Bisiklet dahi sürmeyen Kız arkadaşa motosiklet öğretmek?
-
Merhaba arkadaşlar.Kız arkadşaım ile ortak motosiklet alacağız.Kendiside motosiklet sürmek istiyor.Ama hiç hayatında bisiklete bile binmemiş denge 0.Ben buna bisikelt sürmeyi öğretmeyi denedim. max 3 pedalda yana devriliyor.Daha kolay hızlı bi şekilde bisiklet ve denge öğretmenin yolu var mıdır?
Reklamlar
-
aynı olayı eşimle yasadım .
öğretmek çok zor hiç bisiklete binmemiş fakat motor sürmesini istedim . korkuyordu fakat kardeşi ( baldız ) küçük bi scooter bulmuş bastı gaz agidiyo .
e bunu görünce bizimki gaza geldi ve oda bindi . 2-3 km gittik orman içinde bomboş dümdüz asfalt yolda . dönüşlerde arkasından ben dönderdim kendi kendine dönemedi.
yani anlayacagın çoook uğraşman lazım isteyen zaten otomatikmen ögreniyor.
-
antilop_skul adlı üyeden alıntı
aynı olayı eşimle yasadım .
öğretmek çok zor hiç bisiklete binmemiş fakat motor sürmesini istedim . korkuyordu fakat kardeşi ( baldız ) küçük bi scooter bulmuş bastı gaz agidiyo .
e bunu görünce bizimki gaza geldi ve oda bindi . 2-3 km gittik orman içinde bomboş dümdüz asfalt yolda . dönüşlerde arkasından ben dönderdim kendi kendine dönemedi.
yani anlayacagın çoook uğraşman lazım isteyen zaten otomatikmen ögreniyor.
direkt scooterla başladı ozaman ama işte benim bu şansım yok anca bisikelt kiralayabilirim.
-
boş ver öğretme sonra terk eder seni
-
Hocam geçmiş olsun diyorum sadece.
Benim hatun bisikleti gayet sorunsuz sürmesine hatta teker yapmaya çalışmasına ama yapmamasına rağmen (Bisiklette teker tabiki) tam emin değilim ama yaklaşık 4 aydır felan düzenli motosiklet eğitimi veriyorum, ve yaklaşık 4 aydır felan sinir hastasiyim.
Araba kullanmasına rağmen soldaki a..na koydugumun demir çubuğunun ön fren değil debriyaj olduğunu öğretemedim.
Viraj alırken fren diye debriyaja asılıyor motor boşa gelip hızlanınca virajda aha duvara girdi girecek diye diye ömrümden ömür veriyorum.
Gerçi motorda cross olunca hayvan gibi motora iyi dayaniyo deyip hak veriyorum.
Hocam işin özü Allah vergisi yetenek varsa yine iyisiniz ama diğer türlü geçmiş olsun.
-
MrMud adlı üyeden alıntı
Hocam geçmiş olsun diyorum sadece.
Benim hatun bisikleti gayet sorunsuz sürmesine hatta teker yapmaya çalışmasına ama yapmamasına rağmen (Bisiklette teker tabiki) tam emin değilim ama yaklaşık 4 aydır felan düzenli motosiklet eğitimi veriyorum, ve yaklaşık 4 aydır felan sinir hastasiyim.
Araba kullanmasına rağmen soldaki a..na koydugumun demir çubuğunun ön fren değil debriyaj olduğunu öğretemedim.
Viraj alırken fren diye debriyaja asılıyor motor boşa gelip hızlanınca virajda aha duvara girdi girecek diye diye ömrümden ömür veriyorum.
Gerçi motorda cross olunca hayvan gibi motora iyi dayaniyo deyip hak veriyorum.
Hocam işin özü Allah vergisi yetenek varsa yine iyisiniz ama diğer türlü geçmiş olsun.
aynen yahu bi bisikelt öğreteceim 3 pedal atıyor 4 saat bekliyor yahu bassana şuan ne bekliyon diyorum.3 pedala tıp yine 3 saat bekliyor. Kanser olacağım
-
Romedon adlı üyeden alıntı
direkt scooterla başladı ozaman ama işte benim bu şansım yok anca bisikelt kiralayabilirim.
ustat problemde o işte başalamadı başlyamadı keske baslasaydı
-
Merhabalar, bende geçen sene kız arkadaşıma öğretmek için heveslendim. 100lük bir scooterı verdim ve sonuç hüsrandı. Daha sonra yaz boyunca beraber bisiklet kullandık hatta tek başına trafiğe dahi çıktı bisikletle. Yazın sonunda da bana motora çok heves ettiğini söyledi. İlk deneyimimiz hüsran olunca bende çekindim ama çok isteyince hayır diyemedim. Bu sefer 150lilik scooterı verdim ve hiç yardımım olmadan kendi başına çözdü işi. Ara sıra çiftliğe giderken boş yolda vermeye başladım. Artık 100lük bir cup motorla arkasında benle trafiğe çıkabiliyor. Biraz daha sabırla bisikletle başlayıp kendini geliştirmesi gerekiyor. Ama önce kendisinin istemesi ve kendine güvenmesi gerekiyor. Ondan sonra zaten motor için başının etini yiyecek.
