Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

PAS Sorununu çözemiyorum, Yol gösterene yemek ısmarlarım.

Motovento
    REKLAM ALANI
    MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Abiler ablalar kardeşler merhaba, uzun zamandır çektiğim pas çilesine çare bulamıyorum.

Gerçi bi çare denemedim pek ne yalan söylim.
    Övünmek gibi olmasın tatlı su motorcusu olmadığım için yaz kış motordayım, motosiklet yağmur yiyince resmen pas kusuyor.
    Özellikle Manifoldun paslanması herkeste oluyor ama ekstradan arka maşa, disk'in orta delikli kısımları (Frene sağlam asilsamda geçmiyor), bilimum bütün somun vidalar ve ön jant.(Jantlar tel jant)

Ön jant söyle paslandı, ben ön jantı değişirmiştim kazadan dolayı, jant normalde siyah boyaliydi ama zamanla boya atınca altındaki metalik nikelaj rengi ortaya çıkınca yağmur pas yapmaya başladı, bana bi çözüm yolu gösterin.

Kaliteli bi boyacı bu işi kalıcı çözer mi ?

Şimdi den teşekkürler, yemeği ısmarlarım hiç sorun değil

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Mondial paslaniyor sanirim ?
    Ne yaparsan yap yapar
    Komple kumlama'ya verip elektrostatik boya olmasa devam eder
    Bende sıfır cub almıştım mondial hicbir cizigi olmadığı halde gene de kusma pas yapardi
    MrMud bunu beğendi.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abiler ablalar kardeşler merhaba, uzun zamandır çektiğim pas çilesine çare bulamıyorum.

Gerçi bi çare denemedim pek ne yalan söylim.
    Övünmek gibi olmasın tatlı su motorcusu olmadığım için yaz kış motordayım, motosiklet yağmur yiyince resmen pas kusuyor.
    Özellikle Manifoldun paslanması herkeste oluyor ama ekstradan arka maşa, disk'in orta delikli kısımları (Frene sağlam asilsamda geçmiyor), bilimum bütün somun vidalar ve ön jant.(Jantlar tel jant)

Ön jant söyle paslandı, ben ön jantı değişirmiştim kazadan dolayı, jant normalde siyah boyaliydi ama zamanla boya atınca altındaki metalik nikelaj rengi ortaya çıkınca yağmur pas yapmaya başladı, bana bi çözüm yolu gösterin.

Kaliteli bi boyacı bu işi kalıcı çözer mi ?

Şimdi den teşekkürler, yemeği ısmarlarım hiç sorun değil

kardeşim yemeksepetinden online ödemeli gönderebiliyorsun.
    kaşarlı duble pide, ayran ve salata istiyorum. adresi özelden atıyorum. sağol
    MrMud bunu beğendi.

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial paslaniyor sanirim ?
    Ne yaparsan yap yapar
    Komple kumlama'ya verip elektrostatik boya olmasa devam eder
    Bende sıfır cub almıştım mondial hicbir cizigi olmadığı halde gene de kusma pas yapardi
    Hocam deme be, evladım hastalanmış gibi üzülüyorum pas görünce

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:00 ----------

Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://shop.wurth.com.tr/images/pro...okucu-plus.png

kardeşim yemeksepetinden online ödemeli gönderebiliyorsun.
    kaşarlı duble pide, ayran ve salata istiyorum. adresi özelden atıyorum. sağol
    Emin mısın hocam çözer mi ? Nasıl kullanmam gerek ?

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Hocam egzoz borusu vs gibi çok ısınan parçalara basın wd 40'ı... jant için ise sonax'ın krom parlatıcısını öneririm.
    MrMud bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam egzoz borusu vs gibi çok ısınan parçalara basın wd 40'ı... jant için ise sonax'ın krom parlatıcısını öneririm.
    Krom parlatıcı mevcut pası söker mi ? Yoksa temizledikten sonra temiz mi tutar hocam ?
    jimi_hendrix bunu beğendi.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

Motosikleti
    Yohhh
    Krom parlatıcı mevcut pası söker mi ? Yoksa temizledikten sonra temiz mi tutar hocam ?
    hocam parlattıktan sonra paslanmayı büyük ölçüde engelliyor. pası sökmek için pas sökücü vs kullanabilirsiniz.
    MrMud bunu beğendi.

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    ben yaz kis motora binerim (isim geregi )genelde paslanma sebebi tuzlu su olur her aksam yıkarsan birde boyasi atmis yer yoksa paslanmaz ayrıca krom olan yerlere ilkbahar sonunda polisaj yapinca yazin kis boyunca cikarmadinmi olum motoru tertemiz kalmis diye tepki alirim su havalarda pekte yapacaginiz bisey yok pasa karsı koruma ürunleri alabilirsiniz
    MrMud bunu beğendi.

karadag.05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Z - One
    Arkadaşımda kanuni seyhan 150 var. Anwax krom parlatcıyla halletmiştik. Öncesinde pas sökücü de kullandık sonradan krom parlatıcıyı sürdük tabi ben sigara içtim o yaptı ben izledim Sana da tavsiye ederim krom partlatıcı önlüyo da pas tutmasını felan ama diskin pasının gitmemesi ilginç
    MrMud bunu beğendi.
    Doğrul, eğril ama EĞİLME

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Forumda konuya cevap vermiyo diyenleri allah çarpar.
    5dk'da 10 cevap az çok çözüm buldum, ama şimdi bu kadar adama ne yemeği yetistircez
    Olmadı, ya çözümünü sectigim kisiye ya da en az yiyen arkadaşa
    Mengu16, jimi_hendrix ve mombohunter bunu beğendiler.

