Taksitli altinla motor sahibi olmak NASIHAT?
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Kredi harici çözüm arıyorsanız bence mantıklı bir yol bulmuşsunuz. Her ay kenara para koymaya niyetlenirseniz, azıcık sıkıştığınızda aman bu ay koymayayım diyebiliyorsunuz (Başıma geldi). Ama dediğiniz gibi kendinizi taksitle altına bağlayacağınız için bu ay kenara para koymayayım deme şansınız olmayacak. Yani bir şekilde 4 ay boyunca para biriktirmeyi bırakma özgürlüğüne elveda diyorsunuz. Düzenli para biriktirmek iyi bir geliriniz yoksa çok zor ve irade isteyen bir iştir. Bulduğunuz yöntem, iradenizi en azından 4 ay dert etmemenizi sağlayacak bir yöntem. Altının artmasını çıkmasını çok dert etmeyin. Uzun vadede altın yükselir.
-
Biraz karışık bir plan olmuş, umarım işe yarar.
Neden kredi yok mesela onu pek anlayamadım ama en azından şunu söylemem lazım,
ekipmana da para ayırmayı unutma.
Kolay gelsin.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
Ata sözlerine daima güven işten artmaz dişten artar
yaşam şekline dışardan bak yoksa muazzam para kazanıyorsun işin şakası bir yana merakımdan soruyorum telefonun modeli ne ?
Altın alıp yatırım yapmak mantıklı illa bir şey alacağım diye değil kenarda durması adına mantıklı.
-
Watercolours, değerli yorumun icin Sağol moral oldu.
Kizil Pars, Açıkçası kredi olayina bulaşmadan faize girmeden almak istiyorum.
Bektanist telefon markam ne alaka gerçekten anlam veremedim. hemen merakini gideriyim samsung alpha. Parmak okuyucusu arizali ucuza almıştım. 250 tl. Altin konusuna donersek Kafadan zarar edecegim rakami tam kesin hesaplamadim.Haklisin en kotu ihtimal birikim olarak kalır.
-
Ee sen benim yaşam mücadelemi yazmışsın. Kredi tek çözüm başka yolumuz yok. Haftada birde sayısal loto.
-
beyler kredi tek çözüm değil
bence motosikletinize iyi bakın ve kenarıya para koyun
-
-
Borç yiğidin kamçısıdır. Ben çeker krediyi binerim sonra satarım kredimi kapatırım yada üstüne para koyar değiştiririm. Borçtan korkmamak lazım yoksa yok, hayat şartları. Herkesin kendi tercihidir. Motosiklet almak için böyle altın işlerine girceğine krediyle alır zaman kaybı yapmam,ama altını başka bişey için yapıcaksan bişey diyemem.
Selametle..
-
çalışan, aza kanaat eden biriyle evlen.
-
Dostum, alacagin altin ne olacak?
Gram ise mantikli olmaz. Ceyrekde de zor da..
Paranizin ne kadarlik bir kismi ile yatirim yapmak istiyorsunuz? 100 mu 200 mu?
-
Eğer ilk motorunsa ekipman + sigorta + plaka/ruhsat + yoksa ehliyet masrafları gibi şeyleri de göz önünde bulundur hocam. Benim bunlara harcadığım parayle neredeyse aynı motosikletten bir tane daha alabilirdim. Çok az bir fark kalmıştı.
Onun dışında ben de tıpkı senin gibiydim. Maaşım var ama birikimim yoktu. Aynı senin gibi altın olayına gireyim dedim zira mevcut maaşımla almayı düşündüğüm motosikleti taksitle bile zor alırdım. Ama sonra almayı düşündüğüm motosikletten başka bir motosiklet buldum daha çok hoşuma gitti ve yarı fiyatınaydı. Ben de direkt yapıştırdım taksitle aldım.
-
Sen altınla motor alana kadar motor fıyatları yukselecek. Ayrıca uzun surecek. Borcla yasamayı ogren. Sanırım bekarsın, yarın obur gun o borclar sayesınde yukselen kredı notun kurtulusun olacak evlenırken. Ayrıca cekersın kredıyı, kullandıgın sure zarfında taksıt taksıt borcunu odersın. Motoru satınca da kapatırsın borcunu konu kapanır. Kalan cozum yolları motor alman ıcın sureyı uzatıyor. Mevzu haramsa, aldıgın altının fıyatı yukselırse karsılıgında alacagın fazla para da faıze gırer yıne haram.