-
Hocam sürmesi şart mıdır ? Bazen çok şeyapmamak lazım
-
gurkanerkan adlı üyeden alıntı
Hocam sürmesi şart mıdır ? Bazen çok şeyapmamak lazım
evet kesinlikle şart ortak b ir motosikelt alacağımız için sürmese sürekli bile ailesine ben motor sürebiliyorum ve aldım demesi gerekiyor
-
Bisiklet bu iki tekerin temelini oluşturuyor. Bisiklet kullanarak başlasa daha kolay öğrenirdi.
2 sene evvel öyle bir girişimim oldu. İlk tavsiyem kesinlikle her konuda haksız ve hatalı olduğunuzu kabul etmeniz lazım. Çocuğa da öğretmişliğim var ama partneriniz olan bayana öğretmek bambaşka. Ya dediklerimi uygularsınız yada akşama kanepede uyursunuz.
Yavaş yavaş zorlamadan öğretmek gerek. Bu 2 tekerde denge aslında beyin fonksiyonlarıyla ilgili epey ciddi bir konu. Beynin dengesizliği farkedip yanıt verebilmesi için bol bol pratik edilmesi gerek. Paniklerse, zorlarsanız pek faydası olmuyor. (Vaktiyle "ulan neden öğrenmiyor, ben mi eksik öğretiyorum" diye düşünerek araştırma bile yapmıştım.")
Hanım arkadaşla 3 gün uğraştım. İlerleme kaydedemeyince kavga eşliğinde vazgeçtim. 2 hafta sonrasında günlük bisiklet gezilerine katılmaya başladı.
-
Başına bişe gelse anasına babasına ne dicen? Boşber
-
Biraz sabırlı olmanız gerekiyor.Öncelikle ona buna kızmamak gerekiyor.Önce aracın tanıtımını yapın.Şu şudur bu budur diye.Motora ilk defa bineceği için 100cc bile olsa altındaki şeyin güçlü olduğunu belirtin lakin korkutmayın.Elindeki kontrollerle bu gücü kontrol edebileceğini söyleyin.Daha sonra arkanıza bindirin.Hiçbirşey söylemeden tanıtmadan sadece sürün zaten benimo merakla ellerinize ayaklarınıza oturuşunuza vs. Dikkat edecek inceleyecek.Önemli olan şey hiçbirşey için zorlamayın kendi isteğiyle yapmalı.Sonra motoru kapatın üstüne bindirin kız arkadaşınızı ilk bindiğinde ayaklığı kapatmayı bile unutabilir ama siz sabırınızdan ödün vermeyeceksiniz.Başlayacak sormaya bu ne şu ne deneyerek görmesini sağlayın.Daha sonra ana mantığı anlatın denge gaz fren viraj dönüşler vb.Zaten siz yaparken gördüğü için anlattığınız şeyleri mantıklı bulacaktır.Yoksa sırf bizzat görmediği için kontra tekniğine bile inanmayan birsürü insan var.Burada özellikle vurgulamanız gereken şey motor üzerindeyken tamamen soğukkanlı olmasıdır.Zamanla gazı dozajlamayı freni dozajlamayı öğrenecektir.
Denge alıltırmaları yapın.Bisiklette çocuğumuzun arkasından tutarız ya bisiklette böyle alıştırmalar yapın motordada gaz sürekliliğiyle dengenin ilişkisini anlatın.Herşeyi önce kafasında mantığına oturtun.Gerisi gelecektir.
-
Bizim hatun bisiklet sürmeyi biliyor bu yaz burgman 400ü verdim ama arkasına oturdum sonuçta ağır motor.. İlk sağa sola yalpaladı ama düşmedi ben tuttuğum için 2. denemesinde düşer gibi oldu.3. denemede 3-4 km yol gitti..Çok güzelmiş bu diyordu :D Bende bir ara bayağı mondial nostalji honda today tarzı birşey baktım ama trafik hayvan dolu başına bir iş gelmesinden korktum..
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Biraz sabırlı olmanız gerekiyor.Öncelikle ona buna kızmamak gerekiyor.Önce aracın tanıtımını yapın.Şu şudur bu budur diye.Motora ilk defa bineceği için 100cc bile olsa altındaki şeyin güçlü olduğunu belirtin lakin korkutmayın.Elindeki kontrollerle bu gücü kontrol edebileceğini söyleyin.Daha sonra arkanıza bindirin.Hiçbirşey söylemeden tanıtmadan sadece sürün zaten benimo merakla ellerinize ayaklarınıza oturuşunuza vs. Dikkat edecek inceleyecek.Önemli olan şey hiçbirşey için zorlamayın kendi isteğiyle yapmalı.Sonra motoru kapatın üstüne bindirin kız arkadaşınızı ilk bindiğinde ayaklığı kapatmayı bile unutabilir ama siz sabırınızdan ödün vermeyeceksiniz.Başlayacak sormaya bu ne şu ne deneyerek görmesini sağlayın.Daha sonra ana mantığı anlatın denge gaz fren viraj dönüşler vb.Zaten siz yaparken gördüğü için anlattığınız şeyleri mantıklı bulacaktır.Yoksa sırf bizzat görmediği için kontra tekniğine bile inanmayan birsürü insan var.Burada özellikle vurgulamanız gereken şey motor üzerindeyken tamamen soğukkanlı olmasıdır.Zamanla gazı dozajlamayı freni dozajlamayı öğrenecektir.
Denge alıltırmaları yapın.Bisiklette çocuğumuzun arkasından tutarız ya bisiklette böyle alıştırmalar yapın motordada gaz sürekliliğiyle dengenin ilişkisini anlatın.Herşeyi önce kafasında mantığına oturtun.Gerisi gelecektir.
binlerce km arkamda artçı tecrübesi var ama önce bisikleti öğretsem motosikelt koaly olacaktır
-
Hocam bence bisiklet değilde 4 tekerli moped ayarlayın, hem denge konusunu hemde motosikleti tanıma evresini aynı anda fark etmeden öğrenir.
4 tekerli dediğim bu sürücü kurslarının kullandığı destek tekerler.
-
Garanti veriyorum düşecektir.
En iyisi para ayırın, adam kıllı korumalarıyla eğiyime girip bol bol düşe kalka öğrensin. Alacağınız motor da yamulmaz böylece
-
Romedon adlı üyeden alıntı
binlerce km arkamda artçı tecrübesi var ama önce bisikleti öğretsem motosikelt koaly olacaktır
bakın burada vurgulamak istediğim şey motor kullanma psikolojisinin ağırlığından kurtulmaydı.Elbetteki artçılık yapmış olabilir.Artçıyken birşeyler öğrenmeye çalışmış olabilir yada siz bak sende kulkanacaksın iyi izle izlenimi vermiş uyarmış olabilirsiniz.Lakin beyin sürücü olarak işlemediği için bunlar sadece fikir olarak kalıp kız arkadaşınızın psikolojisine ağırlık yapacaktır.Artçı olmayla sürücü olmak çok farklı şeylerdir.Motoru hemen altına vermeyin zaten ama henüz bisiklete bile binmeden üstüne bir oturtun.Genel bir tanım yapın motor hakkında,göstergeler,kontroller hakkında.Daha sonra bisiklette eğitim vermek istiyorsanız verin.Ama psikolojisinde motor kavramı oturmalı.Ve elindeki kontrollerle altındaki gücü kontrol edebileceğini bilmeli.Bu onu rahatlatacak ve konrtolleri daha hassas kullanmasını sağlayacaktır.Kontrolün kendinde olacağını bilsin.Motordan korkmasın ona hakim olmaya çalışsın.
-
Benim ehliyet maceram sanırım biraz buna benziyor. Bisikleti gençken kullanıyorduk. Şİmdi ise depoda yıllanıyor.
Motosiklet ehliyeti için de bisiklet kullanabiliyor olmak şart dediler. Biliyorum dedim ve verdiler 125 cc motosikleti. Gaz, fren, vites vs. araçtan mantığına alışığım ama tüm bunları el ile yapmak ve bir yandan da denge sağlamak büyük sorun oldu.
1 saat boyunca hoca arkamda gezdi ve eliyle motorun demirinden tutarak sadece dengeyi öğretmeye çalıştı. Tabii ben yine pek beceremedim.
Skuter le benzerini 15 dk yaptık ve dengeyi sağlamayı başardım. Sonrası gaz ile dengemi sağlayabildiğim fark ettiğim ana kadar devam etti.
bundan başka bir sorun olmadı ve arkası çorap söküğü gibi geldi.
Benim tavsiyem sakın ha "olmuyor, yapamıyorsun , çok basit " vs demeden sabırla senin bu işin üstüne düşmen gerek. Bir kez kendisi senin anlattıklarının uygulamada kendince nasıl yapıldığını anladığı anda işlem tamamdır.
-
hachiko adlı üyeden alıntı
Bizim hatun bisiklet sürmeyi biliyor bu yaz burgman 400ü verdim ama arkasına oturdum sonuçta ağır motor.. İlk sağa sola yalpaladı ama düşmedi ben tuttuğum için 2. denemesinde düşer gibi oldu.3. denemede 3-4 km yol gitti..Çok güzelmiş bu diyordu :D Bende bir ara bayağı mondial nostalji honda today tarzı birşey baktım ama trafik hayvan dolu başına bir iş gelmesinden korktum..
Bende en çok ondan çekiniyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)