Bende bu kafadayım @chopperrider akşam huzurla uyuyorum. İki motorumuzunda ikisi de kaskolu şükür
Bende bu kafadayım @chopperrider akşam huzurla uyuyorum. İki motorumuzunda ikisi de kaskolu şükür
para sorunu olmadıktan sonra problem yok
adı üstünde ...para var huzur var....
Mesele para değil aslında arkadaşım.
Örneğin ben 30bin TL'lik motor almadan önce bu motorun kasko bedelini hesaplıyorum. 1500 TL mi çıktı. Bu rakamı iki ile çarpıyorum ve çıkan 3.000 TL'yi motorun bedeli olan 30bine ekliyorum. Üzerine bir de trafik sigortası ve ilk bakım masrafını vs koyuyorum. oldu mu sana 35 ? Eğer cebimde 35 yoksa alacağım motorun model yılını düşürüp ona göre arıyorum sıfır alacaksam da başka modele yöneliyorum.
Kimse parayı kolay kazanmıyor ama sigorta alışkanlığı yerleşmedi bizim ülkede.
Pek çok arkadaşım Suzuki Hayabusa, BMW GS serisi gibi pahalı motorlar kullanıyor ama kasko yaptırmıyorlar. Paraları olmadığı için mi ? Değil. Gereksiz gördükleri için. Sonra 20 km/h süratte motoru yatırınca da yine kendileri ağlıyorlar. Çalınır diye de uykuları kaçıyor resmen.
Bu demek değil ki 5.000 TL bedelli bir motor için yıllık 2.000 TL kasko primi ödeyelim. Fayda maliyet dengesi elbette korunmak zorunda. zamanla motosiklet kaskosu arttıkça primler de düşecek inşallah yani
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Benim motor hep kapalı yerde sokakda 5 dakika dahi bırakamam güvenemem . Park yolundan apartmanın bahçesine oradan bodruma sokuyorum 3 tane kapı kilitliyorum . İş yerine gidincede motopark alanı güvenlik xray cihazının önünde motosiklet için özel park alanı var . oradaki demire kilitliyorum zaten personelim 3 yldır güvenlikleride tanıyorum bi sıkıntı olmuyo şükür , misafirliğe felan gittim mi sıkıntı hep . . .
Kilit , kasko, kapı üstüne kapı, kilit üstüne kilit, hepsi iyi güzel de; hayat bu değil ki be dostlar. İnsanlık ahlaklı dürüst olsa, bırakın kilidi vesaireyi, motorunuzun anahtarını üzerinde bile bıraksanız kimsenin dönüp bakmaması gerekir. Mutlu huzurlu yaşam böyle olur. Mutlu huzurlu bir ülkede yaşamaktan bahsetmek için, canınızın istediği saatte, istediği yerde gezip dolaşabiliyor olmanız gerekmektedir.
Bugün hırsız dediğimiz insanlar, evinize girip malınıza canınıza ve iffetinize zarar vermiyorsa, bu yapamadıkları veya bize kıyamadıkları, acıdıklarından değilsir. Fırsatını cesaretini bulamadıkları içindir. Fırsatını ve cesaretini buldukları an bu vicdansız hainler, siz evde film seyrederken evinizi basıp istediklerini yapacaklardır. Gidişat bu yönde.
Cezalar çok çok ağırlaşmalıdır. Başka çare yok. Yoksa herşeyimiz tehlikede
Yaptırımı olması lazım , hırsız adamı gaspediyor yakalatıyor , gaspcı madurdan önce çıkıyor karakoldan . ..
bir dönem bilenler bilir kapkaçtan çok şikayetçiydi toplum. Haberlerde hergün kapkaç vardı. o dönemde polis kapkaçtan tuttuğunu karakolda salıyordu.
Şaaaaak. Bir düzenleme. Kaldı mı kapkaç haberi ? Kalmadı değil mi.
Şimdi kadın ve çocuk istismarı var gündemde her gün kadın cinayeti çocuk tacizi vesaire. Bir takım düzenlemeler zaten yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.
Oda bitecek inşallah.
Sıra inşallah motosiklet hırsızlarına da gelecek. şu anda bir motor çalıp yakalansanız hapse girme olasılığınız girmeme olasılığınız dan çok daha düşük.
Bir düzenlemeye bakıyor sonrasında kimse cesaret edemez. hemen akabinde de kasko rakamları da olması gerektiği gibi araç kaskolarının da altına düşer.
Türkiye nin eksiği hiç bitmiyor gelişmekte olan ülke olmak işte böyle bir şey.
ALARIM
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------
hırsızlara şerefsiz denmiş , D çok yanlış yani onlar işlerini yapıyorlar , asıl şerefsiz başka , bu adamları asıp kesmiyorlar geri bırakıyorlar , yine yapıyor yine yapıyor. idam şart , desteklemesemde şeriat şart bizim bu arsız ırkımıza
Hocam bazı sorunların çözülmesi için mutlaka sabah-akşam manşetlerde haber mi yapılması gerekiyor.
Madem "Şaaaak" diye bir düzenleme getirilip sorunlar halledilebiliyor niye o zaman bu kadar insan mağdur oluyor kendimi bildim bileli?!
Her bir konu-sorun için "Şaaaak"düzenlemeleri ayrı ayrı mı çıkacak.
Seneye motor hırsızlığı, öbür sene trafik kazaları, daha sonraki sene adam yaralama? Böyle iş mi olur. Devletimizin her türlü gücü, imkanı, techizatı, adamı-personeli, bekçisi-kamerası-telsizi-uydusu var. Suç kalemlerinin sırayla çözüleceğini beklemek yersiz. Bir an önce sizin yazınızda belirttiğiniz bu "şaklama" gerçekleşmeli.
Saygılar.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Motosikletim için kasko fiyatı sordurdum sigortacıma.
Axa:4585
Anadolu:5930
Allianz:4630
Motosiklet çalınsa hırsız 2-3 Bin ister. 1500-2000'e anlaşırız. Bu sene da kasko hırsızdan yapılacak anlaşıldı.
hırsızı yakaladığında polisle uğraşmıycan, müsait biyere getirip geberttikten sonra ya küçük küçük parçalara ayırıp ormana atılan köpeklere yem diye vericen yada kaşıkçı cinayetinde yaptıkları gibi asitte eritip yok edicen,anca böyle biter bu mikroplar
mevki bir yere aslında hurda ama dıştan pahalı ve şık bir görünüme sahip bir motor bırakıp yakın bir çatıya çıkacaksın. elinde dürbünlü sniper tüfeği olacak. termal kamera, o biçim alet edevat. hırsızlar motoru ayaktan indirdiği an headshot yapacaksın. basacaksın mermiyi, basacaksın şarjörü. makarna süzgeci gibi delik deşik edip izini kaybedeceksin. sonra yeni bir mevki, yeni avlar.. böyle böyle derken üç beş headshot, beş on kişiyi kevgire çevirdikten sonra olay kulaktan kulağa yayılır ve insanlar motorun yanına dâhi yanaşmaya cesaret edemezler.
ne fantazi yaptım ama akşam akşam..
hırsızlar
en azından vergimizi çalamasa
ödediğimiz vergi, taşıt değil de bize iliştirilse
taşıt alım vergisi, taşıt kullanım vergi(lisans)sine dönüşse
Bi kafeye arkadaşa gidersin vs ayrı ama o kadar motosiklete para veriyorsanız otoparkada paranız olsun. 80 tl veriyorum kafam rahat.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)