KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Bazı arkadaşlar dövecek gibi yorum yapmış, ben buraya zaten fikir almak için açtım konuyu, bi zararını görürmüyüm diye. Bazı arkadaşlar bana burda saydırırken, ben raporumu ve evraklarımı polise veriyordum. Hiçbir değişiklik de yapmadım. Bu başlığa çok efendi abilerimiz de yazmış, simsar, herşeye saldıran adam da yazmış. Sağlık olsun. Burda evli barklı insanlar, temiz bir ortam var diye ben bu yazı mı alttan aldım. Kimseye de eyvallahımız yoktur, alttan almayız.
Pampaleyta git bi göz muayenesi ol. Senin yazıyı okudukca abim aklıma geliyor.. Aynı tepkileri verdi kavga dövüş ama artık gözlük sahibi. Gözlüğü kabullenmesi 2 sene sürdü.
Yada git bi hastanenin radyoloji bölümündeki insanları gör şükret haline. Gözlük dediğin nedir.
Belki o an tansiyonun düştü yada yükseldi göz kararması oldu okuyamadım eyvallah . Belki de gözünde gerçekten sorun var rapor doğru da olabilir .
Takintili bı insan olabilirsin bu gözünün bozulmayacagi anlamına gelmez . Lens alıp muayene olma anca kendini kandirirsin . Tekrar muayene ol ve gözün tekrar bozuk çıkarsa kullan gözlüğü olay bu kadar net .
kardeşim şimdiden sonra yapabileceğin bişey varsa üzerine git.....
yoksa sende kendi dilinle biryerlerden trafikten veya sürüş brosundan izin koparırsın ..
ben gözlük kullanıyorum kartımda gözlük veya lens yazıyor yıl oluyor ben alalı yeni ehliyetlerde sistem nasıl bilmiyorum ama..
tekrar kontrole başka doktora gitmeni tavsiye ederim eğer ufalta olsa miyopluk veya hipermetropluk varsa o cihazı kullan derim.. (pişman olmaman için )
3 metreden 1.3 mm boyundaki P ile R harfini zor ayırt etti diye adama gözlük verip ehliyetine yazacak.Niye gözübozuk diye.Gözü sağlam olanlar koskaca motorsikleti görmüyorlar.Bu bozukluğunda bir seviyesi olmalı.0,50 gözlük takan biri belki yaptığı iş sebebiyle çok çok iyi görmesi gerekiyordur.Trafikte bu kadar keskin bir görüşe ihtiyacı olmaz.
Abi olan oldu artık napalım ehliyette gözlüklü yazacak. Ama ben cidden söylüyorum, sağlıklı bir insan gözü o tabelanın en altındaki yazıları biraz zor okur. Çünkü çok ufak. A b diyemez de, a mı b mi falan der. Ben bu durumun doktordan doktora değiştiğine inanıyorum, mesela şuan sağlam raporu alan bir aday, başka bir doktora gitse belkide adam olur vermeyecek. Arkadaşım bana ben hiç böyle sorun yaşamadım diyor üstelik 1 derece miyop varmış. Bugün sırf bu yüzden yanına gittim, çarşıdan uzaktaki bi yazıyı okuttum ona zor okudu. Sen göster bana bi tane dedim, ben daha rahat okudum. Neyse abi konu uzamasın, ters adama denk geldik işler ters gitti. Vardır bunda da bi hayır.
Valla hocam benim en büyük tavsiyem göz doktorundan önce bir psikoloğa görünmen.
Böyle ufak birşeyi bile takıyorsan, emniyet şeridinden gidip gidip, önüne araç çıkınca senin önüne kıracak olan arabaya da takmayacak mısın?
Sağı boş iken çekilmeyip, en sol şeritte giden, sen sağlamak istediğinde o da gaza basan adama da takmayacak mısın?
Günlük lens alıp göz doktoruna gidince adam sana çıkart lensleride öyle bakayım diyecek. Eee ne oldu lens?
bütün derdin bu olsun be arkadaşım )
yeni ehliyetlerde eskisi gibi gözlük lens yazmıyor rahat ol
Memeleket öyle bir halde ki kimse en ufak sorumluluk almıyor. Doktor R'nin çizgisini göremeyip P demenizi önemsemedi ve size sağlam raporu verdi. 2 gün sonra kaza yaptınız, nasılsa sizi göz muayenesine gönderdiler. Gözde çok hafif görme kusuru buldular. Devlet hesabı kimden sorar? Sizden mi, sağlam raporu veren doktordan mı? Size deseler ki şu ürünlere kalite kontrolü yapın, kusursuz dediklerinizden birinde kusur çıkarsa size ceza yazacağız, inanın boyasında renk tonu olanı bile çürüğe ayırırsınız.
Öte yandan, 3 metre ötedeki R'nin kuyruğunu göremeyip P demenin ne önemi var derseniz. O kısmı yasayı çıkaranlara soracaksınız. Doktorun görevi muayeneyi yapmak ve muayenenin yasada yönetmelikte karşılığı neyse onu uygulamaktır. Yasa koyucular derse ki o kadar küçük kusuru olanlar gözlüksüz kullanabilir, doktor da gözlük vermez. Onun için, uygulama yanlışsa, kuralı koyandır muhatabınız, uygulayan değil.
Yasayı net koymayınca iş doktorun insiyatifine kalıyor.O zamanda doktordan doktora fark olduğu için doktorun sorunu haline geliyor.
Ben doktor olsam bu devlet sisteminde sıfır risk alırdım, ne yalan söyleyeyim.
Ortaokuldan beri gözlük kullanırım. İleri derecede miyop ve astigmat var. Motorda lens kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir polis gözlük sormadı.
Öte yandan düzgün ışıkta küçük göz kusurları los ışıkta katlanır. Şahsen gece veya akşam üstü trafikte tabela okumakta zorlanıyorum gözlükle bile. Tavsiye istersen bence doktor ne öneriyorlar yap.
His degil gercek. Nasil desem... yaslilik ta diyorlar
Ehm. Yasa bagli akomodayson zorlugu diyelim, de daha bilimsel olsun
Artik bir yakin gozlugu edinmenin vakti gelmis... Eninde sonunda hepimizin kacinilmaz sonu.
Basligi acan arkadasa gelince:
Lafi o kadar evirip cevirdiginize gore sorun sizde. Bu arada, goz doktoru gozunuzde lens oldugunu o koca odanin diger kosesinden de farkeder, sonra aciklayamazsiniz kendinizi... Tereciye tere satmaya gerek yok degil mi.
Lenstede numara vardir bence gozunde sikinti olan biri olarak soyluyorumki goz doktoruna git ve muayene ol gozundeki sikintiYa gore doktor sana ya gozluk verecek yada saglam raporu verecektir. Merak etme 0.25 yada 0.50ye kadar bence gozluk vermez. Alirsin saglam raporunu ayrica o kucucuk harfler yol kenarindaki tabelalarin uzaktan gorunmus halleri....
Gözün 0 numara olabilir ama herhangi bir ışık bozukluğu olabilir, ben sırf bu durumdan dolayı kolormatik kullanıyorum. Ama öyle pis pis kahverengi vs olan değil. çok güzel bir rengi var ve gözüm bozuk olmasa bile kullanmak istediğim bir çerçevem var.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Yeni rapor alman sıkıntı olmuyor sonucta yandi caldirdim yirtildi denize uctu ruzgar aldi goturdu diyerek yeni rapor aldim diyebilirsin zaten kimse de raporda ne yaziyo diye bakmiyo rapor geldi mi onune geldi bitti gitti.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)