Tek gözlü sürücüler için shoulder check nasıl olmalı?
Reklamlar
-
Reklamlar
-
geçmiş olsun.
cankurtaran bakışı kör noktada kalabilecek olan ve hayati önem arz eden araçların kontrolü için kullanılıyor.
şahsen can kurtaran bakışına ek olarak geniş açı aynalar kullanıyorum.
alıştıktan sonra çevre hakimiyetinizi yeterli derece artırıyor.
görsel kısıtlaması olan kişiye seri bir makine tavsiye edemeyeceğim.
zira beyin, yapısı itibari ile araç kullanımında işitmeden ziyade görsel verilere öncelik veriyor.
tekrar geçmiş olsun.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kusurun trafiğe çıkmaya engel olmadığını varsayarak, (özürlü ehliyetin varsa engel yok demek oluyor., (ehliyet sınırı: 110 derece yatay, 20 derece dikey görüş diye biliyorum. daha iyi bilen birileri mutlaka vardır.) )
tek yada çift göz farketmez, arkadanda seni tehlikeye düşürecek bişey var mı diye göz ucuyla bakman yeter. Bir göz tekbaşına ~120 derece görüş açısı sağlar. (Çift olması görüş açısını sadece bir miktar arttırıyor o kadar.)
Muhtemelen tam arkana bakmaya çalışıyorsun. oysa omuz kontrolünü, konum değiştirirken, geçeceğin konumdan (duruma göre saat 5 veya saat 7 istikameti ) gelen varmı diye kullanman gerekiyor, tam arkandan (saat 6 istikameti ) gelen varmı diye değil.
Yinede en doğru sürüş biçimi tecrübe ile kendin belirlemelisin diye düşünüyorum.Omzunun üzerinden aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretli taralı alanlara bakacaksın. Geri kalan her yer için aynanı kullanmalısın.
Not/ipucu: omuz kontrol noktalarını aynaların pozisyonunu değiştirerek keyfine göre ayarlayabilirsin.
-
yani kafamı çevirip zorlamadan bakabildiğim kadarı yeterli diyorsunuz ben resimde işaretlediğim gibi yapıyordum
-
çok geçmiş olsun, benim nacizane bir önerim var, tam camın ortasına, yani gidonu ortalayacak şekilde ektra bir ayna koyup aynayı göz hizzanıza göre ayarlasnız ?
bence çok yararlı olur sizin için.
tekrar çok geçmiş olsun.
-
riderscan var bilirsiniz ondan aldım ama insan yinede arkasına bakmadan şerit değiştiremiyor
-
işaretlediğin noktaları dikiz aynası zaten gösteriyor. o kadar kafanı çevirmene gerek yok. örnek resimdeki kırmızı taralı alanlar kör nokta olabiliyor bazen. o noktalara baksan yeterli olacaktır
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tüm mesajlar içkili olarak yazılmaktadır. Hoşunuza gitmediyse göz ardı edin.
-
peki bana göre bir motosiklet tavsiyeniz varmı? dediğim gibi scootera en yakın oturuşu olan.
gönül ister hyosung yada yamaha ama superman gibi onlarda
sağolun geçmiş olsun dilekleriniz için..
-
Ben şunun gibi yuvarlak kör nokta aynası alıp aynanın iç tarafına takmıştım. İşe yarıyor
Bir de gidonun üstünde ortaya takılan her iki tarafı da gösteren şunun gibileri var.
Yukarıdaki mesajında riderscan'den bahsettiğini yorumu attıktan sonra fark ettim : )
Hatta ben adını unutmuştum sen hatırlatmış oldun.
-
mehmet tufan adlı üyeden alıntı
çok geçmiş olsun, benim nacizane bir önerim var, tam camın ortasına, yani gidonu ortalayacak şekilde ektra bir ayna koyup aynayı göz hizzanıza göre ayarlasnız ?
bence çok yararlı olur sizin için.
tekrar çok geçmiş olsun.
Arkadaşın çözümü doğru,etkili, bi yerde görmüştüm, kadranın üst tarafına bir yere yerleştirilmiş, kavisli ince uzun bir ayna vardı, ve çok geniş açı ile gösteriyordu arkayı. Tek sıkıntı alışmak. Çünkü bu tip aynalardaki görüntü gerçek mesafeyi tam göstermez, biraz alışmak lazım.
-
çok sağolun yorumlarınız için herkese iyi sürüşler
-
motorun arkasına bir kamera bağlasanız önünüzde lcd ekran direk arkayı görseniz?
-
aslında arka sola doğru bi kamera açısı güzel olurdu ben araştırayım bi rear kameraları.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Riderscan kullanabilirsiniz.
-
Uğur adlı üyeden alıntı
heee demek adı buymuş, fakat telaffuzu çok rahatsız edici.
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
hahahahahh ulan bu algıda seçicilik çok kötü bişey.
-
Jemand adlı üyeden alıntı
hahahahahh ulan bu algıda seçicilik çok kötü bişey.
Bak şimdi şuradan aklıma geldi,
Komutan bir gün habercisini çağırır, git bana ''lazer yazıcı'' bul gel demiş. Asker koşmuş gitmiş, bir müddet sonra yanında bir tane askerle dönmüş, komutan; hani nerede lazer yazıcı diye sorar, asker; ''komutanım bu arkadaş karadenizli, yani laz dır, rütbesiz er dir ve bölüğün yazıcısıdır'' demiş.
Komutan da demiş ki, ''ulan Allah tan ''scaner'' istemedik.
-
Sağlam güldüm eyvallah :D
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
-
Bak şimdi şuradan aklıma geldi,
Komutan bir gün habercisini çağırır, git bana ''lazer yazıcı'' bul gel demiş. Asker koşmuş gitmiş, bir müddet sonra yanında bir tane askerle dönmüş, komutan; hani nerede lazer yazıcı diye sorar, asker; ''komutanım bu arkadaş karadenizli, yani laz dır, rütbesiz er dir ve bölüğün yazıcısıdır'' demiş.
Komutan da demiş ki, ''ulan Allah tan ''scaner'' istemedik.
Ulan fasdfasdfasdf.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)