2 gundur calisiyorum 4-5 cm kalkinca bile tedirgin oluyorum. Sizce tepetaklak gider miyim 200 cc bir motorla? Nelere dikkat etmem lazim?
2 gundur calisiyorum 4-5 cm kalkinca bile tedirgin oluyorum. Sizce tepetaklak gider miyim 200 cc bir motorla? Nelere dikkat etmem lazim?
ee artık kısmet.
Kardeş sen herkesin patlayacağı yerde fren yapan mükemmel bir adamsın. Ne düşmesi. Sana 2 teker fazla bile.
HONDA
#BZ3082
senin gibi gözü kapalı süren üstad tek teker mi yapamıcak, bizle dalga geçme ya
Link'teki efsane konudan da devam edilebilirdi aslında.
takintili arkadaş hiç korkmana gerek yok üstün fren kabiliyetin sayesinde tehlike anında arka fren ile çözersin işi.
Sende biz acemileri yemliyorsun ya alacağın olsun.
dalga geçmeyin la adamla. çoğu motorcunun hayalidir teker yapmak. ayağın arka frende olsun, gaz fren dengesini tutturduğun gün uzun uzun teker yapabilirsin diye umut ediyorum.
Kafana geçire geçire öğreneceksin,korkma.
Ya bunu gerçekten çok cahilce ve temiz duygularımla soracağım. Sormaktan hep utanıyorum ama hem sevimli trolümüzün başlığı olduğu için hem de hani üstatlar falan da bu işi yaptığı için sormak istedim. Neden tek teker yapılır? Neden bu bu kadar önemli bir şeydir? Gerçekten "bir gün başınıza gelirse ne yapacağınızı bilin" diye, bir alıştırma, bir çalışma olarak mı yapılır?
Kişiye göre değişir. Bigün başınıza istemsiz gelirse muhtemelen litrelik bi makina ya da speşıl dirtbike kullanıyorsunuzdur. O yüzden öyle herkesin başına istemsiz gelmez. Teker yapmak stoppie yapmak biraz yetenek işidir. Keyiflidir değildir tartışılır. Kimisi karı kıza şov yapcam diye yapar. Kimisi keyif aldığı için yapar. Kapalı alanlarda yapılmasını tavsiye ederim. Trafikte tehlikeye girebilirsiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
2t yani 2 zamanlı gazı kestiğinde komprasyon yok motoru kapatmıyor frenle dengesini sağlıyor.
al bakalım 4T. bu arada ilk videoyu özellikle arka frene dokunmadığı için attım. dikkat ediniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:22 ----------
aksine 4T de görebiliyoruz bu dediğiniz. gaz yok fakat fren var. onu da rölantide gittiği için diye düşünüyorum.
10 sene motosiklet kullanan arkadaşım bile benden daha acemi basıyor frenlere cümlende ki arkadaşına sor anlatsın.
Doğrul, eğril ama EĞİLME
"Yanlışlıkla başımıza gelirse diye hazırlıklı olalım" gibilerinden mantık oyunlarına gerek yok. AEA da bu minvalde bişeyler gevelemişti. Bence saçma.
Teker tamamen zevk için, yapabiliyor olmak için yapılan birşey.
Evet, başıma yanlışlıkla geldi. Aldıktan birkaç hafta sonra CB900F Hornet'i ikinci viteste kökledim. Ön havalandı. Anında bıraktım gazı. Motor freniyle indi teker yere. Yani oluşan durum, insanin doğal refleksinin kurtarabileceği bir durum. Elektronik sistemli yeni motosikletlerde zaten izin vermiyor veya sınırlıyor.
Tek teker yapan öldü de , Su içen ölmedi mi?
Boş ver sen yardır bilader...
Uyarı: Bu mesaj sadece ve sadece kapalı devre olarak "takintili" kullanıcısına gönderilmiştir.
Eğer "takintili" adlı kulanıcı değilseniz ! Ya da onun muazzam becerilerinin en az 1/10 nuna sahip değilseniz dikkate almayınız...denemeyiniz..."
galiba mükemmel fren teknıgını kullanmak ıstemedıgınde gaz acıp tekere kalkıp önune kıran aracın ustunden gecmek ıcın soruyordur eminim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)