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Benim motorun çantasına pas ve kireç çözücü koydum.Yolda giderken kapak açılmış ve krom parçaları paslanırdı. Pas çözücü, wd40 falan sıktım ama pas tamamen gitmedi. İnternette dolaşırken çimento tozu+ su yardımıyla süngerin yeşil tarafınla paslanan yeri ovunca pas lekeleri gidiyormuş. Daha denemedim deneyince buraya yazarım
    MrMud bunu beğendi.

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motorun çantasına pas ve kireç çözücü koydum.Yolda giderken kapak açılmış ve krom parçaları paslanırdı. Pas çözücü, wd40 falan sıktım ama pas tamamen gitmedi. İnternette dolaşırken çimento tozu+ su yardımıyla süngerin yeşil tarafınla paslanan yeri ovunca pas lekeleri gidiyormuş. Daha denemedim deneyince buraya yazarım
    Çimento tozu dedigin, cimento yani demi hocam ? Garajda biraz vardı sanirim motordan önce paslı bi yerde deneyebilirim ?
    -MrMud

gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Saf sirke diğer adı sirke ruhu bunla da çıkmazsa öyle pasın allah bin belasını versin
    ferhatkars, crxforever ve MrMud bunu beğendiler.

Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı gogozh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saf sirke diğer adı sirke ruhu bunla da çıkmazsa öyle pasın allah bin belasını versin
    Aktarlarda bulabilirmiyim hocam ?
    Çok iddali konuştunuz ilk bunu denicem vallahi.
    -MrMud

TurboTastic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Denemedim fakat biri pas dediğinde aklımın bir köşesine bu video gelir.. denersen haber ver.

Bu denli sarmışsa kurtulamazsın işlemiş heryere demekki , acı söyleyeyim bir an evvel o motordan kurtulun , zira ne yapılırsa yapılsın tekrar edecektir.

Kostik aşırı sökücü aşındırıcı ile yıkanmış motor , hatta bilmeden bi su birikintisi sanılıp arazide fabrika atıklarında geçildi ise , tahminim bu yönde geçmiş olsun.

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    motor karda bi kaç gün kaldı, egzoz biraz paslanma yapmış ve ısınınca koku geliyor. yukarıda önerilen şeyleri egzoz için de deneyebiliriz sanırım. pas gittikten sonra egzoz için krom parlatıcı falan sürmeye gerek var mı? egzozda işe yarar mı?
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

Motosikleti
    Yohhh
    Forumda konuya cevap vermiyo diyenleri allah çarpar.
    5dk'da 10 cevap az çok çözüm buldum, ama şimdi bu kadar adama ne yemeği yetistircez
    Olmadı, ya çözümünü sectigim kisiye ya da en az yiyen arkadaşa
    hocam ben 50 kiloyum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:04 ----------

Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor karda bi kaç gün kaldı, egzoz biraz paslanma yapmış ve ısınınca koku geliyor. yukarıda önerilen şeyleri egzoz için de deneyebiliriz sanırım. pas gittikten sonra egzoz için krom parlatıcı falan sürmeye gerek var mı? egzozda işe yarar mı?
    sıcak egzozun üzerine su gelmesi sebebiyle egzoz nikelajı rengini atmıştı. Ben de bunun için egzozu por-çöz ile temizleyip metpar metal parlatıcı ve sonax chrome allupaste yi kullandım. o gün bu gündür paslanma yapmıyor.

Crenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Dayı iyi bir pas sökücü sprey alıp, deforme olmuş bölgeye sıkıp bir bezle cilalar gibi yediriyorsun. Yemeği de Girne'ye gönderirsin, hadi bay
    Youtube Channel:
    https://youtube.com/cihankocofficial

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    600cc Honda cruiser'im ve 900cc Hornet naked gece gunduz disarida kalmasina ragmen zerre paslanma olmadi hic bir yerinde. Ikisi de 5 yasindaydi. Sadece birinci sahibinin sonradan taktigi bazi krom parcalar kuflendi o kadar, ki onlar da orijinal Honda parcasi degil. Gecenlerde de arabanin Honda amblemi dusmus. Yenisini alip taktim. Orijinal Honda parca. Agirligi 5-10 gram var yok. Plastik uzeri krom kaplama. Ama 10 senedir disarida durmasina ragmen zerre paslanma olmuyor uzerinde.

Velhasil parca kaliteli uretilirse sorun yok. Kalitesizse, ayda bir pas cozucu kullanirsiniz. Ama kokten cozum demek, fabrikanin urettigi araca layik gormedigi kaliteli uretimi sizin ustlenmeniz demek, ki o da degmez muhtemelen. Japon Cin'den niye daha pahali anlamis olduk bir kere daha...

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)