250cc şehirler arası başlangıç
Reklamlar
-
Arkadaşlar daha önce scooter tarzı 1-2yıl motorlar kullandım 100-125cc civarı 22 yaşımdayım
Şimdi ise hafta bir 200+200km(şehirler arası) ve günlük 25+25km(şehir içi) yol gidebileceğim bir motor aramaktayım.
Hız sınırları içerisinde beni zor duruma sokmayacak özellikle yakıt tasarruf önemli.
Sınır 15.000tl ikinci el, satmam durumunda elimde kalmayacak bir şey arıyorum.
Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Teşekkürler...
kafamdaki şuan modeller
duke200/250, gw250f, r25 vb.
Reklamlar
-
Cbr 250 geldi aklıma yakıt tasarrufunu okuyunca.
-
aradığın motor suzuki gw 250
-
GW250 KULLANMIS BRİ OLARAK TAVSİYE ETMEM .
çünki bana göre gereksiz bagıran frenleri tutmayan yaklasık 5 lt yakıtı olan bir araç .
ne tavbsiye ederim ??
250 cc motosiklet yerine scooter tavsiye ederim. yormaz mis gibi gaza bas git frene bas dur . 200 km hafta sonu birşe değil ben istanbul içi yapıyorumfakat maxi scooter tadından yenmez.
he 15 bin butcene 2-3- daha eklersen yada denk getirirsen honda nc 700 serisine bak yakıtı koklar 700 cc dir ve 250 lik ten daha az yakar
( bunuda kullandım )
-
Az yakıt istiyorsan Cbr 250
-
Yakıt açısından, performans ve fiyat olarak bence sym wolf.
-
-
Kardeşim yakıt tasarrufu diyosan r25 i geç derimile içiyo ama makine bi felaket düşünürsen.yakıt tasarrufunda en iyi model honda cbr derim ben
-
Supersport tarzı 250 cc ler uzun yolculuklarda öne epik oturma pozisyonu nedeni ile yorucu olur. Bel ve bilek ağrısı yaşayacağın kesin. Naked modeller ile uzun yolda maruz kalacağın rüzgar nedeni ile seni serseme çevirir. Dolayısı ile söylediklerinin arasında GW 250 ya da RX3i bu grupta en makul seçimler olacaktır. Gw 250 F 90-100 km aralığında 3.5 lt/100 km civarı yakıyor. RX3i nin yakıt verisini bilmiyorum maalesef. Ama kalite olarak Suzuki daha önde. Umarım bu yazdıklarımın seçimde yardımı olur.
-
miracorhan adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar daha önce scooter tarzı 1-2yıl motorlar kullandım 100-125cc civarı 22 yaşımdayım
Şimdi ise hafta bir 200+200km(şehirler arası) ve günlük 25+25km(şehir içi) yol gidebileceğim bir motor aramaktayım.
Hız sınırları içerisinde beni zor duruma sokmayacak özellikle yakıt tasarruf önemli.
Sınır 15.000tl ikinci el, satmam durumunda elimde kalmayacak bir şey arıyorum.
Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Teşekkürler...
kafamdaki şuan modeller
duke200/250, gw250f, r25 vb.
200+200 yolda kafanızdaki modellerin hiçbirisi yormaz. cbr ile bir günde 10 saat sürdüm. 800 km yol yaptım. Aynı yol diğerleri ile de yapılır. İnazuma ile daha iyi yapılır hatta.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
-
Yakıt tasarrufu önemli ise Cbr 250'dir bunun cevabı.
Uzun yolda yormaz yapılır. Keyifli olur.
Sadece ellerde titreşim sebebi ile uyuşma olur o konuda uyarayım
-
Yakıttan tasaruf istiyorsan cbr,uzun yolda naked rüzgar alır ss yorar diyorsan Sporttouring diyebileceğimiz makina yine cbr.250 cc olduğu için limitler içerisinde yeterli hıza ve torka sahip motor yine cbr.Bence cbr al rüzgarı keser ama seni yormaz,yakıtı az yakar,gücü yeterlidir.
-
CBR mantıklı ama fuarın başlasın belki yeni modeller aklını çeler
-
duke kimse niye demiyor görünüş kullanım hoşuma gidiyor, racing pek hoşuma gitmiyor 200/250 abs performans fena hemde yakıt fazla yakmıyor araştırdığım kadarı ile motor rüzgar alır bakım parça pahalı ama ?
bir yandan da konfor olarak inazuma düşünüyorum ama satış durumunda beni üzer mi?
