Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

zorunlu trafik sigortası olmayan motorsiklet alma

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha MT-125
    arkadaşlar selam, bugün 2.el 125 cc bir motorsiklet bakmaya gittim. elemanla anlaştık, kapora verdim. yalnız trafik sigortası olup olmadığını sormayı unuttum. eğer sigorta yaptırmamışsa, noterde devir işlemine engel olmadığının bilincindeyim. ama aracı satın alıp ve devir işlemini resmi olarak tamamladıktan sonra kendi adıma sigorta yaptırmaya gittiğimde satan arkadaşın sigorta yaptırmamasından dolayı olabilecek olan herhangi bir cezayı da maddi olarak üstlenmiş oluyor muyum?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    sigortası yoks devir alamazsın zaten aracı alır almaz sigorta yaptırmak zorundasın

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Hayır diye biliyorum.

KumanBayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125 --> Pulsar 200 NS
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sigortası yoks devir alamazsın zaten aracı alır almaz sigorta yaptırmak zorundasın
    İstanbul'un dediği gibi sigortasız devir alamazsın

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Yanlış bilgi vermeyin kim diyor sigortasız satış olmaz diye.!!

Yeni satış yapılmış arac ise1 ay içinde geçici ruhsatla sigorta yapmadan satış yapabilirsin.

Eğer ruhsatı var mevcut poliçesi bitmiş ise yenilemeden satış yapabilir.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Sigortasız araç satın alınabilir. Satıştan önce karışılan herhangi bir şey satış tarihinden sonra alıcıyı bağlamaz.

Muayene bitik ise satış yapılamaz. Muayeneyi yaptırmak içinse sigorta lazım.

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Sigortası olmayan aracın satışı yapılır aracı alan kişiye herhangi bir ceza uygulaması yoktur

Muayene si biten aracın satışı olmaz önce muayene si yapılır satış o zaman gerçekleşir

Muayenesi olmayan aracı muayene yaptırmak için sgorta yaptırma zorunluluğu vardır

İşte böyle süre gelen bir durum
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

Ergün Er. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araştırıyor..
    Alıntı erynyes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selam, bugün 2.el 125 cc bir motorsiklet bakmaya gittim. elemanla anlaştık, kapora verdim. yalnız trafik sigortası olup olmadığını sormayı unuttum. eğer sigorta yaptırmamışsa, noterde devir işlemine engel olmadığının bilincindeyim. ama aracı satın alıp ve devir işlemini resmi olarak tamamladıktan sonra kendi adıma sigorta yaptırmaya gittiğimde satan arkadaşın sigorta yaptırmamasından dolayı olabilecek olan herhangi bir cezayı da maddi olarak üstlenmiş oluyor muyum?
    Sigortasız Araç Satışı Yapılır mı?
    -Aracın sigortasının olmaması satışa engel değildir. Yalniz araci alir almaz trafige cikarmadan önce sigorta yaptirmaniz gerekir.

Daha once sigorta yapilmadigindan dolayi ceza , faiz yada zamli fiyat uygulamasi gibi bir durumla karsilasir miyim?
    -Motoru satin almadan once mutlaka bu durumu bir sigortaciya danismakta fayda var.

KumanBayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125 --> Pulsar 200 NS
    Yanlış biliyormuşum

Motosikleti
    bajaj pulsar 200 NS
    Sigortasız satışı alırsınız ama emniyetten ruhsatı alamazsınız.

Mr.Bold - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı ViraneDervis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sigortasız satışı alırsınız ama emniyetten ruhsatı alamazsınız.
    aynen katılıyorum
    Harbi Motorcu ;)

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    emniyetten ruhsatı alma durumu hiçbir şekilde önceki sahibinin sigorta yapıp yapması ile bağlantılı değildir. Önceki sahibi sigorta yapmadı diye kimse size zamlı fiyat VEREMEZ!

Ama motor sigortalı yada sigortasız olsun ilk 10 gün sigortasız gezebilirsiniz ve 1 ay içinde sigorta yaptırmazsanız ruhsatınız çıkmaz
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Motosikleti
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emniyetten ruhsatı alma durumu hiçbir şekilde önceki sahibinin sigorta yapıp yapması ile bağlantılı değildir. Önceki sahibi sigorta yapmadı diye kimse size zamlı fiyat VEREMEZ!

Ama motor sigortalı yada sigortasız olsun ilk 10 gün sigortasız gezebilirsiniz ve 1 ay içinde sigorta yaptırmazsanız ruhsatınız çıkmaz
    Aracı aldın kapıya koydun kulanmadın sadece mtv sini ödedin ve 2 3 yıl sonra mueyenen bitikse mueyene de yaptırım sgorta yaptırıp emniyeten ruhsatını almaya gittin sgorta poliçen sistemde görünüyor ama yanındada götürmekte fayda var sonra ruhsatını çıkartıyorsun

Noter satışı almak demek direk senin malın demek ruhsatını çıkarsanda çıkarmasanda sistemde ruhsat senin üzerin de görünüyor senin sgorta yapıp ruhsatını almanı bekliyor yılarca

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Bİlen de konuşuyor bilmeyen de.
    1- sigorta satışa engel değildir
    2- sigorta var iken satış alıyorsanız satış tarihinden sonra 15gün eski sigorta aktif kalıyor.
    3- eğer sigprtasız alıyorsanız haliyle böyle bişey söz konusu değil trafiğe çıkmadan önce zorunlu trafik sigortanızı yaptırmak zorundasınız.
    4-ruhsatı zaten aracı alıp kendi adınıza sigorta yaptırdıktan sonra emniyetten alabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam sigorta yaptırıp 1 hafta içinde almazsanız sisteme sigorta düşüyor ankarada ruhsatınızın o yaptağı basılıp adresinize postalanıyor. Bu da uzun sürüyor 2 ayda gelmişti bana

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bİlen de konuşuyor bilmeyen de.
    1- sigorta satışa engel değildir
    2- sigorta var iken satış alıyorsanız satış tarihinden sonra 15gün eski sigorta aktif kalıyor.
    3- eğer sigprtasız alıyorsanız haliyle böyle bişey söz konusu değil trafiğe çıkmadan önce zorunlu trafik sigortanızı yaptırmak zorundasınız.
    4-ruhsatı zaten aracı alıp kendi adınıza sigorta yaptırdıktan sonra emniyetten alabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam sigorta yaptırıp 1 hafta içinde almazsanız sisteme sigorta düşüyor ankarada ruhsatınızın o yaptağı basılıp adresinize postalanıyor. Bu da uzun sürüyor 2 ayda gelmişti bana
    Satıştan sonra sigorta yapıp yakın karakoldan gidip hemende alabilirsiniz ruhsatı.
    telike bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yanlışım varsa düzeltin, o 10 gün, eski sigortadan faydalanıyoruz. Aracın önceki sahibi poliçeyi iptal ettirdiğinde 10 gün sonrasının tarihi ile iptal oluyor. Bu durumda eski sigorta yok ise, olmayan sigortadan faydalanamayız. Çevirmede falan sıkıntı olmaz, "yeni aldım" deyince ses çıkarmıyor emniyet, ama olası bir kaza durumunda, önceki sahibinin sigortası olmadığı için, o 10 günlük süreç yok, haliyle sigortasız kaza yapmış oluruz. (Bunu sigortacıya danışmıştım, açıklaması böyleydi)
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Motosikleti
    Yamaha MT-125
    değerli yorumlarınız için hepinize teker teker teşekkürler.

aldığım araç 2015 model ve henüz 500 km'de. satıcı kullanması için eşine almış zamanında, kendisinin 1000 cc motoru ve arabası mevcut. lakin eşi aracı neredeyse hiç kullanmamış. kapalı garajda tertemiz öylece yatıyordu.

motorun alındğı yıl, ruhsat için sigorta yapılmıştır muhakkak. lakin sonrası yıl motor çok kullanılmadığı için yeniletilmemiş olabilir. benim de merak ettiğim konu aslında bu. şimdi satıcı kişi aracı satmadan sigorta yapmaya kalksa bir ceza ödeme durumu olacaktır geç yaptırdığından dolayı. ama satışı yapıldığında ben alıcı olarak bu cezai durumu da üzerime almış olur muyum yoksa benim için bir sıkıntı olmaz, normal şekilde gider paşa paşa sigortayı yaptırabilir miyim? büyük ihtimal yaptırabilirim gibime geliyor az buçuk hukuk bilgimle.

ama aksi bir durum var ise, adama sigortası yeniletildi mi diye sorduğumda hayır der ise devir almadan önce ona göre konuşup maddi zarar içerebilecek bu durumu aramızda halletmek istiyorum açıkçası.

