0-2
3
4
5
6
7
8
9
10
10 litre ve üzeri
Aprillia Scarabeo 200 (20hp), 280 liraya 220-230 km yol yapıyorum her seferinde
265 km de 12 lt benzin yakıyorum afrika ile
dio şehir içinde 1.8 lt benzin ile 100 km gidiyor
VOGE 500DS
15T Dişli Varken :
4.2 - 4.3 Arası (Sakin
Agresif
4.6 - 5.0
16 T Dişli
4.4 - 4.6 (Sakin
Agresif
4.8 - 5.1
Ön dişli büyütmek %20 Attırmış yakıt attırımını, tek farkı 16T yapınca motorun ekranıdaki hız ile gps aynı oldu, sanırım geri 15T dişliye döneceğim :/
2023 Africa Wolf (1.5lt)
Başlangıç scooterım var 125 lik sanırım 100kmde 2.1 felen yakıyor çok uygun heleki arabadan sonra çok iyi geldi
Cumartesi günü artık bir solo yol denemesi yapayım dedim.
Yolun ilk yarısını nispeten sakin şekilde geçtim. Zaten bilmediğim bir rota oluşturmuştum, köyler arasında abuk subuk ara geçişler boka püsüre çamura girmek falan derken usul bir sürüş oldu. Umuttepe'ye ulaştıktan sonra Kandıra'ya giderken biraz sıkıldım ve tempoyu artırdım. Kandıra'dan Ağva'ya gelirken her zamanki yolu kullanmak yerine daha Kuzey'den gittim, burası da biraz tempolu ama çok hızlanma frenleme içermeden akıcı bir tempoda oldu. Ağva'dan sonra Hacıllı'ya yaklaşınca biraz elimin ayarı kaçtı, Hacıllı'da gazlama ve Şile yolunda orta tempo sürüşle günü yıkamacıda bitirdim. Motoru soğutup üstündeki çamuru döktükten sonra da eve dönüş.
Aprilia Tuareg 660
Mesafe: 324km
Ortalama Hız: 60kmh
Ortalama Tüketim: 4.0l
Hacıllı'dan sonra öyle sürmesem 3.9l 3.8l civarı biterdi muhtemelen.
Relive açıktı, böyle de eblek bir video çıkardı =)
3,0 lt ıle 4,2 arasında gezıyor 120 yı gecmezsem 150 ustu 5 lıtre max nc 750 dct
Tiger 850 Sport özelinde konuşuyorum. Geçen hafta 250 km civarında bir yol yaptık, Şile köy yollarından körfezi dolaşarak feribotla geri döndük. 4,50 Lt gibi bir ortalama gördüm. Şehiriçi sıkışık trafikte ise 6 Lt civarında...
600 küsüre gelir mi acep diye şeyettiydim :( Triumph 4,5 i ortalama tüketime yazmış , 95 lik 2023 model de ise 5,4 yazıyor , hangi şartta kullanılırsa kullanılsın daha az tükeneceği aşikar , 2024 model bazı motorların gücü artarken tüketim verileri de daha düşük yazılmış , ya test sürüşünde bir katakulli geliştirdiler yada bizim henüz duymadığımız bir teknoloji yada materyal kullanıyorlar , mesela yeni 1300 GS de 7750 devirde 145 bg üretebiliyor ve yakıt tüketimi WMTC ölçümüne göre 4,8 lt gibi inanılmaz bir rakkam çıkmış..
2016 Tracer 700, İstanbul şehir içi tüketimim 5-5.2 arası gidip geliyor. 2 bin kilometre ortalaması.
Honda Activa 125
Hala Rodajdayım ve ortalama 1.8 fabrika verisi tüketiyor
50 beygir motora 10 litre yaktırmayı nasıl başarıyorsun :D
keşke internette söylendiği gibi ortalama yakıt tüketimi 5 litre olsa şehir içi biraz sıkmak isteyince içiyor benzini, vance&hines shortshots var ayriyeten ama fuelpak alamadım henüz o yüzden 10 litre azcık serserilik yapıyorsanız hiç zor değil. 5-6 litre yakıt tüketimi anca uzun geniş amerika yollarında yüksek vites düşük devirlerde görülür.
Merhaba,
Yakıt tüketiminin basmayınca aşağı yukarı tüm modellerde benzer seviyede olduğunu görüyoruz.
Hava sürtünmesi hızın karesi ile orantılı olduğu için yüksek hızlarda yakıt tüketimlerimiz birden istemediğimiz seviyelere çıkıyor.
En verimli motosikleti, standart karşılaştırmayı bulmak için aşağıdaki hızlarda sabit gittiğinizde kaç lt yaktığınızı yazar mısınız ?
Uzun cam için 0,1 lt, yan çanta için 0,1 lt artçılı kullanım için 0,1 lt eksik yazın ki değerler standart bir karşılaştırma olsun.
**Örneğin uzun camlı 4.3 Lt ise o 4.2 Lt'dir.
**Örneğin uzun camlı, yan çantalı, artçılı 5,2 ise o 4,9'dur.
150km sabit hızla giderken düz yolda ortalama kaç lt yakıyorsunuz ?
130km sabit hızla giderken düz yolda ortalama kaç lt yakıyorsunuz ?
110km sabit hızla giderken düz yolda ortalama kaç lt yakıyorsunuz ?
Ben 150km sabit hızda giderken en az yakan adventure/touring motoru çok merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)