Anket: 100 KM'de kaç litre benzin tüketiyorsunuz ?
- Katılımcı sayısı
- 829. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
0-2
-
3
-
4
-
5
-
6
-
7
-
8
-
9
-
10
-
10 litre ve üzeri
100 KM'de kaç litre benzin tüketiyorsunuz ?
Reklamlar
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Espresso senin yazdığın değerler DL650 için hakkatten çok yüksek , daha öncede konuşmuştuk senin makinada bir problem mi var acaba , hani ne bileyim yanlış kodlu buji , hava filtresi vs takılmış olabilir ki 2012 sonrası modellerin hava filtresi şekil olarak eski kasa ile birebir aynı ama kodu farklıdır yani debisi farklı , benim 2004 Vstrom bile 8 litreleri hiç görmemişdi ki 7 saatte İstanbul'dan Bodrum a gittiğimi bilirim o motorla..
Bakımda baha filtresi değişecek, ona da baktırırım, henüz 3500km oldu, 6bin km olunca bakıma girecek o ara baktırırım. Motoru alırken yetkili serviste bakımda motorla birlikte gelen bir sürü yedek parça arasında hava filtresi de vardı onu taktırmıştım, yanlış olsa servis takmazdı herhalde.
Bir de bütü yaz tozlu toprak yollarda çok gezdim hava filtres toz dolmuş olabilir mi?
Bujiler en son ne zaman değişmiş bilmiyorum, normal sakin kullanımda tüketimde sorun yok, Uçmakdere tarafında gezdiğimde o gün 350km yol yaptım 4.2litre/100km ortalma gördüm, otobana çıkıp çok basınca aşırı yükseliyor.
Reklamlar
-
2024 activa 125 350km de 3 Lt/100km
-
Merhaba, 2021 Pulsar NS200 kullanıyorum. İstanbul Bağcılardan Şirinevlere gidiyorum. Bunu hergün git gel olarak toplamda 7,5+7,5=15 km sürüyorum.
Gidilen Mesafe: 52,00 km
Ödenen Tutar: 100,00 TL
Kilometre Başına Ortalama Tüketim: 1,92 TL
100 km'deki Ortalama Tüketim: 4,48 litre
bu tüketim iyi mi ?
-
`Tesron adlı üyeden alıntı
Merhaba, 2021 Pulsar NS200 kullanıyorum. İstanbul Bağcılardan Şirinevlere gidiyorum. Bunu hergün git gel olarak toplamda 7,5+7,5=15 km sürüyorum.
Gidilen Mesafe: 52,00 km
Ödenen Tutar: 100,00 TL
Kilometre Başına Ortalama Tüketim: 1,92 TL
100 km'deki Ortalama Tüketim: 4,48 litre
bu tüketim iyi mi ?
Bence yüksek, biz o tüketimleri çift silindir 500-650 cc motorlarda görüyoruz.
-
Motoru daha 150 km önce 20bin bakımında bujileri değiştirdim. Ne yapmam gerekli ?
-
Motoru daha 150 km önce 20bin bakımında bujileri değiştirdim. Ne yapmam gerekli ?
Hava filtresinden lastik basıncına, kullanım stilinden zincir dişliye pek çok şeyi gözden geçirmek gerek. Bu motoru kuryeler yoğun kullanıyor, adamlar sürekli 4,5 lt yaktırsalardı Kuralkan'ın Ceo'sunun ırzına geçerlerdi.
-
orasınden ne şüphe
fakat hava filtresini de değiştirdim ve lastik basıncını da yaptırdım. Tek bıkıntı zincir dişli setimin değişmesi gerekiyo. Tek başına bi faktör bu kadar çok yaktırmasına sebebiyet vermiyodur diye düşünüyorum ?
-
orasınden ne şüphe
fakat hava filtresini de değiştirdim ve lastik basıncını da yaptırdım. Tek bıkıntı zincir dişli setimin değişmesi gerekiyo. Tek başına bi faktör bu kadar çok yaktırmasına sebebiyet vermiyodur diye düşünüyorum ?
