Gece Motosikletimi Devirmişler!!!
Reklamlar
-
Bu sabah uyanıp her zamanki gibi motorumu kontrol için balkona çıktığımda motosikletimin devrilmiş olduğunu gördüm. Onguard zinciri yere değmeyecek şekilde bağlamıştım arka tekerden, alarmlı disk kilidi devredeydi ve üstüne branda çekmiştim.
Motoru kaldırmaya gittiğimde bağladığım zincirin altına irice bir taş koyduklarını gördüm nedenini anlamadım ve branda sıyrılmıştı 5 tane düğüm attığım halde.
Herhalde bakmaya çalışıp düşürdüler alarm da devreye girdiyse korkup kaçtılar.
Motorun etrafına araba lastikleri koymuştum millet gelip çarpmasın diye onlardan birinin üstüne düşmüş iyi ki. Motorda herhangi bir hasar yok sadece aynam çizilmiş düştüğü için.
Yani artık ne önlem alsam bilemedim daha yeni aldığım zincir olmasaydı motorumu çalmış olabilirlerdi dün.
Tekrar gelmelerinden korkuyorum, alacak başka önlemim de param da kalmadı. Psikolojim bozuldu saatte bir motoru kontrol ediyorum.
Kamera falan alsam balkona monte etmek için? önerisi olan?
Reklamlar
-
Tasi makasa destek icin koydilar sanirim bi bak kilide iz.varmi makas izi. Onguard var bendede cidden gzuzel kilit abusa o paralari vermeye gerek yok. Ayni islev eminimki. Motorunu calmaya calismislar calamamislar dusurup kacmislar sinir olup. onguard Win
-
gecmıs olsun 2 3 kılıt daha tak alarm koy kamera koysanda caldıktan sonra anlamı yok pazartesı mahkemem sonuclandı göruntu oldugu halde caldım dıye ıtıraf ettıgı halde sonuc beraat giden gittiğiyle kalıyo bu adalette olan benım motora oldu saglamca bagla kafaya koymussalar denerler tekrar.
-
bu durumlara karşı alınabilecek bir önlem geliyor aklıma. yakında doküman olarak konusunu açacağım
-
Hocam cok gecmis olsun bence karttan filan gecip 275 e spy 5000m alarm taktir alarm calinca kumandadada alrm ve titresim devreye giriyor kumandayi bas ucuna koyar misil misil yatarsin
-
avmert adlı üyeden alıntı
Tasi makasa destek icin koydilar sanirim bi bak kilide iz.varmi makas izi. Onguard var bendede cidden gzuzel kilit abusa o paralari vermeye gerek yok. Ayni islev eminimki. Motorunu calmaya calismislar calamamislar dusurup kacmislar sinir olup.
onguard Win
Zincirde iz yok o yüzden anlam veremedim zaten. onguard bu roundu aldı ama bakalım round 2 olacak mı
grknatk adlı üyeden alıntı
gecmıs olsun 2 3 kılıt daha tak alarm koy kamera koysanda caldıktan sonra anlamı yok pazartesı mahkemem sonuclandı göruntu oldugu halde caldım dıye ıtıraf ettıgı halde sonuc beraat giden gittiğiyle kalıyo bu adalette olan benım motora oldu saglamca bagla kafaya koymussalar denerler tekrar.
Geçmiş olsun size de. Yani bu adamlar ceza almayacaksa ne diye mahkemeye çıkarıyorlar ki?
Kafaya koymuşlarsa yapabileceğim daha fazla bir şey yok. Dediğim gibi alarmlı disk kilidi takılı zincir takılı branda örtülü...
-
Dövsek biz suçluyuz.Yakalasak teslim etsek salıveriyorlar.Yasadan vs. Habersiz adaleti kendinizce siz sağlasanız yarın birgün toplanıp gelip üstünüzden geçerler siz bir yana aileniz tanıdıklarınızda riske girmiş olur.Ölelim biz ya.
-
Yakınlarında kapalı garaj varsa bence bir süre kapalı garaja bıraksan daha iyi ama garaja koyma imkanın yoksa hocam sen zincirini yerden yüksek şekilde bağlamaya ve alarmlı disk kilidi kullanmaya devam et. İnşallah bir şey olmaz.
-
mistikbaklav adlı üyeden alıntı
Bu sabah uyanıp her zamanki gibi motorumu kontrol için balkona çıktığımda motosikletimin devrilmiş olduğunu gördüm. Onguard zinciri yere değmeyecek şekilde bağlamıştım arka tekerden, alarmlı disk kilidi devredeydi ve üstüne branda çekmiştim.
Motoru kaldırmaya gittiğimde bağladığım zincirin altına irice bir taş koyduklarını gördüm nedenini anlamadım ve branda sıyrılmıştı 5 tane düğüm attığım halde.
Herhalde bakmaya çalışıp düşürdüler alarm da devreye girdiyse korkup kaçtılar.