-
miracorhan adlı üyeden alıntı
duke kimse niye demiyor görünüş kullanım hoşuma gidiyor, racing pek hoşuma gitmiyor 200/250 abs performans fena hemde yakıt fazla yakmıyor araştırdığım kadarı ile motor rüzgar alır bakım parça pahalı ama ?
bir yandan da konfor olarak inazuma düşünüyorum ama satış durumunda beni üzer mi?
Uzun yolda titreşimden hayalarını hissetmezsin. Arkada artcı olursa onada yazık olur. Mundar olmayın
-
Aradıklarının %80 i cbr de var. Ama inazuma daha konforludur. Bence inazuma ve CBR nin ikisini de kullan.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
*İnazuması olan arkadaşım vardı uzun yolda çok çok rahat ancak yakıtı, yakmasına rağmen gitmemesi satmasına sebep oldu adamın.
*Duke ler çok hoş duruyor ancak hiç kullanmadım sadece duyduklarımdan en büyük tercih edilmeme sebebi titreşim diyorlar. ( imkanın varsa dene bence)
* Yakmayacak diyorsan R25 e hiç ama hiç bulaşma 600cc racing motor al aynı yakıyor hemen hemen üstelik gün geçmeden R25 ler için sürekli bir söylenti, 2. geri çağırma nekadar doğru bilemem.
*cbr 250 kendi kullandığım araç güzel havalarda hafta sonu git gel 200km hafta içi totalde 100km falan yapıyorum. Beni en mutlu eden yanları yakıtı, bakım maliyetleri. Çok rahatsız bir motor değil rüzgar kesme konusunda başarılı. Eşya taşıma konusunda sınıfta kalır. sırtçantan ile gezmen gerekir. Motosikletin görüntüsü önemli değil dersen çanta takanlar var.
Çevrendeki arkadaşlarında mevcut motorlar varsa denemeni tavsiye ederim aşağı yukarı seninde bir fikrin oluşur denemeden alma derim. Motor işinde gönlüne yatan ne ise odur kanımca.
-
MoRFy adlı üyeden alıntı
*İnazuması olan arkadaşım vardı uzun yolda çok çok rahat ancak yakıtı, yakmasına rağmen gitmemesi satmasına sebep oldu adamın.
*Duke ler çok hoş duruyor ancak hiç kullanmadım sadece duyduklarımdan en büyük tercih edilmeme sebebi titreşim diyorlar. ( imkanın varsa dene bence)
* Yakmayacak diyorsan R25 e hiç ama hiç bulaşma 600cc racing motor al aynı yakıyor hemen hemen
üstelik gün geçmeden R25 ler için sürekli bir söylenti, 2. geri çağırma nekadar doğru bilemem.
*cbr 250 kendi kullandığım araç güzel havalarda hafta sonu git gel 200km hafta içi totalde 100km falan yapıyorum. Beni en mutlu eden yanları yakıtı, bakım maliyetleri. Çok rahatsız bir motor değil rüzgar kesme konusunda başarılı. Eşya taşıma konusunda sınıfta kalır. sırtçantan ile gezmen gerekir. Motosikletin görüntüsü önemli değil dersen çanta takanlar var.
Çevrendeki arkadaşlarında mevcut motorlar varsa denemeni tavsiye ederim aşağı yukarı seninde bir fikrin oluşur denemeden alma derim. Motor işinde gönlüne yatan ne ise odur kanımca.
r25 sadece şuan kullandım diğerlerini en yakın zamanda test edeceğim öyle karar vericem kesin olarak tabi ki fuar da hepsini yakından bire bir incelemeyi düşünüyorum.
-
Mt-25 düşünebilirsin. Oturuş pozisyonu daha dik. Arkadaşım 4-5 ülke gezdi onunla. Sonra Scooter düşünüyorsan Xmax250 ile ben ege turu yapmıştım. Hatta Enduro bile yapılıyor. Videosu:
Tapa gaz gitmeme rağmen 4.2 mi ne yaktırdım. Standart 3 falan yakıyor. Boyun kaç bilmiyorum ama rüzgarlık tam boyna vuruyor. Aparat lazım olabilir. Tatlı makine.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)