Motosikleti
    Alıntı erynyes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    değerli yorumlarınız için hepinize teker teker teşekkürler.

aldığım araç 2015 model ve henüz 500 km'de. satıcı kullanması için eşine almış zamanında, kendisinin 1000 cc motoru ve arabası mevcut. lakin eşi aracı neredeyse hiç kullanmamış. kapalı garajda tertemiz öylece yatıyordu.

motorun alındğı yıl, ruhsat için sigorta yapılmıştır muhakkak. lakin sonrası yıl motor çok kullanılmadığı için yeniletilmemiş olabilir. benim de merak ettiğim konu aslında bu. şimdi satıcı kişi aracı satmadan sigorta yapmaya kalksa bir ceza ödeme durumu olacaktır geç yaptırdığından dolayı. ama satışı yapıldığında ben alıcı olarak bu cezai durumu da üzerime almış olur muyum yoksa benim için bir sıkıntı olmaz, normal şekilde gider paşa paşa sigortayı yaptırabilir miyim? büyük ihtimal yaptırabilirim gibime geliyor az buçuk hukuk bilgimle.

ama aksi bir durum var ise, adama sigortası yeniletildi mi diye sorduğumda hayır der ise devir almadan önce ona göre konuşup maddi zarar içerebilecek bu durumu aramızda halletmek istiyorum açıkçası.
    Sen verilen cevapları okumadın veya anlıyamadın bari sen yapma birütüs okumuş görmüş geçirmiş bir nesilsin son kez yazıyorum

CEZA FALAN YOK VARSA GEL BEN ÖDERİM BU CEVABI VEREN İLK OKUL MEZUNU OLMAYAN CAHİL CUHALA BİRİ YAZIYOR DİKKAT

Motosikleti
    Yamaha MT-125
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen verilen cevapları okumadın veya anlıyamadın bari sen yapma birütüs okumuş görmüş geçirmiş bir nesilsin son kez yazıyorum

CEZA FALAN YOK VARSA GEL BEN ÖDERİM BU CEVABI VEREN İLK OKUL MEZUNU OLMAYAN CAHİL CUHALA BİRİ YAZIYOR DİKKAT
    ben yazılanları okudum anladım aslında da, kafası karışık yorum yapanlar da var gördüğün üzere hocam ben de biraz ayrıntısız yazmışım, gecenin verdiği hantallıkla o yüzden adam akıllı yazayım da okuyanlar doğru anlayıp cevap versin istedim.

eyvallah

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    18.03.2016 tarihinde motorumu satın aldım ve dolayısıyla noter mevcut ruhsatın tek yaprağını aldı ve vermedi, bu tek yaprak yerine geçici ruhsat verdi ve bunun geçerlilik süresi 30 gün zaten üzerinde yazıyor. 30 gün boyunca eski sigorta tarafından güvence sağlanıyor sanırım bunu bilmiyorum ama bizzat trafik polisi tarafından çevirildim ve sigorta yaptırmadığım halde sigortalı gözüküyordum o yüzden ceza yazmadı.

yani satış sonrası 30 gün içerisinde herhangi bir gün sigorta yaptırabilir yada motoru satabilirsiniz. ama 30 günden sonra ruhsat geçerli olmayacaktır ve sigorta yapmak mecburiyetinde kalacaksınız çünkü emniyet sigorta yaptırmadığınız sürece size o diğer ruhsat yaprağını vermeyecek.

uzun lafın kısası noterde satış için muayene şart, ruhsatın yaprakları tam olmalı, motora rehin koyulmamış olmalı ve mtv ödenmiş olmalı.

sigortasız satış oluyor yani, tabi ruhsatın yapraklarını tamamlamak için mecbur ilk sigorta yapılacak ve daha sonra sigorta bitse de sorun değil çünkü ruhsat yaprağını zaten almış oluyorsunuz.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)