İCON marka kasklar hakkında
Reklamlar
-
çoğu kişi bu markayı biliyor ve kullanıyor.tabi 100 kişiden heralde 5i anca anca kullanıyordur hatta daha azı.sebebi iyi kötü olması değil fiyatı.dainese alpinestar a pahalı diyenin iconu görünce gayet uygun fiyattan satıldığı ortaya çıkıyor..size sormak istediğim eldivenleri montları bot pantolonları evet gerçekten çok kaliteli benim gözümde.hem kaliteli hemde çok aşırı gösterişli ben buradayım diyor tamam bu kısımda soru yok.ama KASKLARI nasıl ? yani o kadar gösterişli ve özenliki gerçekten sadece görsel olarak güzelmiş gibi geliyor.sanki sosyete işi gösteriş meraklılarını cezbetmesi için özel olarak tasarlanmış.İCON KASKLARINI bir sıraya soksak hangi markalarla eşleştirebiliriz.shoei arai shubert kalitesinde bir kaskmı ? yoksa nolan agv shark ayarındamı ? gibi gibi.bu sorum sadece kask için. markayı kullanan yine var ama kasklarını kullanan çok çok az.
agv k3 shark yada bu klasmandaki kasklar artık 1000 tl ye dayandı.ıcon kask alınırmı yada şu şu marka model varken gereksiz o parayı hak etmiyor şeklinde bir şey diyebilirmiyiz ?
Reklamlar
-
kask seçiminde öncelik sırası şu şekilde olmalı:
-bütçe
-motorunuzun tarzı
-sağlamlık
-şekil şemal
tarzı neden sağlamlığın üzerinde tuttun derseniz, şöyle bir örnek vererek açıklayayım;
shark explorer-r full carbon kullanıyorum. bildiğiniz üzere terekli ve gözlüklü bir kask kendisi. bir önceki motorum xj6 naked olmasından dolayı terek inanılmaz tokatlıyordu. gözlüğün kenarından giren rüzgar ve gürültüsü de cabası. uzun gezilerin ardından inanılmaz boyun ağrısı çekiyordum. ardından tracer aldım, ön camdan dolayı rüzgar kaskıma denk gelmiyordu ve ne tokatlama yaptı, ne eskisi kadar gürültü ne de boyun ağrısı.
icon a gelecek olursak, görsel olarak harika kaskları var. ben variant modeline epey niyetlendim, motorumun tarzına da uyuyordu açıkçası. fakat gel gelelim kullanıcı yorumlarında gürültü ve ağırlık konusunda epey serzeniş okudum yabancı forumlarda. dolayısıyla vazgeçtim, shoei nxr ruts tc5 siparişi verdim bugün.
bunca kask arasından nxr' ı seçmemdeki sebepleri de söyleyeyim;
kendi kaskım için türkiyede iridium vizör bulamadım. ebay' den sipariş verdim kargo yolda kayboldu. bildiğiniz üzere shark' ın distrübütörü anes motor. kendilerine neden bu kaskın iridium vizörlerinden getirmiyorsunuz diye sorduğumda, "patron öyle satmayacak şeyleri getirmiyor" cevabı bile türkiye' de shark' ı tercih etmemek için güzel bir sebep benim açımdan.
sadede gelecek olursak önce kullanım amacınızı belirleyin, akabinde diğer seçenekleri değerlendirirsiniz.
-
Jemand adlı üyeden alıntı
-bütçe
-motorunuzun tarzı
-sağlamlık
-şekil şemal
tarzı neden sağlamlığın üzerinde tuttun derseniz, şöyle bir örnek vererek açıklayayım;
shark explorer-r full carbon kullanıyorum. bildiğiniz üzere terekli ve gözlüklü bir kask kendisi. bir önceki motorum xj6 naked olmasından dolayı terek inanılmaz tokatlıyordu. gözlüğün kenarından giren rüzgar ve gürültüsü de cabası. uzun gezilerin ardından inanılmaz boyun ağrısı çekiyordum. ardından tracer aldım, ön camdan dolayı rüzgar kaskıma denk gelmiyordu ve ne tokatlama yaptı, ne eskisi kadar gürültü ne de boyun ağrısı.
icon a gelecek olursak, görsel olarak harika kaskları var. ben variant modeline epey niyetlendim, motorumun tarzına da uyuyordu açıkçası. fakat gel gelelim kullanıcı yorumlarında gürültü ve ağırlık konusunda epey serzeniş okudum yabancı forumlarda. dolayısıyla vazgeçtim, shoei nxr ruts tc5 siparişi verdim bugün.
kendi kaskım için türkiyede iridium vizör bulamadım. ebay' den sipariş verdim kargo yolda kayboldu. bildiğiniz üzere shark' ın distrübütörü anes motor. kendilerine neden bu kaskın iridium vizörlerinden getirmiyorsunuz diye sorduğumda, "patron öyle satmayacak şeyleri getirmiyor" cevabı bile türkiye' de shark' ı tercih etmemek için güzel bir sebep benim açımdan.
sadede gelecek olursak önce kullanım amacınızı belirleyin, akabinde diğer seçenekleri değerlendirirsiniz.
ne istediğim yada kullanım konusunda zaten sıkıntı yok.işte tek derdim kullanım ve sağlamlık özellikleri.abd üretimi dot sertifikalı zaten dayanıklılık konusunda bi sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum.aradığım rüzgar görüş açısı ağırlığı vs gibi daha çok kullanıcı yorumları.ve keşke 1500 tl ye bu modelini almasaydımda shoeinin şu modeli bundan hem daha sessiz hemde daha hafif gibi ? bir deneyimi olan olabilir.inceleme imkanımda yok sadece istanbulda satılıyor bildiğim kadarıyla zaten.tasarım ve renkler zaten benzeri yok.dot ve bi kaç sertifika onayıda var sağlam.ama dediğniz gibi rüzgar ağırlık vs gibi verileri sadece takan biliyor.fiyatıda malum olduğundan pek hata yapma şansımız yok.kaldıki yere düşürmeden gözümüz gibi baksak ki ben öyle bakıyorum 6 sene sanırım kullanım ömrü var.bu hesaba girersek aslında kafanızdan değerli olmadığı ortaya çıkıyor.
-
Icon Variant Cottonmounth a sahibim, msx125sf ile kullanıyorum, üst hava kanallarından bir tanesi kask geldiğinden beri açılmıyor, pek zorlayamadım da işin aslı, bunun haricinde bir şikayetim yok.
Evet biraccık ağır bir kask, nxr yerine bunu tercih ettim. (tipi/görünüşü sebebi ile) Şimdilik memnunuz birbirimizden.
Bunun yanında Icon marka montum da var, ondan da memnunum.
Tr den alacak isen belki fiyatını hak etmiyor diyebiliriz. Ben tüm ekipmanı yurtdışından aldığım için hepsi epey uygun rakamlara geldiler.
-
Jemand adlı üyeden alıntı
-bütçe
-motorunuzun tarzı
-sağlamlık
-şekil şemal
Görüşlerinize katılmak ile birlikte kendimce birkaç ekleme de yapmak isterim;
Bana göre motosiklet söz konusu ise bütçenin sonuna kadar zorlanması gereken 2 "ekipman" var; kask ve lastik.
Diğer ekipmanlar tercih edilirken, bütçe sıkıntınız var ise ekonomi yapılabilir. Ancak bu ikisi alınırken olabilecek en üst düzey ürünler tercih edilmeli diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
-
Bende icon varyant i epey bi araştırdım
Kullanicilarin azcik ta olsa mutsuz olduğunu gördüm ağırlık ve rüzgar konusundan
Hem bizim burada gidip inceleyip takacagim yer yok
Bi kask denemek için de 300 km yol gitmem
Motoruma da uygun tip şekil şemal olarak ama malesef deneyemedim ve almadim
Kiyafetleri güzel adv off road tarz kullananlar tercih ediyor
-
icon alliance gt modeline bakıyorum bende.biraz araştırma yaptım dünden beri.özellikle yurt dışı fiyatlarını inceledim ve gerçekten 2 katına satıldığını gördüm doların 3.70 olmasına rağmen.10 kullanıcıdan 9 u memnun diyebilirim.herkes yazmış parasını hak ediyor falan diye.agv nolan shark ayarındaki kasklardan artısı dot onaylı olması.sadece görüntüye değil güvenliğe de oldukça önem vermişler.icon alliance gt modelini takipteyim gerçi takip edeceğim tek bir site var görünüyor ve icon modellerinde indirimde olmuyor kader kısmet diyelim.kullananlar araştırmalarım vs genelleme yaparsak icon kasklarından 10 kişiden 9unun memnun olduğunu gördüm okudum.
-
Icon'un kalitesi değil de fiyatı hakkında yorumum şöyle. Icon, Amerika'ya göre daha pahalı satılacak, o kesin, o kadar yol katediyor. Ama Türkiye'de Icon ve Avrupa markaları arasındaki fark, Avrupa'daki Icon ve Avrupa markaları arasındaki farktan daha fazla. Bu da bence ithalatçının yüksek kar marjı koymasından kaynaklanıyor. İmkanınız varsa yurtdışından alın derim.
-
Sharp notları pek iç açıcı değil bence
-
Derecelendirmenin zirvesi SHARP değil. Her testin artısı ve eksisi var. En basitinden, test edilen nokta sayısı bakımından ECE daha iyi, ama DOT'ta da daha yüksek enerjiyle uygulanıyor testler.
-
2 senedir kullanıyorum alliance modelini, vizor içten çok hassas çabuk çiziliyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)