaz dendi sebeb sa gözüm uzağı net görmüyor yani ufak harfleri o zamana kaar farketmemiştim sol gözüm net görmesinden dolayı
Sonra ne yaparım diye bakınırken kurs gözüm sağlam diyorsan git göz doktoruna gözlerini ölçtür dendi gittim haketende bi gözüm de uzağı bulanık görme sorunu varmış kısaca tenbelik deniyor
e tmm dedim ehliyetime yazdırdım saten şöyle bir durum var gözleriniz çok kötüyse ehliyet verilmiyor hafif görmeyi engel varsa sana gözlük veya lens kodu olan ehliyetine 01 kodu yazılıyor
Velhasıl ne gözlük kulanıyorum nede lens bu zamana kadar polislede işim olmadı kaza gibi sorunlarlada işim olmadı tirafikte te saten dikkatli olursan polis durup dururken gözlüğün nerde lan lensin nerde falan fıstık diyorsa emin ol o sana o cezayı kitlicek boşuna kıpraşma vursun geçsin tadını almaya bak
Olmadı aracında bagajında bi gözlük veya lens bulundur polis sorduğunda gözlerim dinlendirmek için çıkardım dersin
Bu saten sonra o rapor gitti ve devlet bilgileri arasına işlemiştir sildirmek için ameliyat olup sağlam belgesi veya uzman doktorlardan sağlam belgesi alman gerekiyor
Dediğini yap olursa haber et