Motorun etrafına araba lastikleri koymuştum millet gelip çarpmasın diye onlardan birinin üstüne düşmüş iyi ki. Motorda herhangi bir hasar yok sadece aynam çizilmiş düştüğü için.
Yani artık ne önlem alsam bilemedim daha yeni aldığım zincir olmasaydı motorumu çalmış olabilirlerdi dün.
Tekrar gelmelerinden korkuyorum, alacak başka önlemim de param da kalmadı. Psikolojim bozuldu saatte bir motoru kontrol ediyorum.
Kamera falan alsam balkona monte etmek için? önerisi olan?
(Motorun etrafına araba lastikleri koymuştum millet gelip çarpmasın diye onlardan birinin üstüne düşmüş iyi ki. Motorda herhangi bir hasar yok sadece aynam çizilmiş düştüğü için.)
Zeki bir fikir tebrik ederim
-
Brandayla örtülü motosikletin sağına, soluna araba lastiği katmak müthiş fikirmiş. Önlemini almayı bileceksin
-
spy 5000m kullan. dokunmalarina gerek yok etrafinda 15 saniye gezinsin otmeye baslar. bi tanede havali tufek al, camdan agizlarina sıkarsın itoğlu itlerin. ilerde bir gun mal sahibi olduklarında tez zamanda en agir sekilde kaybetmeleri dileğiyle..
-
Pompalı tüfek al başında bekle, kafayı taktılarsa tekrar gelirler.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
Jemand adlı üyeden alıntı
spy 5000m kullan. dokunmalarina gerek yok etrafinda 15 saniye gezinsin otmeye baslar. bi tanede havali tufek al, camdan agizlarina sıkarsın itoğlu itlerin. ilerde bir gun mal sahibi olduklarında tez zamanda en agir sekilde kaybetmeleri dileğiyle..
danger_fou adlı üyeden alıntı
Hocam cok gecmis olsun bence karttan filan gecip 275 e spy 5000m alarm taktir alarm calinca kumandadada alrm ve titresim devreye giriyor kumandayi bas ucuna koyar misil misil yatarsin
Bu bahsettiğiniz sistemin kurulumunu yapmak biraz zahmetli gibi duruyor. Bir de bu gibi şeyler garantiden çıkarmaz mı motoru?
-
yok be evlat ne zahmeti, az buçuk kablo işlerinden anlıyosan yaparsın. aldığın yere de taktırabilirsin. 40-50 liranı alırlar.
-sinyaller
-akü*
-toprak*
-plaka aydınlatma*(ya da kontağı çevirdiğinde güç gelen her hangi bir yer, bunu bağlamaktaki amaç, alarm kontak açılmadığı sürece 25 saniye sonra kendini otomatik devreye alır)
diğer kabloları bağlamana lüzum yok. uzaktan çalıştırma işleri her mota gelmez. sinyalleri de bağlamayabilirsin sana kalmış. (+) (-) yanlış bağladığında alarmın sigortası yanar. tanesi 30 kuruştur, arabalardaki sigortanın aynısıdır. sigorta soketi alarmın dışındadır. araba elektrikçilerinden 3-5 tane yedek al(sigortanın amperi üzerinde yazar 1,5 amper idi yanlış hatırlamıyorsam)
alarm neredeyse hiç akü yemez. 1 ay sonra bile tek marşta çalışıyor motorlarım. motora kesinlikle zarar vermez. garanti dışılık bir durum yoktur, fakat motorun elektronik aksamında garantilik herhangi bir problem olduğunda alarmı söküp götürmeni tavsiye ederim. yavşak servisler patlak lastiğe bile alarm yüzünden olmuş diyebiliyor.
türkiye' de alabileceğin en üst seviye alarmdır.
-
Çözüm, alarmlı disk kilidi.
-
Geçmiş olsun mümkün ise motoru koyduğumuz yeri değiştirin derim
-
Alarmı serviste taktırmayı dene.Motor gittikten sonra garantili olması bir işe yaramaz nasıl olsa.
-
Bu memleket motosikletlilerden yana değil ve onların çalınan motosikletiyle ilgilenmiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
mistikbaklav adlı üyeden alıntı
Tekrar gelmelerinden korkuyorum, alacak başka önlemim de param da kalmadı. Psikolojim bozuldu saatte bir motoru kontrol ediyorum
Semt olarak neresi dostum
-
Geçmiş olsun. Bende ONGUARD kullanıyorum, kesememelerine çok sevindim. Alarm olarak ta yukarıda yazılan SPY5000M var. Kurulumu çok kolay, kendin yapamazsan servise götürebilirsin. Ben uğraşmamak için serviste taktırdım. Tek sorunu su almamasına dikkat et. Alarm su geçirmez ama yanında hareket sensörü var, o su geçiriyor.
-
grknatk adlı üyeden alıntı
Tüküreyim böyle adalete diye mahkemede bağırdınız mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)