Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2.El Honda CBR 125R

REKLAM ALANI

Abilerim çok acemiyim,son 1 ay için de motora çok fena heves sardım.Altın elbiseli adam,MotorcuAbi gibi ustaları çok sıkı takip ediyorum.Hergün farklı yeni bilgiler öğreniyorum..
    Her neyse şimdi gelelim sorularıma

Şimdi açık öğretim öğrencisiyim Nasipse 1 1.5 yıl sonra mezun olucam daha sonra kara harp gitmeyi düşünüyorum.Dolayısıyla maddi durumum çok sıkıntı ve sıfır için para biriktirene kadar harp okuluna girmiş olurum Ya da pek hevesimi alamam O yüzden 2. ele yöneldim.

2. El motor'da 2012-2015 kasa,km 20.000.30.000 arası 6-7 milyarlık arası güzel temiz bir motosiklet almayı planlıyorum.Motoru almadan önce abus kilit zincir ve disk kilit almayı planlıyorum ekipmanları ancak motoru aldıktan 2 hafta sonra alabilirim.Çünkü borç almayı düşünüyorum artık kim borç verir oda meçhul..

Altın elbiseli adamın 2. el hakkında videosuna baktım.Gerçekten korkmaya başladım bu km olayını düşürme felan varmış.Bu cidden beni hevesimden etti bu olay o kadar basit mi?Yani nasıl km si düşürülebilir?Bunun anlamanın bi noktası yokmu?

Bu arada motordan çok iyi anlayan bi arkadaşımla almayı gitmeyi düşünüyorum..

Ve sizlerin cevaplarını,önerilerini de çok merak ediyorum

SAYGILAR.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosiklet dediğin kul yapımı. Nasıl o parçalar bir araya getirilebiliyorsa aynı şekilde sökülebilir. Kilometre sıfırlamak kolay bir işlem.
    İşin özü şu ki kilometre size vasıtanın ne kadar kullanıldığı, ne kadar yıprandığı hakkında fikir verir. Ama o vasıtanın parasını hak ettiğini söyleyemez. İsterse 3000km olsun. Özensiz kullanılmışsa ederinin altındadır.
    2. el alırken ne olursa olsun kendiniz ustası değilseniz vasıtayı güvendiğiniz bir ustaya göstereceksiniz. Hatta bakımını yapmasını ve iyice incelemesini isteyeceksiniz. Bunun karşılığında bir ücret ödemeyi kabul edeceksiniz. Çoğu usta "gel şu motora bir bak, satın alacağım." dediğinizde ücret talep edemeyeceği için sağına soluna bakıp "iyidir iyi." der geçer.
    O size gerekeni söyleyecektir.

Çok sağolasın.
    Not eklemeyi unutmuşum motoru almadan önce muayeneye götürüp sizin dediğiniz gibi de ustaya göstericem eline biraz para sıkıştıralım ki öyle dediğiniz gibi iki sağ soluna bakıp tamam demesin

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı TskMuvazzaf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim çok acemiyim,son 1 ay için de motora çok fena heves sardım.Altın elbiseli adam,MotorcuAbi gibi ustaları çok sıkı takip ediyorum.Hergün farklı yeni bilgiler öğreniyorum..
    Her neyse şimdi gelelim sorularıma

Şimdi açık öğretim öğrencisiyim Nasipse 1 1.5 yıl sonra mezun olucam daha sonra kara harp gitmeyi düşünüyorum.Dolayısıyla maddi durumum çok sıkıntı ve sıfır için para biriktirene kadar harp okuluna girmiş olurum Ya da pek hevesimi alamam O yüzden 2. ele yöneldim.

2. El motor'da 2012-2015 kasa,km 20.000.30.000 arası 6-7 milyarlık arası güzel temiz bir motosiklet almayı planlıyorum.Motoru almadan önce abus kilit zincir ve disk kilit almayı planlıyorum ekipmanları ancak motoru aldıktan 2 hafta sonra alabilirim.Çünkü borç almayı düşünüyorum artık kim borç verir oda meçhul..

Altın elbiseli adamın 2. el hakkında videosuna baktım.Gerçekten korkmaya başladım bu km olayını düşürme felan varmış.Bu cidden beni hevesimden etti bu olay o kadar basit mi?Yani nasıl km si düşürülebilir?Bunun anlamanın bi noktası yokmu?

Bu arada motordan çok iyi anlayan bi arkadaşımla almayı gitmeyi düşünüyorum..

Ve sizlerin cevaplarını,önerilerini de çok merak ediyorum

SAYGILAR.
    o videolarda her şey toz pembe. motor alınca işler biraz değişiyor. ben 3. motorumu kullanıyorum ve aldığım 3 motorda da silindir piston attırdım. bir tane sağlam motor denk gelmez mi bana diyorum.

4. motorumu alacaktım ve adama bu durumu anlattım ve adam ne dese iyi? "bir motorda buna yaptırırsın, alışmışsın zaten :D

alacağın motorun yağ seviyesi ve yağ rengine bak temiz mi. şasiyi incele, paslanmış yerler var mı ona bak. frenler tutuyor mu sinyaller korna vs onlara bak.

neyse hele bir bulaş şu işe gerisi gelir zaten, biz bu işin kazığını yiye yiye öğrendik az çok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)