Belki de kullanım stilinizle ilgili de olabilir. Nedenini çözemedim ama 200 cc tek silindir bir motor için 4,5 lt/100 km genelde sürekli tapa gazda görünen değerler. Ben geçmişte 250 cc tek silindir bir motoru tabiri caizse it gibi kullandım da sizin o değerlere ulaşamadım.
-
yani tabi boş
yol görünce üçüncü dördüncü vitese attığım doğrudur ama sürekli ikinci vites veya üçüncü vites düşük devirde motor da kullanılmaz ki .
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Bence yüksek, biz o tüketimleri çift silindir 500-650 cc motorlarda görüyoruz.
Sabah soğuk motorla 7,5 km git akşam soğuk motorla 7,5 km gel , adam motor tam ısınmadan hiç kullanmamış yani sürekli jikle çekili gidip geliyor aynı şekilde kullansan senin Kawa 6-7 belki 8 lt tüketirdi :D
-
Sabah soğuk motorla 7,5 km git akşam soğuk motorla 7,5 km gel , adam motor tam ısınmadan hiç kullanmamış yani sürekli jikle çekili gidip geliyor aynı şekilde kullansan senin Kawa 6-7 belki 8 lt tüketirdi :D
Benim 140 küsür bin km'deki Kawa'nın 8 lt tüketmesi için rahat 10-11 bin devir çevirmem gerekir. İmkanı yok şehir içi trafikte de o kadar yakamam.
-
yeri geliyo 7 8 bin devir atıyorum hatta sürekli atıyorum diyebilirim. Sizce yapması normal mi yani ?
-
Benim 140 küsür bin km'deki Kawa'nın 8 lt tüketmesi için rahat 10-11 bin devir çevirmem gerekir. İmkanı yok şehir içi trafikte de o kadar yakamam.
Soğuk motorun ilk 2-3 km de tükettiği yakıta hiçbir şartta erişemezsin , evi uzun bir yokuşda olup sabah yokuş aşağı gidenler şehiriçi en az tüketenlerdir çünkü motor neredeyse hiç yakıt harcamadan ısınır..
-
Soğuk motorun ilk 2-3 km de tükettiği yakıta hiçbir şartta erişemezsin , evi uzun bir yokuşda olup sabah yokuş aşağı gidenler şehiriçi en az tüketenlerdir çünkü motor neredeyse hiç yakıt harcamadan ısınır..
Halamın bıyıkları olsa amcam olurdu
-
Halamın bıyıkları olsa amcam olurdu
Evi git tepeye taşı demedik yav
-
2024 Pcx 125. Rodajda 1,9 - 2,4 arası gidip geldi. Rodajdan sonra 2,1 - 2,2 lt'de sürekli. Ama kendi hesabımda 2,3 - 2,4 arası.
-
SYM Jet14 200 Abs ilk depo verisidir 190 km yol gittim 5,35 lt benzinle tekrar fulledim 100 km de 2,8 lt tüketmiş Tayvanlı , kuruş yakanlar örgütünü kızdırmak istemem 1 lira 15 kuruş yakmışım benzini 41 den alıyorum Hollanda'dan ;)
-
Başıbüyük'ten selamlar. Yalnız o eve dönmemiz de gerekiyor zaman zaman =)
-
benim 3500km deki ortalamam 4.2lt tamamı İstanbul içi
-
killingroad adlı üyeden alıntı
Başıbüyük'ten selamlar. Yalnız o eve dönmemiz de gerekiyor zaman zaman =)
Killing videolarını izledim Uçmakdere de iyi gidiyorsun ama bir Nikkfurie değilsin henüz :D behey killing ben soğuk start diyorum sen akşam eve dönmeyelim nerde sabahlayalım diyorsun , gel teknede iki uzo parlatalım ;)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)