11 aylık "hort"umuz hayırlı olsun. Doğduğu günü dün gibi hatırlıyorum.
11 aylık "hort"umuz hayırlı olsun. Doğduğu günü dün gibi hatırlıyorum.
ithalatçı belgesi gerekli
müstakil ev yaptırırken, Müteahhitlik Karnesi çıkarıldığı gibi
Yazık vallahi yazık... Güney Amerika pazarında millet deli gibi ne güzel modellere binerken, bizler buralarda bize mecbur edilenlerle ve fiyatlarıyla sürünüyoruz.
http://hondaguillon.com.ar/
Son kullanıcı bazı özel koşullar haricinde yurtdışından herhangibir motorlu taşıt getiremez. Tüketicinin yapacağı şey paşa paşa vergisini ödeyip yurtiçinden almaktır. Hangi özel koşullar diye sormayın yurtdışında ikamet edip Türkiye'ye kesin dönüş yapmanız gerekiyor gibi koşullar.
TSE ydi gümrükçüydü bunlara da çok kafa yormayın. Birisi çıkmıştı ukala ukala mesajlar atıp ben biliyorum getirecem edecem falan dedi sonrası fıs.
gidin gürcistan dan 2. el alın yarı fiyatına arabalarda bu şekilde motorlardada böylemidir bilmiyorum tek yapmanız gereken yılda bir gürcistana giriş yapıp 2-3 gün kalıp işlemleri halledip geri dönmek hesaplayınca yine karlı çıkıyorsunuz işlem yapmaya giderkende hem gezmiş hemde tatil yapmış olursunuz
kim açmış lan bu konuyu diye girdim, ben açmışım
saka bir yana hala içimde cb300f aşkı yanıyor. bir gelse, bedenimi satar yine alırım onu. yok lan ağır oldu bu. şaka şaka bedenimi satmam ama ruhumu satabilirim.
Peki başka birşey sorim yurtdışından plakasız sıfır veya ikinci el arazi motoru getirmek istesek prosedür farklımı olacak çünkü plaka ruhsat çıkartma derdimiz yok sadece vergisini ödeyip geçirebilirmiyiz veya ikinci el bir cross motosikletin vergisi sıfırı ile aynımı olacak ?
Motoru bilmem ama bir kaç ay önce başımdan geçeni anlatayım size. Yurtdışı bir siteden bir mont aldım. Kargo seçeneğinde sadece TNT vardı. Ben de DHL, UPS gibi en fazla %18 vergisini verir montu teslim alırım diye düşünmüştüm. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. TNT karayoluyla gelen kargolar direkt Halkalı Gümrük'e alınıyormuş. Halkalı Gümrük dediysem, yeni yeri Çatalca'da
Neyse, atladım motora montu almaya gittim. toplamda 8 saatlik mesai sonunda o vergi bu vergi ithalat-ihracat cart curt derken 200 euroluk monta 580 TL vergi çıkardılar. Hepsini ödedim. Tam gümrüm memurundan onayı alacağım, gümrük memuru dedi ki "İtkib çıktı". İçimden dedim herhalde küfrediyor. İtkib ne dedim. Tekstil ürünü yurda sokmak için ithalat kayıt belgem olmalıymış. Bunun için de firma olmam gerekiyormuş! Neyse, İtkb'i aradım durumu anlattım. Sözde şahış şirketiymişim gibi onayı verdiler de montu alabildim. Hala yanarım yanarım da 200 euroluk monta 580 TL vergi verdiğime yanarım. Geri yollasaydım hem vergi bana gelecekti, hem de mont elden gidecekti.
İşin özü, montun yurda girmesi için tekstil bla bla uygunluk belgesi istenen ülkemizde, motor sokmak için ne istemezler diye düşünüyorum...
Motosikletle ilgi değil ama motosiklet taşıma römorkuyla ilgili bir ithalatçı firma ile görüşmüştüm. Türkiye'ye ithal olarak getirilen her ürünün ilgili bakanlıkça onay belgesi alması gerektiği, bu işlemin uzun ve masraflı olduğu, o yüzden talep ve pazarlama stratejisi açısından karlı olmayınca talep edilen ürünü getirtemeyeceklerini, bireysel olarakta getirmenin ve kullanmanın neredeyse imkansız olduğunu anlattılar. Durum ruhsat alınması gereken motosiklet olunca sanırım mümkün gözükmüyor.
isterseniz size en yakın honda bayisi ile gidip konuşun "Normalde getirilmeyen bir modelinizi sipariş etmek istiyorum, Fiyat verebilir misiniz?" dediğinizde size daha net bir cevap verebilirler aynı zamanda firmanın kendisi getireceği için daha az sıkıntı çıkar ama fiyat ne olur bilemem.
ordan bir 899 reca ediyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)