Virajları dönmekten korkuyorum.
Reklamlar
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
Virajı dönemiyor oluşunuzun birde kimyasal sebepleri vardır çünkü beyniniz sizi hayatta tutmak üzere tasarlanmıştır.. beyniniz ve iç kulak denge sistemi beraber çalışır, beyniniz tehlikelere karşı doğası gereği dik, ayakta ve iki ayağı sağlam yere basar pozisyonda tutmak ister çünkü tehditleri hem karşınıza almak hemde onlara karşı dik savunma yapmaya zorlar.. siz şimdi bacaklarınızın arasında bir obje sonunu göremediğiniz bir viraja üstelik fizik kanunları gereği yatarak girmek zorunda olduğunuz bir pozisyonda beyniniz direnmeye başlar, keza iç kulağınızdan dengenizin bozulduğuna dair sinyaller beyninize gitmeye başlar, beyin alabileceği tüm önlemleri almaya çalışarak mücadele vermeye çalışır sizi dik tutmaya çalışır kollarınız kas katı kesilir, o durumdan çıkmanız için yavaşlatmaya çalışır, tehdit analizleri yapar siz nereye çarpacağınıza nereye düşeceğinizi görüp önlem almaya çalışırken halbuki karmaşık olayların içinde kalırsınız... bu yüzden sizin beyninizi aldatmanız onu kandırmaya yada rahatlatmaya çalışmanız lazım, bunuda beyninize ben şuraya gidiyorum bak işte gideceğim yer orası panik yapma, kollarımdan ellerini çek bırak rahatlasın, tehdit yok, kenara refuje bakmama gerek yok çünkü fizik kuralları gereği şu an olmam hereken pozisyondayım rahat ol ve bir sonraki viraja odaklanmaya başla .. demeniz gerekiyor....
Harika bir anlatım,
Ama;
Bana bir anımı hatırlattı. Ankarada yaptığım bir yol eğitimi sonrasında öğrencilerimden biri beni şöyle eleştirmişti. "Hocam , konuyu tüm teknik detayları ile bir mühendslik projesi gibi anlattınız ama ben bir muhasebeciyim yahu,bu teknik konulardan hiç anlamam . Benim anlayacağım gibi sadeleştirerek anlatsaydınız çok daha iyi olurdu"
Motora yeni başlamış kardeşlerimize anlattıklarımız çok daha sade ve net olmalıdır, yoksa onların kafasını karıştırmaktan başka birşey yapmamış oluruz.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Reklamlar
-
sevgili arkadaşlar, yeni başlayan genç ve hevesli kardeşlerimiz cruiserlerin anarşik duruşu ve heybetli gövdesinden ürküyor olması da söz konusu olabilir. bunu da dikkate almak gerektiği kanaatindeyim.
-
-
Yada az önce yapılan yorum gibi insanlar cruiser'ların durma kabiliyetinin ve dönüş,viraj kabiliyetinin düşük veya kötü olduğunu düşündüğü için ürküyor olması mümkündür.
-
eklemeyi unuttum yerler ıslaktı ondanda baya tırstım açıkcası.
-
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
-
Aynı sorun bende de var arkadaşım. Bursada virajda motorumun kaymasından dolayı bir omuz çatlağım var ve zaten daha önce virajı düzgün alamıyordum bu da üzerine tuz biber ekti. Artık virajlara hiç giremiyorum. Dik pozisyonda alıyorum virajı.
-
şahsen suzuki burgman 400 kullanmaktayım, bazı durumlarda yerler ıslak oluyor hava çok çok soğuk ve ürkütücü boyutta (ulan buzlanma var mıdır acaba dediğim durumlar) ikilemde kaldığım vakit hızımı 10 a düşürüp en sağa yada sola yaklaşıp yavaş ve dik dönüyorum. lastiklerime güvenemiyorum değiştirmeye bu aralar maddiyatım el vermediği için maksimum dikkat minimum risk ile hareket ediyorum.
size tavsiyelerimden bir tanesi lastiklerinizi en kaliteli olanından yenileyin ve motosikletinize ve kendinize güvenmeye çalışın.
-
Bende şöyle bir katıkıda bulanayım , birbirinden farklı tarzdaki motorsikletlerin viraj dönüşleri tek videoda
https://www.youtube.com/watch?v=nN4tv5HtVv0
-
Kırmızı halka içindeki siyah 30 yazan yerde 40 ile 50 yazan yerde 60 ile dönüyorum. İyi mi kötü mü bilmiyorum limitlerim böyle zorlamayı düşünmüyorum.
-
Viraj dönülmez kiViraja girilir veya viraj da ilerlenir diyorum ve bir deli unvanı ile kuyuya taşı atıyorum.iyi çalışmalar
-
@Ergün er
02:24 teki nedir yaaa metrobüs gibi dönüyor hain alet
-
Kübra006 adlı üyeden alıntı
Viraj dönülmez ki
Viraja girilir veya viraj da ilerlenir diyorum ve bir deli unvanı ile kuyuya taşı atıyorum.iyi çalışmalar
Bi tane fotonuzu göreydik
-
Hayırdır niçin?? Yorumlar artık vesikalıklamı yapılıyor::
-
Kübra006 adlı üyeden alıntı
Viraj dönülmez ki
Viraja girilir veya viraj da ilerlenir diyorum ve bir deli unvanı ile kuyuya taşı atıyorum.iyi çalışmalar
Yüksek hızda arka frene biraz fazla basınca baya virajda dönülüyor işte
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:46 ----------
Akhunturk adlı üyeden alıntı
@Ergün er
02:24 teki nedir yaaa
metrobüs gibi dönüyor hain alet
Hocam ön teker viraj çıkışında iken , arka teker henüz viraja giriyor
-
Pardon şimdi düşündüm de benim anlatmak istediğim dönmek geri gitmek u dönüşü gibi başlangıç noktasına varmak gibiydi.
Ama yarışlarda da viraj var ve geldikleri noktaya geri geliyorlar yani dolaşarak geri dönüyorlar..Dairesel ise viraj haklı
Attığım taşı geri alıyorum
Annem beni bebekken yere düşürmüş sanırım ondan beyin yakan düşüncelerim mevcut Düşündüm de konu başlığı doğru aslında.
-
viraj dönülmez, düm düz geçilir. Dimi krosçu endurocu abilerim ablalarım :D
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)