Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ankara'dan arabayla fuara gidip aynı gün dönelim mi?

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar,

Ankara'dan otomobille fuara gitmek istiyorum. Birkaç sorum olacak

1- Sizce 1 gün içerisinde fuar gezilebilir mi ? sabah açılışla girsek akşama kadar gezsek yeterli olur dimi süre.

2- Bana eşlik etmek isteyen yol masraflarımı da paylaşacağım biri var mı? Ankara'da bu aralar işsizim yoksa direk misafir etmek isterdim... Cuma günü diye düşünüyorum cts. de olabilir ama pazar olmaz. Gece çıkıp kapılar açılınca girip akşam üstü tekrar döneceğiz. (Aracım lpg li az yakar toyota yaris kış lastiğim de var

3- Bilet almadık herkes kapıdan alabileceğimizi yazıyordu oralara kadar gelip kapıdan alabiliriz sanırım dimi. internet çıktı vs. uğraşmak istemiyorum.

Gitmeyi düşünenler var ise özelden mesaj da atabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Haftaiçi;
    Valla hocam Asya-Avrupa yönünü haftaiçi trafiksiz geçeceksen köprüden 06.30 dan önce geçmelisin. 06.31 de geçersen tıkanırsın 1 saatte geçemezsin. Hele şimdilerde devletimiz taşıtları geçiş garantisi verdiği avrasya tüneline yönlendirdiği için ek şeritleri kaldırdı. Köprüler felç.
    6.30 da köprü geçişi için minimum gece 1 de yola çıkacaksın ve 7 gibi fuarın karanlık kapısında olacaksın. Yoğun, kalabalık, uğultu ve 4-5 saat ayakta yorularak fuarı tamamlayacaksın. Haftaiçi fuardan kontağı çevirip, İstanbul'dan çıkman net 1,5-2 saat. Minimum. Üzerine de bi 5 saat Ankara'ya. Bitersin.

Haftasonu;
    Köprüden 7.30 gibi geçip 8.15 gibi fuarda olursun. Akşam 16.00 gibi fuarın biter ve yalnızca haftasonu arabayı çıkartanlar ve hergün arabayı çıkartanların oluşturduğu İstanbul trafiğinin zirve yaptığı "Cumartesi trafiği" ne girersin. İstanbul'dan çıkman 2-2,5 saat. Net. Asla daha az değil.

Yani fuar konumu itibariyle Sefaköy-Yenibosna-Şirinevler gibi yalnızca 01.30-05.30 saatlerinde trafik olmayan biryerde bulunuyor. Arabayla gelecek başka arkadaşlar varsa gelmeyin. Ağlarsınız. Motorla gelinirse başka.

Uçakla gelemeyenler otobüsle gelebilir ama o da meşakkatli. Zaman iyi ayarlanmalı. 3. köprünün saçma sapan güzergahı var ve bağlantı yolları bitmemiş. Ceza yenmesine rağmen, ağır vasıtalar yine de 1. ve 2. köprüleri kullandılar. Geçiş garantisi verildiğinden devlet yasağa uymayanlara 800 lira ceza kesiyor. Bu durumda otobüsler, şehrin ortasında bulunan otogara gitmak için, Riva, Garipçe gibi saçma sapan yollardan fazladan 40-50 km dolanarak otogara varıyorlar. Bu da zaman kaybı oluyor ama yine de yolcular için, saati ona göre ayarlanıp denenebilir. Hemde hiç geçmediğiniz ve hatta İstanbul'da bile oturmadığınız halde geçiş garantisi verildiğinden parasını ödediğiniz köprüyü de görmüş olursunuz.
    Mengu16, Kızıl pars ve GezeGeze bunu beğendiler.

Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haftaiçi;
    Valla hocam Asya-Avrupa yönünü haftaiçi trafiksiz geçeceksen köprüden 06.30 dan önce geçmelisin. 06.31 de geçersen tıkanırsın 1 saatte geçemezsin. Hele şimdilerde devletimiz taşıtları geçiş garantisi verdiği avrasya tüneline yönlendirdiği için ek şeritleri kaldırdı. Köprüler felç.
    6.30 da köprü geçişi için minimum gece 1 de yola çıkacaksın ve 7 gibi fuarın karanlık kapısında olacaksın. Yoğun, kalabalık, uğultu ve 4-5 saat ayakta yorularak fuarı tamamlayacaksın. Haftaiçi fuardan kontağı çevirip, İstanbul'dan çıkman net 1,5-2 saat. Minimum. Üzerine de bi 5 saat Ankara'ya. Bitersin.

Haftasonu;
    Köprüden 7.30 gibi geçip 8.15 gibi fuarda olursun. Akşam 16.00 gibi fuarın biter ve yalnızca haftasonu arabayı çıkartanlar ve hergün arabayı çıkartanların oluşturduğu İstanbul trafiğinin zirve yaptığı "Cumartesi trafiği" ne girersin. İstanbul'dan çıkman 2-2,5 saat. Net. Asla daha az değil.

Yani fuar konumu itibariyle Sefaköy-Yenibosna-Şirinevler gibi yalnızca 01.30-05.30 saatlerinde trafik olmayan biryerde bulunuyor. Arabayla gelecek başka arkadaşlar varsa gelmeyin. Ağlarsınız. Motorla gelinirse başka.

Uçakla gelemeyenler otobüsle gelebilir ama o da meşakkatli. Zaman iyi ayarlanmalı. 3. köprünün saçma sapan güzergahı var ve bağlantı yolları bitmemiş. Ceza yenmesine rağmen, ağır vasıtalar yine de 1. ve 2. köprüleri kullandılar. Geçiş garantisi verildiğinden devlet yasağa uymayanlara 800 lira ceza kesiyor. Bu durumda otobüsler, şehrin ortasında bulunan otogara gitmak için, Riva, Garipçe gibi saçma sapan yollardan fazladan 40-50 km dolanarak otogara varıyorlar. Bu da zaman kaybı oluyor ama yine de yolcular için, saati ona göre ayarlanıp denenebilir. Hemde hiç geçmediğiniz ve hatta İstanbul'da bile oturmadığınız halde geçiş garantisi verildiğinden parasını ödediğiniz köprüyü de görmüş olursunuz.
    Kesinlikle katılıyorum hocam, ama eldeki imkanlar bu şekilde istanbul'da bir dönem çalıştım trafiğini çilesini hiç özlemesem de gözümün önünde hala...Ama yılda bir fuar oluyor onda da katlanacağız hep iş için çektik trafiği şimdide kendimiz için çekelim. Köprüyü daha kolay geçmemiz için verdiğiniz saatler çok faydalı oldu. Buradan o şekilde çıkıp en kötü fuara yakın bi yerlerde çay çorba içer öyle geçeriz. Motosikletim şu an yok o yüzden o seçeneği de kullanamıyorum. Otobüs uçak bana daha eziyet geliyor emir komuta bende olan araçlarda daha mutluyum. teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Motosikleti
    Pulsar RS 200
    Hocam merhaba isabet oldu bende gitmeyi düsünüyordum otobüsle zaman kaybetmek falan kararsız kalmıştım birde arkadaşım var birlikte gidebiliriz

Alıntı ak.emre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam merhaba isabet oldu bende gitmeyi düsünüyordum otobüsle zaman kaybetmek falan kararsız kalmıştım birde arkadaşım var birlikte gidebiliriz

hocam özelden mesaj attım size

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Git gel 800 km uzun mesafe
    Bence bi tane de yedek şoför olmali
    GezeGeze bunu beğendi.

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Git gel 800 km uzun mesafe
    Bence bi tane de yedek şoför olmali
    fazla hocam karşıya geçeceğiz bide ist. trafiği üstüne ben çalışırken aynı gün bir çok kez gelip gittim sohbet güzel olsun yeter

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Umarim sıkıntı olmaz
    Ben olsam sabah 6 da yola çıkar 11:30 12 gibi fuara girerim
    Trafik zaten hep var

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Arkadaşlar hepinizin bilgisine: bu sene BİLETİX den başka bir yerden fuar bileti temini imkansız diye duyduk, okuduk.
    Bu sebepten bilet problemini damadıma yükledim. Sağolsun hem bana hemde kendisine biletixden elektronik ortamda biletlerimizi
    aldı. Benim 8. onun ilk fuarı. 4 ay önce de motosiklet ehliyetini aldırtdım. Bundan böyle damadımda ikitekerci. Fuar biletlerinizi garantiye almadan yola çıkmayın derim. SELAMLARLA.
    zekeriyaimam bunu beğendi.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Ben olsam trenle gelirdim.
    Bildiğim kadarı ile trenle pendiğe kadar geliniyor,

oradan metro - marmaray - metro ile yaklaşık 1 saat sürede, trafiğe girmeden fuara ulaşılabilir,
    aynı şekilde de dönülür.
    GezeGeze bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Hocam sana kısa ve net söyleyeyim Sabah 9 da gir Öğlen 2 de hepsini gezmiş oluyor + zaten yoruluyorsun. Ha Gösteri izlerim dersen 4 ü bulur en fazla. Akşam çıksan kısa sürede Ankaradasın.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    koştur koştur bir günde 12 saat araba kullanarak fuar organizasyonu yapmak iyi değil.
    komünist işi de olsa bu şartlarda tren iyi tercih olur.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    İstanbul raylı sistemler ağı haritası: http://www.marmaray.gov.tr/link/sefer/agharitasi/32 (Resimdeki yazıları okumak için linke tıklayın).

Fuarın kapısına kadar arabayla gitmek yerine raylı sistem değerlendirilebilir.

Gerçi, bir kaç kişi için düşünülecek olursa, o kadar aktarmalı raylı sistemin maliyeti, otopark ücreti vs... LPG ile Ankara'dan İstanbul'a geliş gidiş toplam maliyetinizden daha çok tutabilir...

Avrasya Tüneli ile de köprüler yerine denizin altından geçilebilir: www.avrasyatuneli.com/

Bence 2 günlük bir seyahate dönüştürmek daha iyi. Yer altı, yer üstü yeni yatırımları görmüş olmak, üstünden geçmek, gelmişken İstanbul'u da gezmek adına...

Köprü trafiğine gündüz vakti girmeye cesaret edecek olanlar her türlü gıda ihtiyaçlarını, insani ihtiyaçlarını, otomobillerinin yakıt ihtiyaçlarını, telefon şarjı vs. temizinden bir 3 saat için önceden planlamış olsunlar... Otomobil için, 3 saat rölantide çalışsa yetecek kadar depoda benzin, mazot, lpg neyim olsun

İstanbul'a hoşgeldiniz
    68charger bunu beğendi.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Ben de Ankara'dan otomobille geleceğim. Fuara sadece bir kez geldim onda da metroyu kullanmıştım. Şimdi Cuma sabahı erkenden çıkıp öğlen saatlerinde fuara giriş yapıcam, fuar merkezinde otopark var mı ? araba orda problem olur mu ?

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    1 Gece konaklamadığınız sürece bu geziniz çileye dönüşür benden söylemesi..

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de Ankara'dan otomobille geleceğim. Fuara sadece bir kez geldim onda da metroyu kullanmıştım. Şimdi Cuma sabahı erkenden çıkıp öğlen saatlerinde fuara giriş yapıcam, fuar merkezinde otopark var mı ? araba orda problem olur mu ?
    Otopark var yer de olur muhtemelen. Alan geniş.
    Sorun daha çok trafik ile ilgili.

Fuardan birşeyler alıp taşımayı düşünenler haricinde oraya araba ile gitmeyi tavsiye etmem.
    Kısacası mecbur değilseniz araba ile gelmeyin derim.
    chopperrider bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

caucasian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 honda cbr 500 r
    2014 te şöyle bir yol izlemiştim cumartesi sabah 4 ankara çıkış 9 yenibosna koçtaş avm otoparkına arabayı parket. Metroya geç iki durak sonra fuar merkezi. öğleden sonra 3 gibi fuara doymuş bir şekilde ayrılış. Metroyla araca geç ordan çengelköye börek ve çay içmeye 7 gibi istanbuldan ayrılış 1 gibi ankara hayalleerr rüyalaaarr

Motosikleti
    Bajaj pulsar 200ns
    Fuar ile ilgili konu açılınca ben de ilişeyim şuraya

Bursadan cuma günü için fuara gidicek varmıdır. Sakarya içinde aynı şekilde.. Bla bla car ile gitmeyi düşünüyorum bulamassam ama erken saatlerde giden yok şimdilik

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)