-
Arkadaş, faizle işi olsun istemiyor anladığım kadarıyla.
-
acgh1907 adlı üyeden alıntı
Dostum, alacagin altin ne olacak?
Gram ise mantikli olmaz. Ceyrekde de zor da..
Paranizin ne kadarlik bir kismi ile yatirim yapmak istiyorsunuz? 100 mu 200 mu?
Hocam aylik max 700 tl ile gr altin taksitlendirmek istiyorum. 10 gr 4x394 tl.5 gr ise 4x 198 tl. Gr neden mantikli olmaz 1 gr şandiniz herhalde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------
watercolours adlı üyeden alıntı
Arkadaş, faizle işi olsun istemiyor anladığım kadarıyla.
Evet üstad kesinlikle öyle. Bu arada evliyim arkadaşlar ailem ile kalıyorum. Evimin geçimine 1000 tl bütçe ayirdim üstü motor icin suan grm altin düşündum alternatif fikirlere açığım kredi hariç.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------
Grumpy adlı üyeden alıntı
Sen altınla motor alana kadar motor fıyatları yukselecek. Ayrıca uzun surecek. Borcla yasamayı ogren. Sanırım bekarsın, yarın obur gun o borclar sayesınde yukselen kredı notun kurtulusun olacak evlenırken. Ayrıca cekersın kredıyı, kullandıgın sure zarfında taksıt taksıt borcunu odersın. Motoru satınca da kapatırsın borcunu konu kapanır. Kalan cozum yolları motor alman ıcın sureyı uzatıyor. Mevzu haramsa, aldıgın altının fıyatı yukselırse karsılıgında alacagın fazla para da faıze gırer yıne haram.
Evet harama bulasmak istemiyorum. Boyle dusunuyorum. Bu arada evliyim. Suan boyle vi sevenek tek var baska cikmaza duatum Altınin değerinin artmasi neden faiz olsun ki? Ben malimi bugun 50 tl yarin canim sıkılır dostuma 20 tl satarim. Bunun adi faiz mi? Değerli vaktini ayırdığınız icin sagolun.
-
Sayın hotrob, faiz, şanş oyunu v.s. gibi şeyleri istememe nedeniniz eğer inançlarınız gereği ise; altının taksitle alınması da dinen uygun değildir bilginize.
-
hocam faize girmemek istemeniz cok guzel. su an degil ama bir sene sonra emin evim sirketinin sistemlerine katilmayi dusunuyorum. tavsiye edebilirim.
-
Lazasker adlı üyeden alıntı
Eğer ilk motorunsa ekipman + sigorta + plaka/ruhsat + yoksa ehliyet masrafları gibi şeyleri de göz önünde bulundur hocam. Benim bunlara harcadığım parayle neredeyse aynı motosikletten bir tane daha alabilirdim. Çok az bir fark kalmıştı.
Onun dışında ben de tıpkı senin gibiydim. Maaşım var ama birikimim yoktu. Aynı senin gibi altın olayına gireyim dedim zira mevcut maaşımla almayı düşündüğüm motosikleti taksitle bile zor alırdım. Ama sonra almayı düşündüğüm motosikletten başka bir motosiklet buldum daha çok hoşuma gitti ve yarı fiyatınaydı. Ben de direkt yapıştırdım taksitle aldım.
Ilk motorum değil üstad. Dediğin gibi o masraflar kafamı cok kurcaliyor. Suan ekipmanlar hemen hemen tam takir kask hariç.ama sigorta olayi ozellikle cok masraf cikaracak. Yine işin içinden çıkamadım.
-
muratozt adlı üyeden alıntı
Sayın hotrob, faiz, şanş oyunu v.s. gibi şeyleri istememe nedeniniz eğer inançlarınız gereği ise; altının taksitle alınması da dinen uygun değildir bilginize.
hocam yanlis biliyorsunuz. taksitle altin alinmasinda haram bir durum soz konusu degil.
-
muratozt adlı üyeden alıntı
Altının peşin fiyatina yani tek fiyat ile 4 taksitle alinmasina haram diyen bi beyyine bilmiyorum. Varsa bu konuda bi illet kesinlikle bu istende cayarim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler