Motosikleti gözüm kapalı sürüyorum ama bir kaç sorum var yine
Reklamlar
-
Geçen gün yine 350-360 şehir içinde kaptırmış gidiyorum küba ile... önüme araba çıktı, full yetenekli olduğum için frenlere bir asıldım ve durmayı başardım. Allah vergisi işte kıskanmayın.
Reklamlar
-
takintili adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar, 6 ay önce ilk defa bir motosiklete bindim. Üstelik pulsar ns 200. Vites nasıl atılır, debriyaj sistemi nasıldır hiç bilmiyordum. Övünmek gibi olmasın ama zaten kendimi övmeyi seven biride değilim, 1 gün içinde öğrendim, 2. gün hız denemesi yapmaya başladım. Şuan 6. aydayım motosiklet ile, bir defa bile düşmedim hatta motoru bile devirmedim. Kaza geliyorum demez, yarın ne olacağı belli olmaz ama yinede sürüş acemiliğini attığımı düşünüyorum. Çünkü bir defa 150 km hızla giderken önüme araç çıktı, soğukkanlı bir şekilde motor freni + arka fren + ön fren kombinasyonu ile son anda durabildim. Şuan benim yerimde aranızdan birisi olsa muhtemelen ön frene basıp takla açmıştı. Çünkü benim gibi iyi fren kullanan birini görmedim daha. 10 sene motosiklet kullanan arkadaşım bile benden daha acemi basıyor frenlere. Allah yetenek vermiş sanırım bana. Neyse arkadaşlar soruma geleyim:
1- Devir kesicinin zararları nelerdir? Sürekli devir kesicide kullanıyorum motosikleti, sesi hoşuma gidiyor.
2- Motor freninin zararı var mıdır?
3- Motosiklet ısınmadan (sıvı soğutmalı) gaza basıp gitmek motora zarar verir mi?
4- Gaz açıkken debriyaja basıp (o sırada motor bağırıyor) vites değiştirmenin sakıncası var mı? Normali gaz kolundan elini çekip debriyaja basıp vites değiştirmek.
Bir eğitmen şöyle demişti , ''- motosikleti iyi sürmeye başladığınızda yeni başlıyorsunuz demektir.. ''
Kardeşim tek tek tümünün teknik ve teorik açıklamaları var ama kafan karışmasın , sıraladıklarının hepsi motora zararlı eylemler ,hızlı bir şekilde motorun ömründen ömür gider, hatta bir anda elinde kalır .
-
Ya troll konulara kızıyorsunuz ama , ben bu yazıya güldüğüm kadar hiç bir şeye gülmedim bu forumda
Allah senden razı olsun yetenekli kardeş.
-
Benimki fıstıklı olsun.
-
otobüste genç bir arkadaş "aslında çok iyi araba kullanıyorum ama park edemiyorum" demişti diğer arkadaşlarına akılma geldi nedense !!!
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bu kadar yetenekli birine,bu soruların cevabını vermekten esef duyarım.
1- Devir kesicinin zararları nelerdir? Sürekli devir kesicide kullanıyorum motosikleti, sesi hoşuma gidiyor.
3- Motosiklet ısınmadan (sıvı soğutmalı) gaza basıp gitmek motora zarar verir mi?
4- Gaz açıkken debriyaja basıp (o sırada motor bağırıyor) vites değiştirmenin sakıncası var mı? Normali gaz kolundan elini çekip debriyaja basıp vites değiştirmek.
-
Şindi geçen bi arkadaş geldi dedi gezelim beraber. Dedim gezelim, acemiyim ama ben stoppie ile durursam arkama çok yaklaşma kafana inmiyim falan dedim abi falan demeye başladı sonra motoru bıraktı bana verdi şimdi 2 motorum var.
-
-
sen yine de gözü açık sür, herkes senin kadar iyi süremeyebilir trafikte.
-
BattalGazi adlı üyeden alıntı
Geçen gün yine 350-360 şehir içinde kaptırmış gidiyorum küba ile... önüme araba çıktı, full yetenekli olduğum için frenlere bir asıldım ve durmayı başardım. Allah vergisi işte kıskanmayın.
o da bi şey mi? ben içinden geçtim ve aynen yola devam ettim.
-
helal olsun demek ki gözün açık sürsen neler yapacaksın.
-
-
-
Merhaba arkadaşlar, 6 ay önce ilk defa bir motosiklete bindim. Üstelik pulsar ns 200. Vites nasıl atılır, debriyaj sistemi nasıldır hiç bilmiyordum. Övünmek gibi olmasın ama zaten kendimi övmeyi seven biride değilim, 1 gün içinde öğrendim, 2. gün hız denemesi yapmaya başladım. Şuan 6. aydayım motosiklet ile, bir defa bile düşmedim hatta motoru bile devirmedim. Kaza geliyorum demez, yarın ne olacağı belli olmaz ama yinede sürüş acemiliğini attığımı düşünüyorum. Çünkü bir defa 150 km hızla giderken önüme araç çıktı, soğukkanlı bir şekilde motor freni + arka fren + ön fren kombinasyonu ile son anda durabildim. Şuan benim yerimde aranızdan birisi olsa muhtemelen ön frene basıp takla açmıştı. Çünkü benim gibi iyi fren kullanan birini görmedim daha. 10 sene motosiklet kullanan arkadaşım bile benden daha acemi basıyor frenlere. Allah yetenek vermiş sanırım bana. Neyse arkadaşlar soruma geleyim:
Sizin gibi gençleri motogp de pist dereceleriyle görmek isteriz.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
Bu nik için çoklu üyelik uyarısı görmüştüm sanırım forumda
-
Ben yanımda sürekli takoz taşırım,acil fren gerektiğinde tekerlerin önüne koyarak dururum. 3.77 kez hayatımı kurtardı
-
usta sen baya kapmışssın olayı sürüş eğitimi falan vermeyi düşünüyorsan geleyim ama makul bi fiyat söyle malum öğrenciyiz
-
Ne egosu canım, geçen cg nin üzerine yatmışım 150 160 basıyorum işte arkamda cbr1000rr. İlerde su birikintisi cst lastiklerim ve süpermen yatışım sayesinde kaymadan geçtim gittim ama cbr1000li arkadaş suda frene basıp kaydı
-
Trol bitmeyecegine gore en azindan kalitesinin artmasina sukretmek lazim. En azindan eglenceli...
-
MrMud adlı üyeden alıntı
Ya troll konulara kızıyorsunuz ama , ben bu yazıya güldüğüm kadar hiç bir şeye gülmedim bu forumda
Allah senden razı olsun yetenekli kardeş.
Bende 10 yıldır üyeyim hep okurum ama hiç yazmam ilk defa yazma ihtiyacı hissettim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)