Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosikleti gözüm kapalı sürüyorum ama bir kaç sorum var yine

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Geçen gün yine 350-360 şehir içinde kaptırmış gidiyorum küba ile... önüme araba çıktı, full yetenekli olduğum için frenlere bir asıldım ve durmayı başardım. Allah vergisi işte kıskanmayın.
    Olgun28 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ergün Er. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araştırıyor..
    Alıntı takintili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar, 6 ay önce ilk defa bir motosiklete bindim. Üstelik pulsar ns 200. Vites nasıl atılır, debriyaj sistemi nasıldır hiç bilmiyordum. Övünmek gibi olmasın ama zaten kendimi övmeyi seven biride değilim, 1 gün içinde öğrendim, 2. gün hız denemesi yapmaya başladım. Şuan 6. aydayım motosiklet ile, bir defa bile düşmedim hatta motoru bile devirmedim. Kaza geliyorum demez, yarın ne olacağı belli olmaz ama yinede sürüş acemiliğini attığımı düşünüyorum. Çünkü bir defa 150 km hızla giderken önüme araç çıktı, soğukkanlı bir şekilde motor freni + arka fren + ön fren kombinasyonu ile son anda durabildim. Şuan benim yerimde aranızdan birisi olsa muhtemelen ön frene basıp takla açmıştı. Çünkü benim gibi iyi fren kullanan birini görmedim daha. 10 sene motosiklet kullanan arkadaşım bile benden daha acemi basıyor frenlere. Allah yetenek vermiş sanırım bana. Neyse arkadaşlar soruma geleyim:

1- Devir kesicinin zararları nelerdir? Sürekli devir kesicide kullanıyorum motosikleti, sesi hoşuma gidiyor.
    2- Motor freninin zararı var mıdır?
    3- Motosiklet ısınmadan (sıvı soğutmalı) gaza basıp gitmek motora zarar verir mi?
    4- Gaz açıkken debriyaja basıp (o sırada motor bağırıyor) vites değiştirmenin sakıncası var mı? Normali gaz kolundan elini çekip debriyaja basıp vites değiştirmek.
    Bir eğitmen şöyle demişti , ''- motosikleti iyi sürmeye başladığınızda yeni başlıyorsunuz demektir.. ''

Kardeşim tek tek tümünün teknik ve teorik açıklamaları var ama kafan karışmasın , sıraladıklarının hepsi motora zararlı eylemler ,hızlı bir şekilde motorun ömründen ömür gider, hatta bir anda elinde kalır .

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Ya troll konulara kızıyorsunuz ama , ben bu yazıya güldüğüm kadar hiç bir şeye gülmedim bu forumda
    Allah senden razı olsun yetenekli kardeş.

Kdr543 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benimki fıstıklı olsun.

oxus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F 650 - Yuki Scrambler - Kymco Downtown
    otobüste genç bir arkadaş "aslında çok iyi araba kullanıyorum ama park edemiyorum" demişti diğer arkadaşlarına akılma geldi nedense !!!
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Bu kadar yetenekli birine,bu soruların cevabını vermekten esef duyarım.

1- Devir kesicinin zararları nelerdir? Sürekli devir kesicide kullanıyorum motosikleti, sesi hoşuma gidiyor.
    3- Motosiklet ısınmadan (sıvı soğutmalı) gaza basıp gitmek motora zarar verir mi?
    4- Gaz açıkken debriyaja basıp (o sırada motor bağırıyor) vites değiştirmenin sakıncası var mı? Normali gaz kolundan elini çekip debriyaja basıp vites değiştirmek.
    Okan Sinan Ocan ve atreyu bunu beğendiler.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şindi geçen bi arkadaş geldi dedi gezelim beraber. Dedim gezelim, acemiyim ama ben stoppie ile durursam arkama çok yaklaşma kafana inmiyim falan dedim abi falan demeye başladı sonra motoru bıraktı bana verdi şimdi 2 motorum var.

balamir01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki VanVan

BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    sen yine de gözü açık sür, herkes senin kadar iyi süremeyebilir trafikte.
    Olgun28 bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı BattalGazi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen gün yine 350-360 şehir içinde kaptırmış gidiyorum küba ile... önüme araba çıktı, full yetenekli olduğum için frenlere bir asıldım ve durmayı başardım. Allah vergisi işte kıskanmayın.
    o da bi şey mi? ben içinden geçtim ve aynen yola devam ettim.

Rebulls - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ Z750R - Arora Cappucino - Kanuni Seha 150
    helal olsun demek ki gözün açık sürsen neler yapacaksın.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT

Motosikleti
    MONDİAL 100 SFC SNAPPY X
    Hey maşallah 😀😀

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Merhaba arkadaşlar, 6 ay önce ilk defa bir motosiklete bindim. Üstelik pulsar ns 200. Vites nasıl atılır, debriyaj sistemi nasıldır hiç bilmiyordum. Övünmek gibi olmasın ama zaten kendimi övmeyi seven biride değilim, 1 gün içinde öğrendim, 2. gün hız denemesi yapmaya başladım. Şuan 6. aydayım motosiklet ile, bir defa bile düşmedim hatta motoru bile devirmedim. Kaza geliyorum demez, yarın ne olacağı belli olmaz ama yinede sürüş acemiliğini attığımı düşünüyorum. Çünkü bir defa 150 km hızla giderken önüme araç çıktı, soğukkanlı bir şekilde motor freni + arka fren + ön fren kombinasyonu ile son anda durabildim. Şuan benim yerimde aranızdan birisi olsa muhtemelen ön frene basıp takla açmıştı. Çünkü benim gibi iyi fren kullanan birini görmedim daha. 10 sene motosiklet kullanan arkadaşım bile benden daha acemi basıyor frenlere. Allah yetenek vermiş sanırım bana. Neyse arkadaşlar soruma geleyim:

Sizin gibi gençleri motogp de pist dereceleriyle görmek isteriz.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Bu nik için çoklu üyelik uyarısı görmüştüm sanırım forumda

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Ben yanımda sürekli takoz taşırım,acil fren gerektiğinde tekerlerin önüne koyarak dururum. 3.77 kez hayatımı kurtardı
    Olgun28 bunu beğendi.

usta sen baya kapmışssın olayı sürüş eğitimi falan vermeyi düşünüyorsan geleyim ama makul bi fiyat söyle malum öğrenciyiz

Motosikleti
    150-100-49cc
    Ne egosu canım, geçen cg nin üzerine yatmışım 150 160 basıyorum işte arkamda cbr1000rr. İlerde su birikintisi cst lastiklerim ve süpermen yatışım sayesinde kaymadan geçtim gittim ama cbr1000li arkadaş suda frene basıp kaydı

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Trol bitmeyecegine gore en azindan kalitesinin artmasina sukretmek lazim. En azindan eglenceli...

Mr.SEA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GW250F 2016 _ HONDA CBF150 2008
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya troll konulara kızıyorsunuz ama , ben bu yazıya güldüğüm kadar hiç bir şeye gülmedim bu forumda
    Allah senden razı olsun yetenekli kardeş.
    Bende 10 yıldır üyeyim hep okurum ama hiç yazmam ilk defa yazma ihtiyacı hissettim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)