Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İkinci el Motor Alma Sorunsalı

REKLAM ALANI

İlk motorumu almaya karar verdik ailecek yaşım 18 ehliyetim var.Babam maximum 6000 tl verebilirim diyor.
    Sizce ikinci el kaliteli bir japon mu almalıyım yoksa hero,bajaj veyahut Çin'li motorsiklet firmalarının motorlarından mı almalıyım?
    ikinci el alırkene nelere dikkat etmeliyim sizce?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Servise götürüp ekspertiz yaptırmalısın. Hangisini alacağın konusunda, japon öneririm.

ikinci el japon diyorsunuz yani?

nTolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    CBF ve YBR tavsiyesi festivali başlasın

Bajaj Pulsar NS 150 düşünüyorum sizce yeni başlayacak birine uygunmudur?

Bashwarp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence 250cc ye kadar honda, yamaha, kawasaki, ktm, suzukiden herhangi birinin ikinci elini alabilirsin. İkinci el alırken bu markalardan birinin yetkili servisinde kontrol ettirebilirsin. Bunun dışında ikinci el almak içine sinmiyor ise diğer markaların uygun fiyatlı sıfırlarını alabilirsin.

BekTürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LİFAN KP150 LF150-10B
    ŞİDDETLE LİFAN KP150 TAVSİYE EDİYORUM sakın ÇİN diyenlere aldırma 1 senedir yağmur çamur kar kış buzda kullandım daha marşı bile terlemesi servis dışında hiç tamir görmedi 1 defa yolda bıraktı onda da BENZİN BİTTİ
    ASFALT DENİLEN ZIMPARADA , 2 TEKERLE GİDEBİLENLERDENİM...!

Grumpy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ekıpman dahıl 6000'se 1500 ekıpmana cık 4500, vergılerı devır ucretlerını cık 3500 falan kalır. 3500 lırayla da ne oldugu bellı olmayan ıkıncı el motor alırsın. Ha 50 lıralık kask alıp gececeksen ayrı tabı. Onun dısında ekıpman harıcse cbf-ybr ıyıdır. Cf moto 150nk, wolf 250 ovulen motorlar.

Yerınde olsam 6000 lırayı bır heves ıcın harcayacagıma egıtım ıcın kullanırdım.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Derinlerden bir ses geldi "Enduro al çocuk, Enduro."
    KumanBayram bunu beğendi.

Bashwarp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Derinlerden bir ses geldi "Enduro al çocuk, Enduro."
    Çaktırmadan misyonerlik faaliyetlerini yürütmeye devam ediyordu... :D
    KumanBayram ve MrMud bunu beğendiler.

Lazasker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF 250 Rally
    CFMoto 150 NK...
    Ekipman, plaka, sigorta cart curt 8-10 bin lirayı gözden çıkartmalısın. Sıfırı 7000 şu an. 6000'e temiz ikinci el bulunur.

KumanBayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125 --> Pulsar 200 NS
    Alıntı Bashwarp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana sevdirmeye başladı foruma her gün giriyorum enduronun güzel yanlarını söyleyip etkiliyor beni :D

Ekipman 6.000 TL'nin içerisinde ise 125cc bir japon bak bence

ekipman ayrı alıcam kendi 1500 tllik bütçem var

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Vitesli işi biraz alengerli gelebilir istersen bi scooterla başla tirafik tecrübesi ve tirafikteki öküz bilümün sığırları tanımış olursun

Hem geliceğin ve sağlık açından ayrıca aile içinde motor alma demedimi sana anlamadın beni cümleleri duymak istemiyorsan

Bilmiyorum neden böyle şeyler yazdım gece gece vijdanmı yapıyorum len ne oldu bana
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Alıntı KumanBayram adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana sevdirmeye başladı foruma her gün giriyorum enduronun güzel yanlarını söyleyip etkiliyor beni :D

Bana da aşırı itici geliyor. Hangi konuya girsem konuyla alakalı veya alakasız heryere kendi kendine enduro diye sayıklıyor o arkadaş.

Arkadaşı engelleyip o her konuya enduro enduro enduro mesajlarını görmeyeyim diyorum ama genelde kullanıcı girişi yapmadan girdiğim için engellense de engellenmese de mecburen görüyorum.

japon marka motosiklet kullanıcısı olarak o bütçeye biraz daha arttırıp pulsar 200 ns almanızı öneririm.

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı Bashwarp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Enduro'ya dair, ne kaldı şair ? :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:20 ----------

Alıntı KumanBayram adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Eyvallah :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:21 ----------

Alıntı RedCBR125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana da aşırı itici geliyor. Hangi konuya girsem konuyla alakalı veya alakasız heryere kendi kendine enduro diye sayıklıyor o arkadaş.

Arkadaşı engelleyip o her konuya enduro enduro enduro mesajlarını görmeyeyim diyorum ama genelde kullanıcı girişi yapmadan girdiğim için engellense de engellenmese de mecburen görüyorum.

japon marka motosiklet kullanıcısı olarak o bütçeye biraz daha arttırıp pulsar 200 ns almanızı öneririm.
    Hocam bence kullanıcı girişi yapmalısın mutlaka.
    Bi defa şifreyi kaydet demen yeterli, sonra at engeli.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    7000 TL dolaylarında temiz, düşük km'li pulsarlar mevcut RedCBR125 nickli arkadaşın dediği gibi, ancak, yaşadığın şehir çok önemli, muhakkak araştır yaşadığın şehirde yetkili servisi var mı? varsa iyi bir servis mi diye. Zira o servise muhtemelen çok yolun düşecek.

