Merhaba,
Bu alette benzin göstergesi yok. İllaki kullanan vardır nasıl anlıyoruz bu aletin benzinini bittiğini kafama takıldı. Sonradan taktırma gibi bi durum var mı acaba?
Merhaba,
Bu alette benzin göstergesi yok. İllaki kullanan vardır nasıl anlıyoruz bu aletin benzinini bittiğini kafama takıldı. Sonradan taktırma gibi bi durum var mı acaba?
hocam zaten bi süre kullandıktan sonra ne kadar gidecegini hissediyorsun. hissedemesen bile yedek depo var motor yedek depoya geçtiğinde gidip alıyorsun
chopper - cruiser ve cross modellerde genelde olmaz zaten benzin göstergesi.. bir kere deponu full le nasıl olsa yedek depon var.. benzinin bittiginde yedek depoya al ve benzinlige git ondan sonra da km takip yap =) baska bir yolu yok...
ben 250'lik yamaha dragster kullanmıştım, onda da hiç bir şey yoktu. Benzin alırken km'yi sıfırlıyordum,sabit ve sıfırlayabildiğin km var.
200 km sayardım. Bir çok kişi böyle yapıyor zaten. Alışana kadar biraz yolda hesap yapıyorsun gerçi : )
Evet göstergede 2 km sayacı farkettim. O sıfırlanabileni nasıl sıfırlayabiliyoruz?
Daelim daystarda hem yakıt göstergesi var hemde ek olarak benzin uyarı ışığı var, kalitenin gözünü seveyim.
km sayacının sol tarafında çevrilebilen küçük bir pin var, onu saat yönünün tersine çeviriyorsun, km 0'lanıyor.
ilk benzin aldığında sıfırla, benzin bitip motor durduğunda km'ye bak. bu senin kullanımına göre kaç km yol gittiğindir. Bu km'ye yaklaşınca benzin alırsın.her seferinde yedek depoya güvenme çünkü trafiğin ortasında motor teklemeye başlayınca zor durumda kalıyor insan.
nereye dönersen dön popon arkanda kalir..
Kafayi assagi egip motoru sallayarak
Yedek depo var, onu kullanacaksın üstad. Benzin göstergesi takılmaz sonrada. Bir süre sonra motorun bir depo ile ne kadar gittiğine alışınca benzinliğe vaktinde girmek refleks olacak.
Zaten bu tarzlardaki çin motorlarında var olan benzin göstergeleri bir işe yaramadığı için yokluğu sorun değil.
O benzinliğe zamanında girme refleksi kaçınılmaz bir evrimdir..![]()
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)