Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

R25'den sonra Honca CB900 Hornet

REKLAM ALANI

Merhaba,

Yaz sonu motorumu satıp CB600F Hornet almayı düşünüyordum ancak 900'ün daha tatlı ve aynı fiyatlarda olduğunu görünce fikrim değişti. Sizce mantıklı mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

CB 900 lerin 2006 sonrası yok diye biliyorum. Daha güncel 2010 üstü bir cb 600 f alınabilir.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Hocam evet 900 daha iyi olabilir ama güncel olmayan bir modelde daha fazla sıkıntılar olabileceğini en azından güncel bir modele göre göz önünde bulundurunuz.

MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    hornet 600- hornet 900 candır can hondanın en kaliteli motorlarından biri. ancak motor güncel olarak üretimi olmayan bir model. Parça ve tedarik işlemleri nasıl olur bilemem. bu konuda sıkıntı yaşamayacaksanız o sorunu çözerim derseniz gözünüz kapalı alın derim bu modelleri.

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUCATI MONSTER 696
    R25'ten daha yüksek ccli motor tecrübeniz yok ise 900hornet önermem. Görüntüsü yanıltmasın 600rrdan bile güçlü agrasif.

engin_deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    street triple rs
    3 seneden fazla hornet 600 kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim. sahip olabileceğin en sorunsuz ve keyifli naked lardan biridir. parça sıkıntısı yaşarmıyım diye düşünmeyin. cbr 600 fa ile birebir aynı bloğa sahiptir. ha birde 600 rr ın bir çok parçası ilede uyumludur.

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Çabuk helvacılar gelmeden

Alıntı engin_deniz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 seneden fazla hornet 600 kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim. sahip olabileceğin en sorunsuz ve keyifli naked lardan biridir. parça sıkıntısı yaşarmıyım diye düşünmeyin. cbr 600 fa ile birebir aynı bloğa sahiptir. ha birde 600 rr ın bir çok parçası ilede uyumludur.
    Bu yorum tekrar fikrimin değişmesine sebep oldu. Hornetler rüyalarımı süslüyor. Gelmiş geçmiş en güzel motorlarda ilk 5 içerisinde yer alır.

engin_deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    street triple rs
    Ben hornetimi muhtemelen tekrar Sattığım arkadastan geri alacağım. Sattigima pişman olduğum tek motosiklettir kendisi. 35bin km yol yapmisligim var hornetle geneli uzun yol. Beni birkez bile hayal kırıklığı na uğramamistir. Freni gidişi sağlamlığı viraj kabiliyeti, yakıt ekonomisi. Bence 600 cc arasındaki en mantıklı seçim olacaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Hem 600cc, hem de 900cc Hornet'i kullandim. Oturus sekli disinda alakalari yok. 900 her turlu, ama her turlu dover.

Dayanikliliga gelince, 900cc Hornet'i 36 bin km'de aldim, elli kusur bin km'de sattim (yanlis hatirlamiyorsam), zerre sorun cikmadi. Aldigimda da, sattigimda da, motor sesi yenisinden farksizdi. (Sifirini da denedim) Yagini hep kendim degistirdim (cok kolay) zerre eksiltmedi.

Hornet 900'un yenisi CB1000R'a da sahip olmak nasip oldu. CB1000R teknik olarak cok daha ustun olmasina ragmen Hornet 900'den daha cok zevk aldim sanki. Super motosiklettir. Gucu bir yana torku cok yuksektir, super rahattir, eski fireblade motoru kursun gecirmezdir. 0-100km'si 2.9 saniyedir. Bir cok guncel 4 silindir motosikletin aksine hic bir devirde zerre titresim yapmaz.

Parca sikintisi yasamaniz mumkun degil. En kucuk vidasina kadar 3 gunde postaliyorlar burada, Turkiye'den niye yapilmasin?

Ancak: Hic bir elektronik destek yok... Kazara teker yapmam bu motosiklette oldu. Bereket dusmedim. Malum, MTS yok. Kaza da yaptim, acile kaldirildim, vs. ABS olsa olmazdi kaza... Hala cok seviyorum mereti, ama binmem...

Onun disinda tek negatif yani: Boyunuz uzunsa ekzos dumani turbulans yapip ceketin arkasini benzin ve duman kokutuyor. Ise gidiyorum, kokuyor, eve geliyorum, esim burnunu tikiyor. Eksozlar guzel gorunuyor ama benim icin iyi olmadilar... Ona ragmen cok zevkle kullandim. Hala yolda gorunce gozum kalir. Ancak yine dedigim gibi, binmem, tavsiye de edemem. Sagligin, kolun, bacagin, hayatin fiyati yok...
    oialdemir bunu beğendi.

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Motosiklet zamanının en iyi motoru olabilir ama eski eskidir herzaman arıza çıkarma riski büyüktür. Ama bu riski göze alıp şansın yaver gidersede mutlu olabilirsin yada tam tersi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet zamanının en iyi motoru olabilir ama eski eskidir herzaman arıza çıkarma riski büyüktür. Ama bu riski göze alıp şansın yaver gidersede mutlu olabilirsin yada tam tersi.
    Araba fiyatına aldığım sıfır superduke aylardır serviste. İkinci el aldığım hiç bir Honda bakım dışı hiç bir sebeple servise gitmedi.
    oialdemir bunu beğendi.

nTolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda kalitesini ve genellikle ömürlük olmasını konuşmamıza gerek dahi yok. Hornet'in sağlamlığını herkes biliyor. Kazasız, sağlam bir motor bulunduğunda bana göre motor ölene kadar kullanabiliriz. Piyasada Honda parçası kadar parçası olan bir marka bilmiyorum. Hornet çok doğru bir tercih olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)