Ben pulsarı satıp, üzerine neredeyse bir pulsar parası daha koyup CBR250 aldım. Belli başlı sorunları ile uğraşırım, sıkılmam diyorsan pulsar f/p anlamında güzel motor. Ama benim gibi "uğraşamam arkadaş ben, uğraşmamak için yeni motor alıyorum zaten, bakımlarını servisine yaptırır binerim, uğraşacak olsam gider cbf500 alırdım." diyorsan hiç sana göre bir motor değil. Bak sayayım gördüğüm, okuduğum(facebook grubunda) problemleri;

Debriyaj tarafı yan kapaktan kabloların bloğa girişinin olduğu yerden yağ kaçırıyor. Zararı yok, sadece terlemenin bir tık üstünde, ama bence çirkin görünüyor bu durum.
    Bazı motorlarda sağ taraftaki buji yerinden yağ kaçırdığı görüldü. Servisler garantiden onarımını yaptı ama, bu garanti hep devam etmeyecek, garanti bittikten sonra tekrarlarsa maliyeti ne olur bilmiyorum.
    Rutin bir zırıltı var motorda. Bu gün debriyaj maneti ses yapar, düzeltirsin, yarın gösterge üzerindeki plastik, ertesi gün plaka, sonra egzoz çıkışındaki sac, sonra ayaklık falan diye gider böyle. Eh, bir miktar titriyor ve zamanla biyerler gevşiyor. Ya eline anahtar alıp sıkacaksın, ya da sesi duymayacaksın. (Not: Burada şu devreye giriyor, titriyor dedik ya, kaliteli diye satılan bir çok tek silindirliden daha az titriyor. Ben baya baya gezdim, rahatsız etmedi. Özellikle fazla yüksek devirlerdeki titreşim frekansı bir miktar can sıkıyor.)
    Düşersen koruma demiri kırılıyormuş. Allah'a şükür ben düşmeden 6 ayı tamamladım ve sattım. Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------

Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Enduro'ya dair, ne kaldı şair ? :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:20 ----------

Eyvallah :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:21 ----------

Hocam bence kullanıcı girişi yapmalısın mutlaka.
    Bi defa şifreyi kaydet demen yeterli, sonra at engeli.
    Hocam benim bildiğim bu fiyatlara ancak mondialin endurosu alınır, nasıl bir motordur onu da siz biliyorsunuz kullanıcısı olarak. Ben tırsıyorum mondialden.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Motosikleti
    TVS APACHE
    Güzel kardeşim bir büyüğün olarak nacizane fikrim sıfır cbf 150 alman.Nedenine gelecek olursak 2012 yılında 2007 model 2.el apache aldım ve inan ucuz olsun diye 2. el almıştım ama sıfırdan pahalıya denk geldi.Çünkü çok az kişi motoru satarken sıfır sorunlu halde satıyor.He ama bu tecrübe bana neler kattı dersen artık çıkan sorunlardan motorun tüm parçalarını tanır duruma geldim,ve param oldukça yeni yeni sorunlarını hallederek bir zaman sonra zevk almaya başladım tecavüzden.Ve şu da bir gerçek ki 2.ele ne kadar para harcarsan harca sıfır gibi olmuyor anasını satim.Yani diyeceğim o ki sen gel büyük sözü dinle sıfır cbf 150 al.Daha ilk baştan hevesin kırılır soğursun yoksa motordan.Kal sağlıcakla..

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    Bu bütçeyle benimkisi gibi bir bajaj discover 150f düşünebilirsin. Rahat, az yakıyor, sorunu pek yok, kalıplı duruyor, parçası ve servisi de ucuz. İkinci el benimki gibi temiz bulursan 4000-4500 aralığında alabilirsin. Ben antalya'dayım. Bakmak istersen gösterebilirim. Yazın sık sık antalya-side-kemer-belek yaptım motorla. Yormuyor adamı.

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Hocam benim bildiğim bu fiyatlara ancak mondialin endurosu alınır, nasıl bir motordur onu da siz biliyorsunuz kullanıcısı olarak. Ben tırsıyorum mondialden.
    Bende ilk aldığında sırf motorsuz kalamadigim için, yoktan iyidir 1 sene dayansa yeter diyerek, hiç hayır görmem diyerek almıştım, ama beni utandırdı.
    Burda şimdi mondiali övecek değilim.
    Tamam parça kalitesi Husqvarna veya diğer büyük markaların yanından geçemez evet, ama parçanın ucuz olmasi, bunu temizlemeye ugrasacagima yenisi alırım diyecek kadar kelepir.
    Şahsen ben mondial ile kaza yapınca elime koluma bakıyorum en son motora gidiyorum, ama Husky ile yapsam Allah göstermesin, büyük ihtimal bacak kırılsa sürünerek motora bakmaya giderim anlatabilmisimdir sanirim

Meşhur, Büyük güç, büyük sorumluluk ister durumu gibi. Kaliteli motor kaliteli cüzdan ister mi desek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------

Ama dedikleri gibi Pulsar tarafına da yönelebilirsin Enduro işin esprisi bende
    Enduro olayında mesele motoru aldıktan sonra başlıyor, ekipman felan büyük bela.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler