Sivil vatandaş kimsenin kimliğini isteyemez sorgulayamaz. "Eyy Barzo? Sen kimsin ya?"
Sivil vatandaş kimsenin kimliğini isteyemez sorgulayamaz. "Eyy Barzo? Sen kimsin ya?"
Bu konuya tepki gösteren insanlara, alttan alttan azınlık muamelesi yapmak ve mezhebi geniş demek haddinize değil.
Kimin nerede ne yapacağına bunun gibi barzoların karar vermesini destekleyen siz mezhebi genişler linç kültürünü destekliyorsunuz.
Kızım da yok, oğlum da. Olsaydı da nerede ne yapacağına karar verebilme yetisi kendisinde olurdu. Kim ne diyorsa peşinden giden bir asalak olarak yetişmezdi.
Şu hareketi destekleyebilecek kadar karanlık gözler var. Size ne kardeşim, size ne? Kimsiniz siz?
Biri de çıkmış zina yapıyor diyor daha zinanın ne olduğundan habersiz... Varsayalım ki bu zina,hayırdır şeriat ülkesi mi olduk? Falakaya da yatıralım mı?
Az silindir, çok iş
Merak etme kuran 1400 yıldır var eğer kesecek olsaydık kesersik ama demek ki kesilmemiş niye keailmemiş peki? Belki emir senin gibi cahillerin anladığı gibi değildir.
İslamın i sini bilmeden birde ahkam kesmiyor musunuz? Yok islam barbarlıktır falan sen önce git dünya tarihini bir oku bak bakalım barbar kimmiş?
Adam haklı hiç öyle aşırı reaksiyon göstermeyin.
30 yaşına geliyor. 1 kerecik al yanaktan bal dudaktan tatmamış. Hiç imkan olmamış. Ne kandıracak güzelliği var, ne ikna edecek dili var. Gururuda bırakmamış ki "Ana, baba ben beceremiyom, bana bi hatun bulun ne olur." desin. Kızlar sever diye motor bile almış gene olmamış. Ne yapsın adam.
Sonra utanmadan karşında hamuduyla götürüyorlar. Allah yarattı demeden öpüşüyorlar.
Adalet mi bu?
O Adam bekliyor ki biri çıkacak, "Kardeşim ben hevesimi aldım, al bu hatunu biraz da sen tadına bak." desin. Ama mümkün değil. Olmuyor, olamıyor.
Nur suresinin ilk ayetlerindenmiş...
«Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. Eğer Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, Allah'ın dinini tatbik hususunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk onların cezalarına şahit olsun.»
İslam barbarlıktır dediğimi hatırlamıyorum.
O coğrafyanın kültürü bu değil mi?
Bu arada neyi kesiyorsunuz ben kesmek diye bir kelime dahi kullanmadım... Yine nerelere gitmiş aklın hocam senin
Az silindir, çok iş
Forumdaki comar oraninin bu kadar yuksek oldugunu bilmiyordum.
En sevdigim savunma; 'Coluk cocuk var etrafta.', bunu diyen adam cocuk yetistirmemeli. Cocugunu sevgi gosterisinden sakinan 'adam' o cocuga nasil gereken sevgiyi gosterecek, saygiyi ogretecek?
motorcunun tepkisini,kimlik istemesini,konuşma tavrını kesinlikle onaylamıyorum.ama kesinlikle topluma açık alanlarda bu ve bunun gibi bi durumla karşılaşırsam uyarmadan edemem.bende evliyim.ama evim var!yer mi yokta dışardasın hacım sen ? islamda bunun hükmünü bilmiyorum ama islamla yönetilmediğimiz içinde bu sorun değil sanırım.tekrar ediyorum motorcu sağlam birine denk gelseydi hastaneden ya da taputta olurdu.
İşine gelince
İslam özgürlük dinidir
Senin dinin sana benim dinim bana
Hesap sadece allahadır.
Gerçekte olan :
Kollarını domuz bağıyla bağlayıp kesin
Dost edinmeyin gördüğünüz yerde öldürün
Hayırdır oglim.
Bir gün adalet herkese lazım olur o zaman ananı bacını saçı göründü diye kırbaçlayan dallamalara da sen erkeklik yaparsın
Kardeş sana yazmadım ben o kesme meselesini yukarıda yazan arkadaşa dedim,en ufak bir şeyde direk islam adamı keser demelerini ve bu duruma sessiz kalmayı kabul etmiyorum. Senlik bir durum yok yani )
Arkadaşlar bu tarz durumlarda olayın vuku bulduğu yer mahalle,yurt vb. mekanlarsa kadın arkadaşın duymayacağı şekilde erkek arkadaşı onurunu kırmadan incitmeden hafiften ikaz etmek vardır raconda.Ancak en nazik ikaz şeklinde dahi karşı tarafın gururu kırılabilir.Videodaki tabir bulmakta zorlandığım canlı türü adaba geleneğe dair en ufak bir nasip alsaydı kızın yanında şekil şemal yapmazdı.hepimiz genç olduk, yanlış (kişiye göre değişir) yapabiliriz ancak bunun şekli şemali olur.
Zaferce hocam saygılar;Çok toptancı yaklaşmıssın...nacizane bir görüş
erkek çocuklarına tecavüz edilen ensar olayında yahut gerger olayında da aynı tepkileri bekler idik.
olmadı.
(anlaşılan kişiyi rahatsız eden başkasının özgürlüğü)
Şu görüntüleri çeken 31ci arkadaş bu forumda mı?Çok rica ediyorum gelsin bana ve eşime sataşsın.Değişik bir şey deneyeceğim.
Arkadaşlar sevgi,öpüşme vb. sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.Çocuklar tecavüze uğradığında hiç tepki vermeyen,kendi gibi olmayanlara karşı yapılan terör eylemlerini göbek atarak karşılayan,hırsılığa,yolsuzluğa,cinayetlere,tecavü zlere,katliamlara,hak yenmesine,iki yüzlülüğe iftiralara arka çıkan bazı tipler iki sevgilinin sokakta öpüşmesinden rahatsız oluyor.Çok iki yüzlü iğrenç bir ahlak yapımız var kandan vahşetten zevk alıyoruz ama sevgi bizi rahatsız ediyor.Bu tarz davranışların altında tamamen bazı şeylerin yaşanmamışlığı yatıyor.Eli karşı cinsin eline değmemiş,iç güdülerini ve duygularını bastırıp duran tiplerin kendi yapamadığı şeyi başkası yapınca tepeleri atıyor doğal olarak.
Böyle çomarlar bana denk gelmiyorki dişlerini dökeyim...
Kendileri özgür değil diye başkalarıda özgür olmasın istiyorlar.
Birkaç sene evvel kız kardeşim kulağından ameliyat oldu. Sonrasında hastaneye kontrole gittiler. Hastanenin önü yol çalışması, yollar bozuk, zaten kulak denge organı. Kız yürümekte zorlanmış. Babam da evladının elinden tutmuş düşmesin diyerek.
O andan sonra insanlar ters ters bakmaya başlamış. Gören yüzünü buruşturup kendi kendine söylenmiş. Yanından geçtiği insanların "Cık cık ayıptır, terbiyesiz, sapık adam" dediğini duyar olmuş.
"Az kalsın birinin yakasına yapışacaktım" dedi babam.
Bizde böyle arkadaş. İşinize gelirse. 20 kişinin tecavüz edip serbest bırakıldığı 14 yaşındaki kızı 10 kere ifadeye çağıran da, 11 yaşındaki kıza "çıtır" dedi diye (kelime anlamı olarak çok genç ve güzel kız demektir. Cinsel anlamı yok.) hocayı netten linç edenler de bizim memleketin insanı.
insanlara ne diyeceğime desem de demesem de diyip demiyeceğine ne diyim şimdi
yetişkin insanlar müstehcenlik veya teşhircilik suçunu işlemediği sürece özgürce istediğini yapar. kendiliğinden ihkak ı hak almak diye bir suç vardır. yani bir suçun cezasını adli makamlardan başkası veremez. kişi kendisine karşı bir suç işlenmiş olsa bile cezasını kendisi vermemeli gidip şikayet etmelidir. Haa ben medeni değilim, kafama göre yaşarım diyorsa orası başka. Bu ayı onlardan rahatsız falan olmadı. Yaptığı şey işgüzarlıktan başka birşey değil.
oyle mesajlar atılmış ki, sanırsın hala leyleklerden beklıyor bazı seylerı.
lan bıraz medenı olun yahu. ananız babanız sevısmedı mı sanıyorsunuz? parkta opusmedı mı? gızlı gızlı bulusup bıseyler yasamadı mı sanıyorsunuz?
oglumuz da sevısecek, kızımız da. cınsel durtulere, oh amnagoım nabıo bunlar dıyen her davar, bu olaylardan uzak yasayan, beceremeyen, sosyal hayatı 0, 31 cının tekıdır. ulasamadıgı ortamları bozmaya bayılır.
ufak bır hatırlatma.
sız opusmesın dersınız, sonra kızınız bastırılmıs duygularla daha kotu yollara duser. burada ne ornekler anlatırım da bosverın sımdı.
baba gıbı oturup konusun. ıyıyı guzelı dogruyu anlatın. o da bır bırey sonucta, dogası geregı elbette ısteklerı olacak. bunu nasıl duzgun bır sekılde yasayabılecegını, sonradan pısman olacagı hareketlerı yapmaması gerektıgını anlatın. arkadaslarıyla tanısın. vs vs . hayat bır sekılde akıyor, bunları yaptıktan sonra ıs dualık,tevekkule donuyor.
ha bır de ADAM olun ADAM. kendı her haltı yıyıpte, ıs kendı kızı olunca hayvana donenlerden olmayın. sızın karınız da baskasının KIZIydı.
Öpüşmek yerine orada sevgilisi kıza şiddet uygulasaydı aynı motorcu basıp giderdi
Benim merak ettiğim konu kaskına kamera takan herkes öpüşen, sevişen ya da yolda yürüyenleri kameraya çekip internette yayınlama hakkına sahip mi?
Sokakta, yolda ya da kafede halka açık bir yerde oturanları kameraya çekip sonra internette yayınlamanın da yasal boyutunu merak ediyorum.
Bu videoyu çeken kişi istediği insanları videoya çekip ifşa edebiliyor, acaba kendi kimliğini de açıklama cesareti var mı?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)