Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sigortası 6 ay önce bitmiş araç almak

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    Arkadaşlar yine sigortayla ilgili bir soru. Forumda aradım bulamadım. Biraz da acelem var. Sigortası 6 - 7 ay önce bitmiş bir motoru satın alıp yeni sigorta yaptırırken eski kullanıcının sigortasız binmiş olmasından dolayı primlerin yüksek çıkma durumu var mı. Çünkü satıcı bu durumu özellikle belirtti.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Var. Sigorta yaptırırken cezalı olarak gecikme bedeli ödemeniz gerek. Tabi bu ceza satıcıya ait.
    Daha önce sigorta cezalı araç almadım. Yasal olarak cezanın satıcıya fatura edilmesi durumu nasıl olur bilemiyorum. Kendi vasıtanızı geciktirdiğinizde poliçenin altında gecikme bedeli olarak ayrı yazıyor. Siz ödüyorsunuz.
    Yalnız bu cezanın primleri arttırma durumu olmaz. Ceza ayrı ele alınıyor.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Eski sahibinin sigorta borcu veya gecikmesi yeni sahibini bağlamaz.
    Yeni sigorta yapılacağı için hasarsızlık indirimi yapılamayacağı için haliyle ilk sigorta yüksek çıkar.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Sigortasız aracın noterde satışı yapılamaz, satan kişinin mutlaka yaptırmış olması lazım, yaptırır aynı gün satışını yapar aynı gün sigortasını satıştan sonra iptal ettirip parayı geri alır ama ne kadarını alır bilmem.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sigortasız aracın noterde satışı yapılamaz, satan kişinin mutlaka yaptırmış olması lazım, yaptırır aynı gün satışını yapar aynı gün sigortasını satıştan sonra iptal ettirip parayı geri alır ama ne kadarını alır bilmem.
    Yanlış bilgi.
    Sigortanız bitmiş ise satış yapabilirsiniz. Aynı olay başıma geldi sigortacım poliçe kesmeye gerek yok mevcut sigortan bittiği için satışı verebilirsiniz dedi gerçekten de verdim. Benim 45 gün sigortasızdı satış yaptım, 6 ay hakkında hiçbir bilgim yok.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

GkRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rr
    Sigorta olmadan satış yapılmadığını duymuştum dikkatle takipteyim bilen arkadaşlar aydınlatırsa.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı GkRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sigorta olmadan satış yapılmadığını duymuştum dikkatle takipteyim bilen arkadaşlar aydınlatırsa.
    Trafik Sigortası Olmadan Noter Satışı Durumları
    Yeni Alınan Araçlarda 30 Gün Boyunca Sigortasız Satış Yapılabilir.
    Mevcut Araçlarda (Ruhsatı Çıkmış) ise süresiz bir şekilde araç satışı yapılabilir.
    30 Günü geçmiş yeni araçlarda ruhsat çıkartmak zorunlu olduğundan sigorta yapılmalıdır.
    Muayenesi bitmiş araçlarda muayenesiz satış olmadığı için sigorta zorunludur.
    Fr.Sante bunu beğendi.

Motosikleti
    R25
    Sigorta olmadan satış yapılamaz YALANI sigortacıların ortaya attığı yalandır, satış yapılır gecmiş ve yapılmamış olan zamanda yeni alıcıyı etkilemez KESİN VE NET BİLGİDİR
    mustafav ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    Bilgi için teşekkür ederim. Adamın trafik sigortası bitmiş 6 - 7 aydır garajda yatıyor dedi. Şimdi ben noter satışını yapıp sigorta yaptırınca gecikme cezası vs gibi herhangi birşeyle karşılaşmadan şahsıma ne kadar prim çıkıyorsa öyle alabilecek miyim?

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Eski sahibinin borcu seni bağlamaz, aracı bu halde trafiğe çıkarır da çevirmeye girersen hukuki yükümlülük sendedir.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullanılmadığı için ambarda yatan 8 ay sigortası olmayan bir motoru aldım ben. Sigortasız satış yapılabiliyor. Ve eski sigortasızlık cezası aracın yeni sahibini bağlamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------

Alıntı mustafav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilgi için teşekkür ederim. Adamın trafik sigortası bitmiş 6 - 7 aydır garajda yatıyor dedi. Şimdi ben noter satışını yapıp sigorta yaptırınca gecikme cezası vs gibi herhangi birşeyle karşılaşmadan şahsıma ne kadar prim çıkıyorsa öyle alabilecek miyim?
    abi alabileceksin. Ben motoru sigortasız aldıktan sonra eski sahibi sigortasızlıktan ceza primi ödedi.
    mustafav bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullanılmadığı için ambarda yatan 8 ay sigortası olmayan bir motoru aldım ben. Sigortasız satış yapılabiliyor. Ve eski sigortasızlık cezası aracın yeni sahibini bağlamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------

abi alabileceksin. Ben motoru sigortasız aldıktan sonra eski sahibi sigortasızlıktan ceza primi ödedi.
    bilgi için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

abi alabileceksin. Ben motoru sigortasız aldıktan sonra eski sahibi sigortasızlıktan ceza primi ödedi.[/QUOTE]

eski sahibi tekrardan başka bir araç sigortası yaptırırken mi o cezayı ödüyor?

Motosikleti
    R25
    Alıntı mustafav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilgi için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

eski sahibi tekrardan başka bir araç sigortası yaptırırken mi o cezayı ödüyor?[/QUOTE]
    Aynı şekilde ben satış yaptım sigorta 2 ay geçmişti ve motoru sattım, 1 ay sonra yeni motor aldım ama ne ceza nede başka bişe ödedim sigorta ücreti harici her kafadan bi ses çıkıyor, sen motoru al kardesim sigortanı yaptır ceza meza ödemezsin gerisi seni bağlamıyor

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Ruhsati varsa
    Muayenesi varsa
    Sigorta olmasa da satış yapilir

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    sigortanın geçmesi sizi bağlamaz satışı alabilirsiniz fakat normal şartlarda noter satışından itibaren 15 günlük eski sigortadan faydalanma durumunuz olmadığından aynı gün sigorta yaptırın kafanız rahat etsin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)